Blog

04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Η τέλεια ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο Παρίσι

0 comments 0 share
Ενώ σε άλλες χώρες μπορεί η ημέρα αυτή να γιορτάζεται και με φίλους, στη Γαλλία ο Άγιος Βαλεντίνος είναι μία γιορτή αυστηρά για ερωτευμένους!  Όσον αφορά στον εορτασμό του από τα ζευγάρια, τα τριαντάφυλλα, τα γλυκά και σε κάποιες περιπτώσεις τα κοσμήματα κυριαρχούν την ημέρα εκείνη, χωρίς να παραλείπεται ένα ρομαντικό γεύμα ή δείπνο. Δεν αποκαλείται τυχαία το Παρίσι “Η πόλη του έρωτα”, αφού το σκηνικό της πόλης βοηθά στην περίσταση, όπου ο ερωτισμός της πόλης διαρκεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Κάντε μια κρουαζιέρα στο Σηκουάνα,

Δείπνο υπό το φως των κεριών, και το σκάφος σχίζει στο σούρουπο τα νερά του Σηκουάνα – αν δεν ερωτευτείτε μ' αυτό το σκηνικό, δεν θα ερωτευτείτε ποτέ. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος ν' απολαύσετε τον παριζιάνικο ουρανό, έτσι όπως θα φωτίζεται από τα φώτα στις όχθες του ποταμού



Κάντε μια περιήγηση στις σοκολατερί της πόλης
Δεν υπάρχει πιο γλυκός τρόπος να ζήσετε τον Άγιο Βαλεντίνο από μια βόλτα στις πιο φημισμένες σοκολατερί του Παρισιού. Σταματήστε στα «Patrick Roger», «Les Marquis de Ladureé», «Jacques Genin», «Jean – Paul Hevin» και «Christian Constant». Γιατί όλοι ξέρουμε ότι ο δρόμος για την καρδιά μιας γυναίκας είναι στρωμένος με σοκολάτα... πολλή σοκολάτα!


Περιηγηθείτε στο Παρίσι
Περπατήστε στην Προμενάντ Πλαντέ, για να δείτε μια διαφορετική πλευρά του Παρισιού, τοποθετήστε τη δική σας κλειδαριά αγάπης στο Ποντ ντε λ' Αρκβεσέ και πετάξτε το κλειδί στον ποταμό, ανεβείτε τις σκάλες της Μονμάρτης για ν' απολαύσετε τη μοναδική θέα απ' αυτό το κλασσικό σημείο, κατευθυνθείτε προς το 10ο διαμέρισμα του Παρισιού και περιπλανηθείτε κατά μήκος του Κανάλ Σεν Μαρτέν ή απλά περπατήστε χέρι χέρι στα πολλά όμορφα πάρκα της πόλης.

Kλείστε ένα ρομαντικό δείπνο

Τι είναι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου χωρίς ένα ρομαντικό δείπνο; Φυσικά υπάρχουν αναρίθμητες επιλογές στο Παρίσι, μια απ' αυτές είναι και το «Semilla» στην Rue de Seine – έχουν μια λατρεία να στολίζουν τα πιάτα τους με μικρά χαριτωμένα λουλουδάκια, πολύ χαριτωμένο και ρομαντικό!



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ