Blog

06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Είσαι λάτρης του καλού φαγητού; Σου παρουσιάζουμε τα τοπ γκουρμέ εστιατόρια στην Ευρώπη!

0 comments 0 share

 

 

 

Martin Berategui - Ισπανία


Tο εστιατόριο έλαβε το όνομά του από τον ιδιοκτήτη και τον σεφ του, Martin Berasategui, ο οποίος έχει βραβευτεί με συνολικά οκτώ αστέρια Μichelin – περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον Ισπανό σεφ. Όσον αφορά το εσωτερικό του, η τραπεζαρία του εστιατορίου είναι απλή, αλλά κομψή, με λευκά τραπεζομάντιλα και λουλούδια σε κάθε τραπέζι. Η κουζίνα σερβίρει μια ποικιλία από διάφορα πιάτα, εκ των οποίων τα περισσότερα μοιάζουν πιο πολύ με έργα τέχνης παρά με φαγητά.


 Maison Lameloise-Γαλλία

Στεγάζεται σε ένα πανδοχείο του 15ου αιώνα και απέχει μόλις 6 λεπτά με τα πόδια από το σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Chagny. Το φημισμένο εστιατόριο Maison Lameloise διαθέτει πέντε δωμάτια με τραπεζαρίες όλα με πέτρινους τοίχους και ξύλινα δοκάρια, ενώ τα πιάτα του έχουν βραβευτεί με τρία Michelin αστέρια.

 L'Auberge d'Ill -Γαλλία

To εστιατόριο L’Auberge de l’Ill άνοιξε το 1950 και ανήκει στον Paul Haeberlin. Το ακίνητο δεσπόζει σε ένα ιδιαίτερα όμορφο περιβάλλον, με θέα πάνω από τον ποταμό Ιλ και έναν ελκυστικό κήπο δίπλα στην τραπεζαρία. Σημειώνεται ότι κέρδισε ένα αστέρι Michelin το 1952, ένα δεύτερο το 1957 και το τρίτο αστέρι το 1967, το οποί έχει διατηρήσει από τότε έως και σήμερα.

  Belmond Le Manoir - Μ. Βρετανία

Το Belmond Le Manoir στεγάζεται σε ένα αρχοντικό ξενοδοχείο και προσφέρει γαλλικά πιάτα, καθώς και μαθήματα μαγειρικής με επικεφαλής τον σεφ Raymond Blanc.

 

Ristorante Don Alfonso 1890 - Ιταλία


To εστιατόριο Don Alfonso εκτός από τη μαγειρική του, ξεχωρίζει και για τη διακόσμησή του: Η λευκή και ροζ ταπετσαρία κυριαρχεί σε όλον το χώρο, ενώ πίνακες κοσμούν όλους σχεδόν τους τοίχους. Σημειώνεται ότι όλα τα λαχανικά που προσφέρονται στους πελάτες καλλιεργούνται σε έναν ιδιόκτητο αγρόκτημα οκτώ στρεμμάτων που ονομάζεται Le Peracciole λίγα μίλια μακριά από το εστιατόριο και απέναντι από το Κάπρι.
 

   Waterside Inn - Μ. Βρετανία



Με θέα στον ποταμό Τάμεση, αυτό το κομψό εστιατόριο (με δωμάτια) ανήκει στους διάσημους Γάλλους σεφ Michel και Alain Roux. Το περίφημο εστιατόριο σερβίρει γαλλική κουζίνα και έχει μια επίσημη ιδιωτική τραπεζαρία, καθώς και ένα ιδιωτικό σκάφος για ποτά και απεριτίφ. Μια κοινόχρηστη κουζίνα με μηχανή Nespresso και μίνι μπαρ είναι επίσης διαθέσιμα για τους επισκέπτες του.
 

   Adam's - M. Bρετανία



Ένα σύγχρονο βρετανικό εστιατόριο που σερβίρει μοντέρνα πιάτα με την υπογραφή κορυφαίων προτύπων μαγειρικής. Το εσωτερικό του προσφέρει ένα ιδανικό σκηνικό για κάθε περίσταση, ενώ ο ιδιοκτήτης και σεφ Adam Stokes διαθέτει μια σειρά από βραβεία συμπεριλαμβανομένου κι ένα αστέρι Michelin.

 

 

  Azurmendi Gastronomico - Ισπανία


Το Azurmendi Gastronomico ξεπερνά την κλασική εμπειρία ενός εστιατορίου, με το ταξίδι των επισκεπτών να αρχίζει από το φυτικό κήπο στον τελευταίο όροφο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να αναθεωρήσουν τα προϊόντα προτού επιλέξουν το πιάτο τους. 

 

  Da Vittorio - Iταλία



Η Da Vittorio είναι μια γοητευτική βίλα με όμορφους κήπους και δύο λίμνες. Διαθέτει ένα βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο που προσφέρει κορυφαίας ποιότητας πιάτα και γαστρονομικές-θεματικές βραδιές, ενώ στο ίδιο συγκρότημα φιλοξενείται μια σχολή μαγειρικής, ένα ζαχαροπλαστείο και ένα κελάρι κρασιών.
 

 Funky Gourmet - Aθήνα


To Funky Gourmet Restaurant άνοιξε στην καρδιά της Αθήνας το Νοέμβριο του 2009 και τρία χρόνια αργότερα βραβεύτηκε με το πρώτο Michelin αστέρι, μια διάκριση που διατήρησε για δύο χρόνια μέχρι που το 2014 απέκτησε και το δεύτερο αστέρι Michelin. Το εστιατόριο προσφέρει μια ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, ενώ το μενού είναι εμπνευσμένο από μοναδικά τοπικά προϊόντα.