Blog

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

8 λόγοι για να επισκεφτείτε το Παρίσι τα Χριστούγεννα

0 comments 0 share

Το υπέροχο Παρίσι, όποια εποχή του χρόνου κι αν το επισκεφτείτε, θα μαγευτείτε από την αρχοντιά και την ομορφιά του. Τα Χριστούγεννα όμως συμβαίνουν πολλά μαγικά πράγματα στην πόλη κάνοντάς την να φαίνεται ακόμη πιο λαμπερή και ρομαντική από ποτέ. Κάθε Δεκέμβριο οι δρόμοι φορούν τα καλά τους κι ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους χιλιάδες τουρίστες που συρρέουν κάθε χρόνο για να επισκεφτούν τη γαλλική πρωτεύουσα.

Εκτός όμως από τα must see και mainstream αξιοθέατα, υπάρχουν κάποια πράγματα που τα Χριστούγεννα πρέπει να κάνετε στο Παρίσι. Από εκείνα που τα κρατούν καλά κρυμμένα οι ντόπιοι κάτοικοι! Εμείς δημιουργήσαμε μία λίστα με τα πράγματα που πρέπει να δείτε την όμορφη περίοδο των γιορτών στην Πόλη του Φωτός!

Ο υπέροχος στολισμός τους δρόμους

00011bf7.jpeg

Όσο κρύο κι αν έχει δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να περπατήσετε στους υπέροχους δρόμους της στολισμένης πόλης που μοιάζει με παραμύθι αφού όλοι αγαπούν τα Χριστούγεννα και φροντίζουν να δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα. Για μια υπέροχη βόλτα κατευθυνθείτε προς τη λεωφόρο Champs-Élysées, που την περίοδο εκείνη είναι εκπληκτικά στολισμένη, τόσο που μοιάζει με ψεύτικη!

Η Galeries Lafayette

shutterstock-1501542212.jpg

Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψετε τη βόλτα στην ξακουστή Galeries Lafayette, όπου όλοι λένε πως θα συναντήσετε τον καλύτερο στολισμό μαγαζιού στην Ευρώπη. Πάντα στο κέντρο δεσπόζει ένα μεγαλοπρεπές δέντρο το όποιο κάθε χρόνο είναι και πιο εντυπωσιακό από τον προηγούμενο. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται μέσα, είναι συγκλονιστική!

Οι τεράστιες χριστουγεννιάτικες αγορές

shutterstock-235513402.jpg

Πολλές και διάφορες χριστουγεννιάτικες αγορές στήνονται κάθε χρόνο στο Παρίσι, αφού κάτοικοι και τουρίστες λατρεύουν τα μικρά ξύλινα σπιτάκια που τοποθετούνται σε αυτές. Μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε κάποιες από αυτές που θα βρείτε στον δρόμο σας, αφού θα περάσετε εξαιρετικές στιγμές και μπορείτε ακόμη να ψωνίσετε κάποια ιδιαίτερα σουβενίρ και x-mas στολίδια!

Το μεγαλύτερο Ice-Skating rink του κόσμου στο Grand Palais

patinoire-grand-palais-paris.jpg

Για όσους το έχουν δοκιμάσει, αναφέρουν πως πρόκειται για μια εμπειρία ζωής. Ο λόγος για το μεγαλύτερο ice-skating γήπεδο που υπάρχει στον κόσμο και βρίσκεται στο συγκλονιστικό Grand Palais. Αν έχετε παιδιά, είναι σίγουρα μια στάση που επιβάλλεται να κάνετε, αν πάλι δεν έχετε όμως μπορείτε να περάσετε πολύ ευχάριστα τις ώρες που θα είστε εκεί! Με λίγα λόγια, είναι για μικρούς και μεγάλους!

Η Disneyland

dlp-parade-xmas-with-breakaway-logo-web-6CzFQ.jpg

Ο παράδεισος της χαράς και του κεφιού που κάνει μικρούς και μεγάλους να νιώσουν πως ζουν σε ένα αληθινό παραμύθι. Μπορείτε εύκολα να οργανώσετε μία αυθημερόν εκδρομή στην Disneyland και να μαγευτείτε από την ομορφιά των ηρώων γνωστών παιδικών ταινιών και κόμικ που έχουν φορέσει τις χριστουγεννιάτικες στολές και προσφέρουν άφθονες στιγμές χαράς!

Δοκιμάστε το διάσημο Vin Chaud

shutterstock-751158676.jpg
Την περίοδο αυτή, μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καφέ και μπαρ της πόλης το υπέροχο Vin Chaud. Πρόκειται για το ζεστό γαλλικό κρασί με κανέλα και πορτοκάλι. Διακρίνεται για τη γευστικότητά του αλλά και για την ικανότητά του να ζεσταίνει τους ανθρώπους από τον κρύο καιρό. Μη χάσετε την ευκαιρία και δοκιμάστε το!

 

Αγοράστε το γαλλικό γλυκό των Χριστουγέννων, Bûche De Noël

shutterstock-515513989.jpg

Από την άλλη, για να μπείτε ακόμη πιο βαθιά στις παραδόσεις της πόλης, μπείτε σε κάποιο ζαχαροπλαστείο και αγοράστε ένα κομμάτι ή ένα ολόκληρο Bûche De Noël, γιατί πιστέψτε μας... ένα κομμάτι δεν είναι ποτέ αρκετό! Το υπέροχο αυτό σοκολατένιο γλυκό, κοσμεί τα τραπέζια των Γάλλων τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά εδώ και πολλά χρόνια!

Περάστε ένα απόγευμα με τσάι στο ξενοδοχείο The Penisula

416037-le-tea-time-de-noel-2018-du-peninsula-paris.jpg

Τέλος, παράδοση για πολλούς από τους κατοίκους της πόλης την περίοδο των γιορτών, αποτελεί το απογευματινό τσάι στο πολυτελές ξενοδοχείο The Penisula. Η ατμόσφαιρα που ήδη έχει σε συνδυασμό με τον πολυτελή χριστουγεννιάτικο στολισμό και το εορταστικό κλίμα, κάνουν τους επισκέπτες να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν δοκιμάζοντας νόστιμα γλυκά, εκλεκτή σαμπάνια και ιδιαίτερο τσάι.

More Tips

  • Αν αγαπάτε τη μόδα, στην iconic στοά Galerie Véro-Dodat, μια ανάσα από το Λούβρο, έχετε την ευκαιρία να δείτε την πρώτη μπουτίκ που άνοιξε ποτέ ο Christian Louboutin.
  • Επισκεφτείτε την περιοχή Le Marais που ενδείκνυται για να κάνετε βόλτα και να πιείτε καφέ, χαζεύοντας τα όμορφα μικρά σπιτάκια και τα stylish καταστήματα που υπάρχουν εκεί.
  • Αν θέλετε να δοκιμάσετε την αυθεντική γαλλική κουζίνα, δεν πρέπει να πάτε πουθενά αλλού, παρά στην Brasserie Lipp, όπου θα σας σερβίρουν ό,τι ακριβώς συνθέτει τη γνήσια παριζιάνικη γαστρονομική κουλτούρα.
  • Ένα βράδυ κλείστε τραπέζι στο μπαρ του ξενοδοχείου Costes που διαθέτει ίσως τα καλύτερα cocktails της πόλης!