Blog

29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Τα περίφημα Ruin Bar της Βουδαπέστης

0 comments 0 share

Περνώντας το κατώφλι της Εβραϊκής συνοικίας, συναντάμε τα περίφημα  Ruin Bars που έχουν δημιουργηθεί σε κτίρια, πολλά από τα οποία κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής εώς και την διάλυση της Σοβιετικής ένωσης ήταν στα όρια της στάχτης. Εγκαταλειμμένα κτίρια, ερειπωμένα σπίτια και παλιά εργοστάσια, διακοσμούνται με ετερόκλητα συνήθως μεταχειρισμένα έπιπλα και αντικείμενα, μεταμορφώνοντας τους χώρους σε νυχτερινά στέκια με έντονη διασκέδαση και πολυχώρους με μοναδικό χαρακτήρα το καθένα. Το φαινόμενο αυτό σε τόσο μαζική κλίμακα αναπτύχθηκε μόνο στην Βουδαπέστη, κατατάσσοντας την Ουγγρική πρωτεύουσα σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Ευρώπης.

Περιττό να πούμε ότι, εάν βρεθείτε στη Βουδαπέστη, θα πρέπει να επισκεφτείτε κάποια από αυτά, ξεκινώντας με τα παρακάτω...

 1. Szimpla Kert

Το φημισμένο Simpla Kert, το οποίο ξεκίνησε το 2001 ως παραδοσιακό καφενείο, δέχτηκε με την πάροδο του χρόνου αρκετές διακοσμητικές παρεμβάσεις, δίνοντας το έναυσμα στην ιδέα κάποιων φίλων, να θέσει την πολιτιστική και νυχτερινή ζωή της Βουδαπέστης σε μια νέα κατεύθυνση. Το Szimpla kert κατέκτησε τον τίτλο του 3ου καλύτερου μπαρ στον κόσμο σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό Lonely Planet του 2011.

2. Doboz

Υπέροχο, ιδιόμορφο, πολύχρωμο και γνωστό για το τεράστιο άγαλμά του King Kong, το Doboz είναι ένα από τα καλύτερα μπαρ της Βουδαπέστης. Αποτελείται από διάφορα θεματικά δωμάτια με όλα τα είδη μουσικής, από House έως Latin και pop, επιφυλάσσοντας σίγουρα μια αξέχαστη βραδιά. Αν αρχίσετε να πεινάτε κατά την διάρκεια της νύχτας, μπορείτε να απολαύσετετα hot dogs, πίτσα, quesadillas και πολλά άλλα...

3. Anker’t

Το Anker't βρίσκεται σε ένα κτίριο σχεδόν 200 ετών σε ένα από τα πολλά στενάκια της Βουδαπέστης. Είναι μια τεράστια υπαίθρια μπυραρία με εξαιρετικά εδέσματα που το κατατάσουν  ως ένα από τα αγαπημένα στέκια των ντόπιων αλλά και των τουριστών. Δοκιμάστε τις καταπληκτικές μπύρες απολαμβάνοντας παράλληλα τη μοναδική ατμόσφαιρα.

4. Mazel Tov Budapest

Μόλις λίγα τετράγωνα από την Όπερα, βρίσκεται το Mazel Tov. Αποτελεί μια εξελιγμένη προσέγγιση των Ruin Bars με φανταχτερά κοκτέιλ, βαρελίσια μπύρα και διάφορες ποικιλίες αλλαντικών. Ο αίθριος χώρος είναι ευάερος και διακοσμημένος από αναρριχώμενα φυτά που ξεχύνονται από τις βεράντες, καθιστώντας το ιδανικό μέρος για ποτά και σνακ όλο το απόγευμα και όχι μόνο.

5. Csendes Vintage Bar & Cafe

Στεγασμένο σε κτίριο το οποίο κατά τη διάρκεια της Αυστρο - Ουγγρικής Αυτοκρατορίας ήταν μια μεγάλη αίθουσα καφενείου, με κομψή αλλά ταυτόχρονα και αριστοκρατική διακόσμηση. Το Csendes διατηρεί μεγάλο μέρος της γοητείας που είχε κατά την ακμή της ως καφενείο, ενώ παράλληλα διαθέτει καλοδιατηρημένη και μοναδική διακόσμηση που δεν θα περιμένατε από ένα Ruin Bar.

6. Kobuci Kert

Το Kobuci Kert βρίσκεται στον ιστορικό και εξίσου όμορφο κήπο Zichy Palota. Αυτό το Ruin Bar είναι ιδανικό για τους λάτρες της ζωντανής μουσικής καθώς έχουν τακτικές παραστάσεις από ντόπιους καλλιτέχνες. Κάθε βραδιά μπορείτε να βρείτε τα πάντα από τοπικούς τραγουδιστές / τραγουδοποιούς εώς και φολκλορικά συγκροτήματα. Λάβετε υπόψη σας ότι πρόκειται για ένα εποχιακό μπαρ που λειτουργεί από τα μέσα Απριλίου μέχρι το Σεπτέμβριο.

7. Kőleves Kert

Οι πολύχρωμες τοιχογραφίες, τα παράξενα έπιπλα, το ιδιόμορμο προσωπικό και η φιλόξενη ατμόσφαιρα οδηγούν στο Kőleves. Βρίσκεται στο κήπο "πετρόσούπα" που φέρει το όνομά του από ένα παλιό ουγγρικό παραμύθι . Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε το ποτό σας στο Kőleves κατά την παραμονή σας στην ουγγρική πρωτεύουσα.