Blog

04 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Χριστουγεννιάτικες Αγορές στην μαγευτική Βιέννη..

0 comments 0 share
Τα Χριστούγεννα στη Βιέννη βλέπουν την πόλη να μεταμορφώνεται σε μια σκηνή από μια από τις εμβληματικές χιονόσφαιρες της πόλης. Ξύλινες καλύβες στολισμένες με λαμπερά νεραϊδοφώτα ξεπροβάλλουν σε κάθε πλατεία και τεράστια χριστουγεννιάτικα δέντρα διακοσμημένα με γιγάντια μπιχλιμπίδια ανταγωνίζονται για τα φώτα της δημοσιότητας.Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης, γεμάτες με ζεστές λιχουδιές και σπιτικά μπιχλιμπίδια, προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Οι άνθρωποι πετούν από όλο τον κόσμο για να ζήσουν την τεράστια κλίμακα και το μοναδικό πνεύμα της αυστριακής πρωτεύουσας τα Χριστούγεννα. Ελάτε μαζί μου καθώς σας ταξιδεύω στις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Βιέννης και ζήστε μόνοι σας αυτή τη χειμερινή χώρα των θαυμάτων.

BELVEDERE CHRISTMAS MARKET



Αν υπάρχει μια χριστουγεννιάτικη αγορά στη Βιέννη, στην Αυστρία, αυτή είναι σίγουρα η αγορά στο παλάτι Belvedere. Αυτό το μπαρόκ παλάτι ντύνεται για τα Χριστούγεννα, με φώτα, γιρλάντες και στολισμένα δέντρα. Η ίδια η αγορά είναι μικρότερη από ορισμένες άλλες που αναφέρονται σε αυτόν τον οδηγό, αλλά επισκεφτείτε αυτήν την αγορά για ρομαντική ατμόσφαιρα, για να συναντήσετε φίλους, για ένα ποτό μετά τη δουλειά ή για να ευχαριστήσετε τα παιδιά.



Στους 40 περίπου πάγκους θα βρείτε μια επιλογή από μάλλινα καπέλα και κάλτσες, περίπλοκα διακοσμητικά για το δέντρο σας και παραδοσιακά δώρα. Υπάρχουν επίσης πολλά περίπτερα για φαγητό και ποτό καθώς περιηγείστε.Η ίδια η αγορά είναι ελεύθερη για είσοδο, αλλά σκεφτείτε να εμπλουτίσετε την επίσκεψή σας με μια περιήγηση στο μουσείο τέχνης που στεγάζεται μέσα στο παλάτι. Μείνετε μέχρι να δύσει ο ήλιος και η αγορά θα μετατραπεί σε ένα μαγικό θέαμα..

VIENNESE DREAM CHRISTMAS MARKET – RATHAUSPLATZ



Η πιο διάσημη χριστουγεννιάτικη αγορά της Βιέννης, το Viennese Christmas Dream είναι ένα χριστουγεννιάτικο χωριό και οχι μια απλή αγορά. Βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο Rathaus, είναι επίσης μια από τις πρώτες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη που ανοίγουν - συνήθως στα μέσα Νοεμβρίου.



Η αγορά στεγάζει πάνω από 150 πάγκους που πωλούν τα πάντα, από μπισκότα με μελόψωμο μέχρι αρωματικά κεριά.Γύρω από την αγορά θα βρείτε πολλές χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες, όπως ένα μεγάλο παγοδρόμιο, μια ρόδα, εργαστήρια χειροτεχνίας για παιδιά (μέσα στο δημαρχείο) και το Tree of Hearts - όπου αγαπημένα ζευγάρια δεν χάνουν την ευκαιρία για φωτογράφιση. 

MARIA-THERESIEN-PLATZ WINTER MARKET



Αυτό το Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Βιέννης βρίσκεται ανάμεσα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Μουσείο Τέχνης στην πλατεία Maria Theresien Platz και δημιουργεί ένα μεγαλειώδες θέαμα. Είναι λίγο πιο απλωμένο από μερικές άλλες χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης, επομένως είναι ένα καλό μέρος για να έρθετε αν έχετε μικρά παιδιά ή αν σπρώχνετε καρότσι.



Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερα μοναδικό  σε αυτήν την αγορά, αλλά η γκάμα είναι της συνήθους υψηλής ποιότητας. Σε μια αυστριακή χριστουγεννιάτικη αγορά θα βρείτε χειροτεχνίες, διακοσμητικά, χιονόσφαιρες, καραμέλες και ό,τι άλλο θα περιμένατε.Μόλις τελειώσουν τα Χριστούγεννα, θα βρείτε μια πρωτοχρονιάτικη αγορά στο ίδιο σημείο.

SPITTELBERG CHRISTMAS MARKET



Σε μικρή απόσταση με τα πόδια από την αγορά Maria-Theresien-Platz θα βρείτε τη Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Spittelberg. Μια πολύ πιο οικεία εμπειρία, αυτή η ζεστή αγορά έχει μια διαφορετική αίσθηση από τις μεγαλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης. Εδώ θα βρείτε ντόπιους να πιάνουν τις αχνιστές κούπες ζεστού κρασιού και να γλεντούν με μια μεγάλη ποικιλία από τοπικές λιχουδιές και διεθνή φαγητά.



Οι προσφορές του πάγκου της αγοράς είναι επίσης διαφορετικές, με πιο χειροποίητη αίσθηση και γεύση. Περιμένετε χειροποίητες μάλλινες παντόφλες, πλεκτά μπλουζάκια και όμορφα φτιαγμένα ξύλινα παιχνίδια και κεραμικά.

ALTWIENER OSTERMARKT



Γνωστή και ως αγορά Freyung, αυτή η όμορφη πλατεία φιλοξενεί μια αγορά βιολογικών αγροτών όλο το χρόνο. Έρχονται τα Χριστούγεννα, τα λουκάνικα δίνουν τη θέση τους στα καυτά κάστανα καθώς προέχει η αγορά της Βιέννης.



Σε απόσταση αναπνοής από την πάντα δημοφιλή αγορά Am Hof, η Altwiener Ostermarkt είναι μια από τις παλαιότερες χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη. Εδώ θα βρείτε μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα και λιγότερους τουρίστες. Τα καλούδια που προσφέρονται περιλαμβάνουν τις συνηθισμένες γκουρμέ απολαύσεις, καθώς και όμορφα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, χειροποίητα τσάγια, κεριά από κερί μέλισσας και ρουστίκ κεραμικά. Οι εκθέτες είναι λίγο διαφορετικοί από τις «μεγάλες» αγορές των Χριστουγέννων, που σημαίνει ότι είναι το τέλειο μέρος για να παραλάβετε ένα μοναδικό δώρο ή αναμνηστικό.



ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΒΙΕΝΝΗheart

Πηγή Sight-Being