Blog

02 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Βιέννη: Ζήσε μαγικά Χριστούγεννα και μια αξέχαστη Πρωτοχρονιά

0 comments 0 share
Η Βιέννη είναι μία από τις πιο ιδανικές πόλεις για να ζήσεις τη μαγεία των Χριστουγέννων, να απολαύσεις μία πραγματικά όμορφη στολισμένη πόλη και να ζήσεις μία διαφορετική Πρωτοχρονιά.

The Hofburg



Η Βιέννη είναι μία πόλη που φημίζεται για τα παλάτια της. Το Hofburg είναι το βασικό παλάτι στην ιστορία των μοναρχών της. Βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και πλέον κατοικεί και εργάζεται εκεί ο Πρόεδρος της Αυστρίας και η οικογένειά του. Επίσης, το Hofburg θεωρούνταν η χειμερινή κατοικία των μοναρχών. Το εσωτερικό του σίγουρα θα σε καταπλήξει. Εισιτήρια θα βρεις εδώ. Μέσα θα βρεις και το Μουσείο της Σίσσυ, με πληροφορίες για τη ζωή της και πολλά αντικείμενα της θρυλικής πριγκίπισσας.

Belvedere Palace



Συνέχισε τη διαδρομή σου με την ανάβασή σου στο εντυπωσιακό συγκρότημα Belvedere. Φημίζεται για τη μπαρόκ διακόσμησή του και τα Χριστούγεννα γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό με τον στολισμό σε όλη την έκτασή του. Το Belvedere αποτελείται από δύο παλάτια, μεγάλους κήπους και μία λίμνη στη μέση. Εκεί μπορείς να δεις και πολύ σημαντικές εκθέσεις εικαστικών. 

Sch
önbrunn Palace



Το 
Schönbrunn θεωρείται η θερινή κατοικία των μοναρχών της χώρας και είναι από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν στη Βιέννη. Αξίζει δε να περιηγηθείς στους κήπους του παλατιού. Εισιτήρια και τιμές για τα τουρ θα βρεις εδώ. Το εσωτερικό του παλατιού αυτού είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

St
Stephens Cathedral



Στην περιήγησή σου κάνε μία στάση στον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Αγίου Στέφανου.

Prater



Το Prater ή αλλιώς “Wurstelprater” είναι το παλαιότερο πάρκο ψυχαγωγίας στον κόσμο. Μπορείς να μπεις στην τεράστια ρόδα του πάρκου, να απολαύσεις μία βόλτα με τρενάκι στο πάρκο και να μπεις στο πλανητάριο. 

Vienna State Opera



Αν έχεις χρόνο, αξίζει να δεις μία 
παράσταση σε μία από τις πιο φημισμένες όπερες στον κόσμο, την όπερα της Βιέννης.

Ψώνια στη Βιέννη


 

Μπορείς να απολαύσεις μία ζεστή σοκολάτα και να ψωνίσεις τα σουβενίρ σου στην υπαίθρια αγορά Christkindlmarkt. Εκεί θα βρεις και πολλά αντικείμενα με αποτυπωμένο τον διάσημο πίνακα του Αυστριακού ζωγράφου Γκούσταφ Κλιμτ, «το Φιλί». Για τα ψώνια σου, προτίμησε το πιο γνωστό εμπορικό δρόμο της Βιέννης, Graben, στολισμένος με λαμπρότητα τα Χριστούγεννα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΒΙΕΝΝΗ