Blog

25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

Οι 10 πιο εντυπωσιακές χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη

0 comments 0 share

1. Βουδαπέστη, Ουγγαρία




Εδώ θα βρείτε τη δεύτερη καλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη (σύμφωνα με έρευνα του 2018) μπροστά από την υπέροχη εκκλησία της Βουδαπέστης, τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου. Το Advent Feast πραγματοποιείται από τα τέλη Νοεμβρίου έως και τις 23 Δεκέμβρη (είναι ακόμα προγραμματισμένη και για το 2020). Εκτός από τα τακτικά πικάντικα πιάτα της χριστουγεννιάτικης αγοράς, μπορείτε να βρείτε εναλλακτικές επιλογές για vegan, διαβητικούς αλλά και πιάτα χωρίς λακτόζη και χωρίς γλουτένη. Επιπλέον, στην παραδοσιακή εμπειρία φαγητού και αγορών, έχετε την ευκαιρία να εξισορροπήσετε τα βαριά ουγγρικά πιάτα. Πως; Με λίγη άσκηση στο υπαίθριο παγοδρόμιο ή συμμετέχοντας στις παραστάσεις λαϊκού χορού και μαθαίνοντας μερικές χορευτικές κινήσεις. Και τι καλύτερο από το να ξεκουραστείτε θαυμάζοντας τους μεγαλύτερους τρισδιάστατους φωτισμούς της Κεντρικής Ευρώπης στην πρόσοψη της Βασιλικής του Αγίου Στεφάνου; Εδώ και λίγα χρόνια μπορείτε με γυαλιά 3D (είναι διαθέσιμα στην αγορά) να δείτε τα κινούμενα σχέδια που στολίζουν τα πανέμορφα τριγύρω κτήρια (το σόου μπορεί να το απολαύσετε και χωρίς να φοράτε γυαλιά 3D).
 

2. Βιέννη, Αυστρία




Η Βιέννη είναι κάθε χρόνο στο βάθρο των καλύτερων χριστουγεννιάτικων αγορών στην Ευρώπη. Μία από τις πιο γνωστές είναι η παραδοσιακή “Vienna Magic of Advent”, που μετατρέπει την πλατεία του Δημαρχείου σε μια λαμπερή παραμυθένια χώρα. Χριστουγεννιάτικα δώρα, διακοσμήσεις δέντρων, γλυκά και ζεστά ροφήματα σας περιμένουν ενώ χριστουγεννιάτικα εργαστήρια διασκεδάζουν τα παιδιά. Τα δέντρα γύρω από το Δημαρχείο είναι διακοσμημένα εορταστικά και ακτινοβολούν σε μια θάλασσα από φώτα – μια βιεννέζικη εμπειρία, που σίγουρα δεν θα θέλετε να χάσετε! Το μεγάλων διαστάσεων παγοδρόμιο προσφέρει στιγμές ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους, ενώ όσοι προτιμούν να δοκιμάσουν τις λιχουδιές από το να προσπαθούν να ισορροπήσουν στον πάγο, μπορούν να απολαύσουν Goulash μέσα σε καρβέλι ψωμιού. Ακόμη, μην ξεχάσετε να πιείτε το Glühwein (ζεστό κρασί με κανέλα), το οποίο προσφέρεται σε κούπες ειδικά σχεδιασμένες για την αγορά, την οποία μπορείτε να κρατήσετε ως αναμνηστικό. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα λοιπόν να αφεθείτε στην μαγεία της αγοράς και να περιηγηθείτε στον φαντασμαγορικό της κόσμο.
 

3. Gdansk, Πολωνία




Είναι πιθανώς η πιο ρομαντική χριστουγεννιάτικη αγορά στην Ευρώπη. Έχει δημιουργηθεί ένα ξεχωριστό μέρος, ώστε οι ερωτευμένοι να μπορούν να φιλήσουν κάτω από το γκι και να ελπίζουν να ζήσουν μια ιστορία αγάπης μακράς διαρκείας. Στο ιστορικό κέντρο του Γκντανσκ της Πολωνίας, η χριστουγεννιάτικη αγορά μοιάζει με παραμύθι. Γοητεύει τόσο τους επισκέπτες όσο και τους ντόπιους που είναι πολύ χαρούμενοι που περνούν το χειμώνα τους εδώ. Η αξιολάτρευτη ατμόσφαιρα της αγοράς του Γκντανσκ ωφείλεται ως επί το πλείστον στο το μοναδικό σκηνικό που ανεβάζει τη χριστουγεννιάτικη διάθεση.
 

4. Montbéliard, Γαλλία



 

Το Montbéliard είναι η ομορφότερη Χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γαλλία. Παγκόσμια διάσημη για την λαμπρότητα των φωτισμών της, αυτή η χριστουγεννιάτικη αγορά είναι παραδοσιακή και αυθεντική. Η πόλη του Montbéliard – γνωστή για τη φιλοξενία της – βρίσκεται στο Franche-Comté (Ανατολική Γαλλία) και  μετατρέπεται σε παραμύθι λίγες εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα.

Κατά τη διάρκεια της εποχής αυτής, το Montbéliard αναβιώνει την παράδοση της Βυρτεμβέργης και οργανώνει μια χριστουγεννιάτικη αγορά όπως καμία άλλη, με 170 υπέροχους πάγκους γεμάτους αυθεντικά και υψηλής ποιότητας αντικείμενα. Κάνοντας μια βόλτα στους φωτισμένους δρόμους, οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τα νόστιμα γαστρονομικά προϊόντα από το Montbéliard και τη Γαλλία, να θαυμάσουν χειροτεχνικές δημιουργίες, να χορέψουν στη μουσική και στον ήχο των τραγουδιών.

5. Πάρκο των Ευχών, Ελλάδα


 

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αρχίζει να αναπτύσσεται η παράδοση των χριστουγεννιάτικων αγορών και εναρμονίζεται ολοένα και πιο πολύ με όσα βλέπουμε σε πανέμορφες αγορές στην Ευρώπη. Η πιο γνωστή ίσως αγορά στην Ελλάδα είναι ο Μύλος των Ξωτικών στα Τρίκαλα αλλά εμείς σας προτείνουμε μία λιγότερο γνωστή, η οποία δημιουργήθηκε πρόσφατα και μαγνητίζει τα βλέμματα. Αυτή δεν είναι άλλη από το Πάρκο των Ευχών, στην Λάρισα.

Μια παγωμένη λίμνη, ένα πολύχρωμο Πάρκο Διασκέδασης, το Βόρειο Πόλο-Τρένο, το Σπίτι του Άγιου Βασίλη, το Εργαστήριο των ξωτικών, το Sugar House, το Παραμύθι, η Μανιτάρια, το Παλάτι της Βασίλισσας του Πάγου, Carousel , η Ακαδημία των μικρών μάγων και άλλες εκπλήξεις δημιουργούνται στο Αλκαζάρ, το οποίο γεμίζει με πολύχρωμα στολίδια, λαμπερούς λαμπτήρες, χριστουγεννιάτικα δέντρα, χιόνι, αστέρια, αγγέλους, δώρα και γλυκά. Ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικών και χορευτικών παραστάσεων, συναυλιών, παιχνιδιών και απολαύσεων, ζωγραφικής προσώπου, εργαστηρίων τέχνης, θεατρικών παραστάσεων, παραμυθιών και πολλών άλλων εκδηλώσεων και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων θα συμπληρώσει το τοπίο της πιο συναρπαστικής εποχής του χρόνου. Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ

6. Νυρεμβέργη, Γερμανία



Από όλες τις χριστουγεννιάτικες αγορές στη Γερμανία, αυτή της Νυρεμβέργης (Christkindlesmarkt) μπορεί να υπερηφανεύεται για την παγκόσμια φήμη της. Ένας τουριστικός μαγνήτης που καλωσορίζει πάνω από 2 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Γιατί τόσο δημοφιλής; Η Νυρεμβέργη είναι ένα όνομα που έχει γίνει συνώνυμο με τα ίδια τα Χριστούγεννα, είτε χάρη στην παγκοσμίου φήμης gingerbread, τις περίεργες μικρές δαμασκηνένιες κούκλες ή τα υπέροχα μικρά λουκάνικα.  Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης δεν είναι μόνο μία από τις πιο διάσημες αγορές της Γερμανίας, αλλά και μία από τις παλαιότερες, καθώς χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Η Christkindlesmarkt είναι η κύρια χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης. Εδώ θα βρείτε εκατοντάδες πάγκους που πωλούν παιχνίδια, στολίδια, δώρα και πολλά άλλα. Εάν υπάρχει ένα μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε από τις χριστουγεννιάτικες αγορές της Νυρεμβέργης, αυτή είναι.

7. Cluj-Napoca, Ρουμανία



Η Χριστουγεννιάτικη αγορά Cluj-Napoca είναι η διασημότερη στη Ρουμανία και κάθε χρόνο κατατάσσεται στις αγαπημένες χριστουγεννιάτικες αγορές στην Ευρώπη. Καθώς μπαίνετε στις πύλες της αγοράς, ένας κόσμος παραμυθιού ανοίγεται μπροστά σας σ’ ένα όμορφο περιβάλλον που φυλάσσεται από τη μαγευτική εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ. Τα μικρά λευκά σπίτια που μαγνητίζουν το βλέμμα σας με τις καθαρές γραμμές τους, φιλοξενούν μία ευρεία γκάμα εποχιακών πωλητών. Το παγοδρόμιο σας προσκαλεί για μια βόλτα γύρω από το άγαλμα του Matia Corvin. Κάθε βράδυ, οι συναυλίες με κάλαντα και εποχιακές μουσικές θα σας προσελκύσουν προς την κύρια σκηνή για μια γερή δόση χριστουγεννιάτικης διάθεσης.

8. Κολωνία, Γερμανία



Η χριστουγεννιάτικη αγορά στην Κολωνία, στην σκιά του εντυπωσιακού καθεδρικού της ναού, είναι από τις πιο όμορφες στη Γερμανία. Μάλιστα, το όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο της κατατάσσεται μεταξύ των ομορφότερων στην Ευρώπη. Η Κολωνία διαθέτει μεγάλο αριθμό χριστουγεννιάτικων αγορών, οι οποίες προσφέρουν από επιλεγμένα δώρα και χειροποίητες δημιουργίες έως γαστρονομικές σπεσιαλιτέ. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης προσελκύουν εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο. Μπορείτε επίσης να απολαύσετε τη μοναδική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με τον πανέμορφο Ρήνο που διασχίζει την Κολωνία. Είμαστε σίγουροι ότι θα γοητευτείτε! Διαβάστε τον αναλυτικό μας οδηγό για τα αξιοθέατα της πόλης, ώστε να επωφεληθείτε στο έπακρο απ’ την επίσκεψή σας εκεί!

9. Πράγα, Τσεχία



Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Πράγας είναι η ομορφότερη στην Τσεχία και μία από τις πιο γνωστές στην Ευρώπη. Στην καρδιά της πόλης βρίσκεται μια παραδοσιακή τσεχική αγορά, όπου σε δεκάδες ξύλινους πάγκους, οι έμποροι προσφέρουν τυπικά χριστουγεννιάτικα είδη, όπως παραδοσιακές τσεχικές φυσητές γυάλινες μπάλες, προϊόντα από μαργαριτάρια, κεντημένα τραπεζομάντιλα, ξύλινα παιχνίδια και πολλά άλλα πανέμορφα και πρωτότυπα προϊόντα. Τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι θα απολαύσουν μια γεύση από τσέχικα χριστουγεννιάτικα μπισκότα, ζεστά ψητά κάστανα, gingerbreads, τυπικό ζεστό κρασί ή τσεχικά ψητά λουκάνικα.

10. Γκέτεμποργκ, Σουηδία



Η Χριστουγεννιάτικη αγορά Liseberg είναι η μεγαλύτερη στη Σκανδιναβία και αν κάτι θα σας φέρει στο εορταστικό πνεύμα είναι η υπέροχη ατμόσφαιρά της! Το πάρκο ψυχαγωγίας είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο, αλλά μεταξύ 14 του Νοεμβρίου και 30η Δεκέμβριου γίνεται μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων. Το Liseberg βρίσκεται στο κέντρο της πόλης του Γκέτεμποργκ και η χριστουγεννιάτικη αγορά χωρίζεται σε επτά διαφορετικά τμήματα: Αφρώδη Χριστούγεννα, Χριστούγεννα με τα κουνέλια (για μικρά παιδιά), ντεμοντέ Χριστούγεννα, παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη αγορά, Λαπωνία, Ζώα από την Κιβωτό του Νώε και ένα Μεσαιωνικό Χωριό. Η κύρια είσοδος είναι μέσω των Sparkling Christmas, όπου εκατομμύρια μικροσκοπικά φώτα θα σας οδηγούν στο εσωτερικό της αγοράς. Στη συνέχεια, μπορείτε να περιπλανηθείτε στο υπόλοιπο Liseberg, να κάνετε βόλτες, να δοκιμάσετε τα παιχνίδια arcade, να ψωνίσετε, να φάτε πολλά φαγητά και να ζεσταθείτε με ζεστά ροφήματα δίπλα στους λάκκους φωτιάς.

ΒΡΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΔΩ