Blog

24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΜΑΛΤΑ - Ποιοι επιβάτες επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα

0 comments 0 share

Ποιοι επιβάτες επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα


Η είσοδος στη Μάλτα μέχρι νεοτέρας επιτρέπεται σε επιβάτες που έρχονται και έχουν μείνει τις τελευταίες 14 ημέρες από τις κάτωθι χώρες: 
 
Ανδόρα, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ιορδανία, Λετονία, Λίβανος, Λιχτενστάιν Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μονακό, Μαρόκο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Τυνησία, Τουρκία, Ουρουγουάη, Βατικανό.
 

COVID-19 μέτρα
 

Οι επιβάτες που φθάνουν από οποιαδήποτε από τις παραπάνω χώρες (όπως η Ελλάδα και η Κύπρος), οι οποίες βρίσκονται στη λίστα της Μάλτας με τις πορτοκαλί χώρες, πρέπει να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ PCR για COVID-19, που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες πριν από την επιβίβαση στην πτήση τους. Οι επιβάτες που δεν έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, ενδέχεται να υποβληθούν σε τεστ PCR COVID-19 κατά την άφιξή τους στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Μάλτας και ενδέχεται να υποχρεωθούν σε καραντίνα.

Όλοι οι επιβάτες που φτάνουν στη Μάλτα θα υποβληθούν σε έλεγχο θερμοκρασίας σώματος κατά την άφιξη. Εάν η θερμοκρασία του σώματος υπερβαίνει τους 37,2 C, μπορεί να χρειαστεί οι αξιωματούχοι της Δημόσιας Υγείας να τους πάρουν συνέντευξη.
 

Απαραίτητα έγγραφα


Όλοι οι επιβάτες υποχρεούνται να κατεβάσουν, να εκτυπώσουν και να συμπληρώσουν τις φόρμες travel declaration και passenger locator form. Θα πρέπει να ρίξουν και τις δύο φόρμες στα κουτιά που είναι διαθέσιμα κατά την έξοδο από το Terminal όπου γίνεται ο έλεγχος θερμοκρασίας μετά την άφιξη στη Μάλτα.
 

Επιπλέον πληροφορίες

 
Συνίσταται στους επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν στη Μάλτα να επισκέπτονται τακτικά τη σελίδα του Αεροδρομίου της Μάλτας.