Blog

25 ΜΑΪΟΥ 2021

Πλοία: Πώς θα ταξιδεύουμε στα νησιά - Αυξάνεται η πληρότητα

0 comments 0 share



Το πράσινο πιστοποιητικό ισχύει τόσο για τις ακτοπλοϊκές όσο και για τις αεροπορικές μετακινήσεις.

 

Κάθε πολίτης που επιθυμεί να ταξιδεύσει θα πρέπει να έχει: είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 μέρες μετά την 2η δόση), είτε τεστ PCR 72 ωρών, είτε RAPID TEST, είτε SELF-TEST 24 ωρών, είτε αποδεικτικό νόσησης. Ο έλεγχος θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

 

Διευκρινιστικά, η δήλωση των self test θα πρέπει να γίνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, ενώ όσοι προσέρχονται σε δημόσιες και ιδιωτικές δομές για PCR ή rapid τεστ αντιγόνου θα πρέπει να ζητούν την ψηφιακή βεβαίωση με το αποτέλεσμα του τεστ.

 

Αύξηση πληρότητας 

 

Την αύξηση της πληρότητας των πλοίων από σήμερα στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% χωρίς καμπίνες, ανακοίνωσε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο BLUE STAR DELOS με αφορμή το άνοιγμα των μετακινήσεων προς τα νησιά.

 

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα. Τόνισε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας προχώρησε στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με βάση και τα νέα εργαλεία που είχε στη διάθεσή του, ενώ πρόσθεσε ότι η προτεραιότητα που δόθηκε στον εμβολιασμούς των κατοίκων των νησιών δημιούργησε ένα περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας.