Blog

19 ΜΑΪΟΥ 2021

Κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ικαρία

0 comments 0 share
Τα τελευταία χρόνια, αυτό το ήσυχο νησί κέρδισε περισσότερη φήμη χάρη στις συναρπαστικές μελέτες που επικεντρώνονται στη μακρά εκπληκτική ζωή των ντόπιων και την υγιεινή της τοπικής διατροφής. Κατά την διάρκεια της ζωής μου στην Ικαρία, έμαθα πολύ περισσότερα από αυτό. Οι τρόποι ζωής εδώ είναι μακρυά από τα σύγχρονα δυτικά πρότυπα – ακόμα και από τους κανόνες της ίδιας της Ελλάδας. Φαίνεται να λειτουργεί. Είναι συνηθισμένο να βλέπεις ανθρώπους της δεκαετίας του ’80, του ’90 και εκείνους άνω των 100 ετών που ζουν καλά.


Φάτε το Ikarian Food:

Η Ικαρία είναι γνωστή για την γαστρονομία της, η οποία διαδραματίζει βασικό ρόλο στην ιδιότητά της ως μπλε ζώνη του κόσμου. Το νησί είναι γνωστό για τα εξαιρετικά πιάτα με κατσίκι και παράγει καλό  μέλι.

 

Όσον αφορά τα τοπικά πιάτα, μου άρεσε πραγματικά το  σουφικό, το οποίο είναι ένα μαγειρεμένο πιάτο λαχανικών γεμάτο με ελληνικά καρυκεύματα, βότανα και μια γενναιόδωρη ποσότητα ελαιολάδου.

Το νησί είναι επίσης γνωστό για τα θαλασσινά του, συμπεριλαμβανομένων των φρεσκοψημένων ψαριών. Στην ταβέρνα Naiades στο Nas, φάγαμε το καταπληκτικό κόκκινο κοχύλι που αλιεύθηκε το πρωί από έναν τοπικό ψαρά.


 

Πάρτε ένα μάθημα Surfing
 

Σέρφινγκ στην Ελλάδα ;! Είναι πραγματικά ένα από τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ικαρία. Οι Έλληνες φίλοι του σερφ μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Η εποχή του surfing ξεκινάει από τα τέλη Μαΐου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Η πιο δημοφιλής παραλία για σέρφινγκ είναι η παραλία Μεσαχτή στη βόρεια πλευρά του νησιού.


 

Πάω στην παραλία


Εάν δεν ενδιαφέρεστε πολύ για το σερφ, οι παραλίες της Ικαρίας είναι ακόμα φοβερά μέρη για να περάσετε τις μέρες σας.
Η παραλία των Σεϋχελλών θεωρείται η πιο όμορφη παραλία του νησιού. Δεν είναι η πιο εύκολη παραλία για να φτάσετε. Μπορείτε να φτάσετε με πλοίο ή περπατώντας ένα βραχώδες μονοπάτι 10 λεπτών με κατηφόρα.
Οι ντόπιοι φίλοι μου με έφεραν και στο Nas Beach, το οποίο είχε το ίδιο είδος δύσκολης κατάστασης. Ήταν άγριο και όμορφο και αξίζει τον κόπο να βγούμε έξω.



Άλλες κορυφαίες παραλίες περιλαμβάνουν 
Μεσακτή (για surfers), Κάμπος, Fles, Armenestis, Karame και Κυπαρίσσι.
 

Πεζοπορία ένα μονοπάτι πεζοπορίας


Όλα τα μονοπάτια πεζοπορίας διασχίζουν την Ικαρία . Υπάρχει ένα αναπτυγμένο δίκτυο διαδρομών που διασχίζουν το νησί που οδηγεί από την μια ακτή στην άλλη ακτή και μέσα από τα βουνά του. Το πιο δημοφιλές μονοπάτι οδηγεί πεζοπόρους σε μια περιοδεία των Raches.


 

Πηγαίνετε σε ένα φυσικό θερμικό σπα


Ένα άλλο από τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ικαρία είναι να επισκεφθείτε τη  Θέρμα , μια πόλη γνωστή για τα θεραπευτικά της ιαματικά νερά. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν το νερό για να βοηθηθούν με την αρθρίτιδα, τους ρευματισμούς και άλλες διαταραχές, ενώ άλλοι θα το απολαύσουν μόνο για να χαλαρώσουν.



Σε ένα μικρό και απλό εσωτερικό συγκρότημα που ονομάζεται Spilaio , μπορείτε να δοκιμάσετε τη σάουνα σε μια σπηλιά (ναι, μια σπηλιά!) Και να κάνετε μια βουτιά σε απλές ιαματικές πισίνες. Το κόστος είναι περίπου 7,50 ευρώ για τη χρήση τόσο της σάουνας σπηλαίου όσο και των θερμικών πισίνων.
 

Χορός σε ένα Φεστιβάλ Εκκλησίας (τοπικό πανηγύρι)


Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ικαρία είναι να παρακολουθήσετε ένα πανηγύρι που είναι ετήσια εκδήλωση της Ορθόδοξης Κοινότητας που οργανώνεται από μια τοπική εκκλησία. Το να είσαι στο πάγκο ενός πανηγυριού είναι μια αυθεντική εμπειρία που έχεις όταν επισκέπτεσαι τα ελληνικά νησιά ειδικά το καλοκαίρι. Θα το συγκρίνω με ένα πραγματικά διασκεδαστικό – και τεράστιο – αμερικανικό μπλοκ πάρτι αλλά με ελληνικές πινελιές.


Δοκιμάστε το τοπικό κρασί


Μια νύχτα έκανα ένα από τα κορυφαία πράγματα που έπρεπε να κάνω στην Ικαρία: winetasting. Οι τοπικοί οδηγοί μου με παρουσίασαν στο οινοποιείο Afianes.
Για δεκαετίες, αυτός ο οικογενειακός αμπελώνας καλλιεργεί δύο προστατευόμενες ποικιλίες σταφυλιών που ονομάζονται  Fokiano και Begleri . Στο οινοποιείο, τα τραπέζια βρίσκονται έξω από τα αμπέλια, ώστε να μπορείτε να δοκιμάσετε κρασιά κάτω από τα αστέρια. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε ένα ζευγάρι τροφίμων και επισκεφθείτε το μικρό μουσείο εδώ.





Βρες όλα τα ταξιδιωτικά πακέτα για Ικαρία εδώ smiley