Blog

05 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Ανακάλυψε τη Σκιάθο σε μόλις 6 ημέρες!

0 comments 0 share

Πόλη της Σκιάθου

Γνωστή για τη ζωηρή της ενέργεια όλες τις ώρες της ημέρας, η Πόλη είναι ο πρώτος και πιο σημαντικός πόλος έλξης για τους επισκέπτες της Σκιάθου. Εδώ βρίσκονται το λιμάνι και η μαρίνα του νησιού, που θα σε υποδεχθούν φιλόξενα με όποιο τρόπο και αν φτάσεις: με το ferry (από το λιμάνι του Βόλου και το Μαντούδι στη Βόρεια Εύβοια όλο το χρόνο και από τον Άγιο Κωνσταντίνο τους καλοκαιρινούς μήνες) ή με σκάφος ή ιστιοπλοϊκό από άλλα νησιά των Σποράδων. Η Σκιάθος διαθέτει και αεροδρόμιο λίγο έξω από την πόλη, στο οποίο προσγειώνονται πτήσεις απευθείας από το εξωτερικό και από την Αθήνα (διάρκεια πτήσης: 40 λεπτά).

Βόλτα στην Πόλη

Πηγή του κοσμοπολίτικου vibe της Σκιάθου είναι τα καταστήματα, τα καφέ και τα μπαράκια της Πόλης. Αποκλείεται να μη λατρέψεις τις γραφικές γωνιές της και τα σπίτια με τις κόκκινες κεραμοσκεπές, αλλά και τα γραφικά καπετανόσπιτα στην γειτονιά της Πλάκας. Η περιπλάνηση στα στενάκια που μοιάζουν με λαβύρινθο είναι από τα ωραιότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις στις διακοπές σου, ενώ η ζεστή φιλοξενία των ντόπιων, το πλήθος των καταστημάτων και τα εστιατόρια με τις συναρπαστικές γαστρονομικές προτάσεις, θα σε γοητεύσουν πολύ γρήγορα.

Παραλίες που ξεχωρίζουν

Όσες φορές και αν επισκεφθείς την Σκιάθο, πάντα θα υπάρχουν παραλίες να ανακαλύψεις. Στο νησί υπάρχουν περισσότερες από 60, ενώ σχεδόν όλες είναι εύκολα προσβάσιμες από τη πόλη, διαθέτουν ταβέρνες σε κοντινή απόσταση και προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από σπορ και δραστηριότητες. Εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να διαλέξεις αυτή που σου ταιριάζει. Ή να περάσεις ολόκληρες τις διακοπές σου εξερευνώντας τις παραλίες της Σκιάθου -ξεκινώντας από τη νότια πλευρά-, με σκοπό να γνωρίσεις από κοντά όσες μπορείς περισσότερες. 

Κουκουναριές

Μια παραλία- σκέτο αξιοθέατο, όχι μόνο για τη Σκιάθο αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα, χάρη στη χρυσαφένια άμμο, τα υπέροχα νερά, τα beach bars και τα τρία κέντρα θαλάσσιων σπορ που διαθέτει. Όλα αυτά μπορείς να τα βρεις μέσα σε ένα συγκλονιστικά πράσινο τοπίο, με δέντρα που δεν πλαισιώνουν απλώς την παραλία, αλλά γίνονται ένα με την ακτή. Πίσω ακριβώς από τις Κουκουναριές υπάρχει μια λίμνη, η Στροφυλιά, η οποία -ανάλογα με την εποχή- αποτελεί φυσικό καταφύγιο για τοπικά και αποδημητικά πουλιά. Εμείς σου προτείνουμε να αδράξεις την ευκαιρία και να χαλαρώσεις περπατώντας γύρω από τη λίμνη, προτού να απολαύσεις την τελειότητα της παραλίας

Με καραβάκι στα Λαλάρια

Βάλε πλώρη για ένα ακόμα «σήμα κατατεθέν» της Σκιάθου: η παγκόσμιας φήμης παραλία Λαλάρια είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα και να θυμάσαι, αν η εκδρομή σου δεν περιλαμβάνει φαγητό, φρόντισε να έχεις μαζί σου μερικά τοπικά καλούδια προτού να πας.

Τσουγκριά και Άρκος

Πρώτη στάση όπως κατευθύνεσαι νότια της Σκιάθου είναι τα νησάκια Άρκος και Τσουγκριά, όπου σε υποδέχονται μια καταπράσινη αγκαλιά από ευκάλυπτους και -μάντεψε!- παραλίες που συναγωνίζονται σε ομορφιά η μία την άλλη. Η κύρια παραλία της Τσουγκριάς είναι ένας μεγάλος και αμμώδης προστατευμένος όρμος, με ένα μικρό εκκλησάκι (τον Άγιο Φλώρο), το οποίο είναι ανοιχτό στους επισκέπτες. Αν μισθώσεις δικό σου σκάφος, μην παραλείψεις να πεταχτείς ακριβώς απέναντι από την Πόλη, στον Άρκο: μια φανταστική, μικρή παραλία «πνιγμένη» στο πράσινο, με μπαρ/εστιατόριο και ομπρέλες σε περιμένει να την απολαύσεις. 

Δραστηριότητες στη φύση

Έφτασε η στιγμή να απολαύσεις το μοναδικό φυσικό τοπίο της Σκιάθου, αλλιώς. Εδώ δεν υπάρχει μόνο πράσινο, αλλά και πολλοί λόφοι που δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για τι άλλο; Πεζοπορίες και mountain biking! Αν πάλι δε μπορείς να αποχωριστείς τη θάλασσα, υπάρχει τρόπος να την απολαύσεις κάνοντας θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις. Εμείς σου προτείνουμε ημερήσιες δραστηριότητες για κάθε γούστο. Εσύ, απλά διάλεξε ποια σου ταιριάζει περισσότερο!

Πεζοπορικά μονοπάτια

Σχεδόν τα 2/3 της Σκιάθου καλύπτονται από πράσινο. Έτσι, με ένα δίκτυο δρόμων και μονοπατιών μήκους 243χλμ. είναι με βεβαιότητα ένα από τα καταλληλότερα ελληνικά νησιά για πεζοπορία. Συνολικά υπάρχουν περίπου 25 σηματοδοτημένα μονοπάτια διαφορετικού μήκους και βαθμού δυσκολίας, άρα σίγουρα θα βρεις μια διαδρομή να ταιριάζει στο δικό σου επίπεδο. Τα περισσότερα μονοπάτια είναι χαμηλής δυσκολίας, όμως θα απολαύσεις περισσότερο την εμπειρία της πεζοπορίας στη Σκιάθο, αν ακολουθήσεις οδηγό, που γνωρίζει -και θα σου δείξει- όλα τα πολιτιστικά αξιοθέατα κάθε διαδρομής, αλλά και τις απομακρυσμένες, «κρυφές» παραλίες. Στα βόρεια του νησιού υπάρχει μια μεγάλη διαδρομή (περίπου 2 ώρες πεζοπορία), που συνδέει τα μοναστήρια Ευαγγελίστρια και Κεχριά. Όπως θα μπορείς να φανταστείς, απόλυτη κορύφωση κάθε διαδρομής είναι να βρεις ένα πανοραμικό σημείο για πικνίκ και να απολαύσεις -εκτός από το πράσινο- τη μυθική θέα του Αιγαίου.

Οι παραλίες του Βορρά

Μετά τις παραλίες του Νότου, σε περιμένει για εξερευνήσεις η βόρεια ακτή της Σκιάθου. Θα ανταμειφθείς ανακαλύπτοντας λιγότερο γνωστές και πιο απομακρυσμένες παραλίες. Ναι, από εκείνες που σε κάνουν να νιώσεις απόλυτη ελευθερία και χαλάρωση στη φύση. 

Μικρός & Μεγάλος Ασέληνος

Πρώτη στάση, ένα ζευγάρι ονειρεμένες παραλίες στο κέντρο της βόρειας ακτής. Ο Μεγάλος και Μικρός Ασέληνος καταλαμβάνουν από μια πλευρά του ομώνυμου όρμου. Το όρος Κουνίστρα, στο φόντο, κάνει ακόμα πιο όμορφο το τοπίο, ειδικά αν κολυμπάς ή περπατάς ανάμεσα στις δύο παραλίες. Η ξανθή άμμος και η ταβέρνα που θα βρεις εδώ είναι δύο ακόμα στοιχεία που κάνουν το σημείο αυτό ονειρεμένο. 

Η καλύτερη Σκιάθος σε μια μέρα

Καθώς πλησιάζει η ώρα να αποχαιρετήσεις την Σκιάθο, σου προτείνουμε να μείνεις στη Πόλη, και να περάσεις την καλύτερη «τελευταία μέρα» που μπορείς. Ετοιμάσου να εκπλαγείς! Ναι, ακόμα και κοντά στην πόλη του νησιού μπορείς να ζήσεις τις καλύτερες εμπειρίες!

Παραλία Ξάνεμος

Δε θεωρείται ολοκληρωμένη μια μέρα στη Σκιάθο χωρίς θάλασσα, έτσι σου προτείνουμε να επισκεφθείς τον Ξάνεμο, που μπορεί να απέχει λιγότερο από 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Πόλη, όμως σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποια από τις απομακρυσμένες παραλίες του Βορρά. Μικρή παραλία, κοντά στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, με πεντακάθαρο νερό που βαθαίνει γρήγορα. Αυτός είναι ο Ξάνεμος, αλλά εδώ μπορείς να κάνεις και κάτι ακόμα, που ίσως δεν περίμενες: ιππασία στην παραλία! Άλλες, όμορφες παραλίες κοντά στη πόλη είναι η Αχλαδιές και η Καναπίτσα, επίσης μόνο 15 λεπτά μακριά, όμως προς την αντίθετη κατεύθυνση. 

www.grecos.gr