Blog

22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Discover Greece: δέκα λόγοι που φέρνουν τη Λευκάδα στην κορυφή των καλοκαιρινών τάσεων

0 comments 0 share

Ολοι έχουν δει έστω και μία φωτογραφία από τις πανέμορφες παραλίες της Λευκάδας, για αυτό και το νησί εκπέμπει μία οικεία αίσθηση ακόμα και σε όσους δεν το έχουν επισκεφθεί.«Οι παραλίες της κατέχουν κορυφαία θέση παγκοσμίως, καθώς συνδυάζουν όλα τα μαγικά στοιχεία του Ιονίου: ατελείωτες αμμουδιές και απέραντο γαλάζιο, λευκούς βράχους και πυκνό πράσινο στο φόντο», αναφέρει το αφιέρωμα της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας που φιλοξενεί το Discover Greece, με στόχο την ανάδειξη των Ελληνικών προορισμών στο Ελληνικό κοινό.

Η κοντινή απόσταση από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη – τέσσερις και τεσσερισήμισι αντίστοιχα – έχει καταστήσει τη Λευκάδα ως έναν κορυφαίο προορισμό.Το αφιέρωμα παρουσιάζει δέκα λόγους που κάνουν τη Λευκάδα ιδανικό προορισμό για το φετινό – και κάθε – καλοκαίρι.

Η ασύγκριτη ομορφιά του Πόρτο Κατσίκι
Το συγκλονιστικό τοπίο σε συνδυασμό με τη γραφική παραλία και το γαλάζιο της θάλασσας κατατάσσουν το Πόρτο Κατσίκι ως την κορυφαία παραλία του νησιού.Ένα μονοπάτι με 100, σμιλεμένα στο βράχο, σκαλιά οδηγεί στην παραλία, αλλά υπάρχει και ευκολότερη πρόσβαση με καραβάκι από το Νυδρί ή τη Βασιλική.Η παραλία έχει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ένα προσωπικό και εξωτικό photoshoot.

Εγκρεμνοί: μοιάζει με Καραϊβική, είναι Λευκάδα
Μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του νησιού είναι οι Εγκρεμνοί. Τα γαλαζοπράσινα, κρυστάλλινα νερά θυμίζουν εξωτικά μέρη.Αν και οι Εγκρεμνοί είναι από τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού, η μεγάλη έκτασή της «καταπολεμά» τα φαινόμενα πολυκοσμίας.Μία μικρότερη παραλία, προσβάσιμη με καραβάκι από το Νυδρί ή τη Βασιλική, «συμπληρώνει την καθηλωτική ομορφιά της με το άγριο, βραχώδες φόντο της», αναφέρει το αφιέρωμα του Discover Greece.

Η κοσμοπολίτικη αύρα του Καθίσματος
Το Κάθισμα είναι η πιο κοσμοπολιτική παραλία της Λευκάδας και οι πιο «γνωστή» από τις οργανωμένες παραλίες του νησιού.Πέρα από τα απαραίτητα – ξαπλώστρες, εστιατόρια, beach bars – στην παραλία υπάρχει και κέντρο θαλάσσιων σπορ.Μία «βόλτα» στον αέρα με ένα παραπέντε ή θεαματικό ηλιοβασίλεμα. Η παραλία έχει κάτι για όλα τα γούστα.

Η λίστα με τις «καλύτερες παραλίες» συνεχίζεται…

Διακοπές στη Λευκάδα σημαίνει διαφορετική παραλία κάθε μέρα, ανάλογα με τη διάθεση και τα ενδιαφέροντα κάθε επισκέπτη.

Στη δυτική πλευρά βρίσκεται η «τριλογία» της άμμου, δηλαδή το Αβάλι, η Μεγάλη Πέτρα και τα  Καβαλικευτά (κοντά στο χωριό Καλαμίτσι) αλλά και ο γραφικός Άγιος Νικήτας (αγαπημένος προορισμός για οικογένειες).Κοντά στην πρωτεύουσα της Λευκάδας βρίσκεται ο Άη Γιάννης, κορυφαία επιλογή για λάτρεις του wind και του kitesurfing και στα νότια το Αγιοφύλλι με τα γαλαζοπράσινα νερά του.Μοναδική θέση στη καρδιά του νησιού έχει και η Βασιλική και η πανέμορφη παραλία της, η οποία αποτελεί κέντρο συνάντησης των σέρφερ και είναι γνωστή για το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ θαλάσσιων σπορ που φιλοξενεί.Το κάστρο και η θάλασσα .Καταφθάνοντας στο νησί με αυτοκίνητο το πρώτο πράγμα που μαγνητίζει τα βλέμματα κάθε επισκέπτη είναι τα ερείπια του κάστρου. Το οχυρό, το οποίο ήταν γνωστό στους Ενετούς ως Αγία Μαύρα, χρονολογείται στον 13ο αιώνα είναι εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής της εποχής.Σε κοντινή απόσταση από το κάστρο είναι η Αμμόγλωσσα, μία φανταστική παραλία για δροσερές βουτιές μετά την εξερεύνηση.

Διάλεξε ημερομηνία και ταξίδεψε στη Λευκάδα με το Grecos.gr Travel . Δες εδώ : 
https://bit.ly/3f43O1u