Blog

11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Λευκάδα το «στεριανό» νησί

0 comments 0 share
Μερικές Πληροφορίες: Η Λευκάδα πήρε το όνομά της από τους διάσημους λευκούς γκρεμούς του ακρωτηρίου της Λευκάτας, στο οποίο βρίσκεται και ο αρχαίος ναός του Απόλλωνα.
Είναι το μοναδικό νησί που μπορείτε να το επισκεφτείτε με το αυτοκίνητό σας, χωρίς να πάρετε φέριμποτ. Μια πλωτή γέφυρα συνεχούς ροής ενώνει τη Λευκάδα με την Ακαρνανία. Η πλωτή γέφυρα της Λευκάδας κάνει πλήρη περιστροφή κάθε μια ώρα από τις 08:00 π.μ. μέχρι τις 22:00 μ.μ. Από τις 23:00 μ.μ. μέχρι τις 07:00 π.μ. η γέφυρα περιστρέφεται μόνο όταν χρειάζεται να περάσει κάποιο σκάφος.

 

Όπως αναφέραμε η Λευκάδα έχει πανέμορφες παραλίες και εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικές απο αυτές.

  1. Άγιος Νικήτας, Η παραλία του Αγίου Νικήτα, δημοφιλούς τουριστικού θερέτρου της Λευκάδας. Μικρή, με όμορφα γαλαζοπράσινα νερά  και πολλά ταβερνάκια και καφέ.
  2. Κάθισμα, Τεράστια αμμουδερή παραλία στην δυτική Λευκάδα σε απόσταση 15 χλμ από την πόλη. Η πρόσβαση είναι αρκετά εύκολη με αυτοκίνητο και ευχάριστη λόγω της θέας. Πρόκειται για μία πλήρως οργανωμένη παραλία και τα beach bar της, την έχουν κάνει πόλο έλξης για τους νέους που κάνουν τις διακοπές τους στο νησί 
  3. Μύλος, μία ακόμα πανέμοφρη παραλία της Λευκάδας όπου από μακριά μοιάζει σαν ψεύτικη  Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της είναι ότι είναι ήσυχη και δεν κατακλύζεται από την ύπαρξη αυτοκινήτων, καθώς η πρόσβαση της γίνεται με καραβάκι από τον Άγιο Νικήτα ή για τους πιο περιπετειώδεις τις παρέας υπάρχει και ένα στενό μονοπάτι που ξεκινάει μέσα από το χωριό και οδηγεί μέχρι την παραλία.
  4. Η παραλία Πευκούλια βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού της Λευκάδας, ανάμεσα στην πόλη της Λευκάδας (απόσταση περίπου 10 χλμ) και τον Άγιο Νικήτα.  Είναι μια μεγάλη αμμώδης παραλία με καταγάλανα νερά και δάσος που επεκτείνεται μέχρι την άμμο. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη παρά μόνο σε ένα σημείο της. 
  5. Εγκρεμνοί, από τα πιο όμορφα και γνωστά τοπία του κόσμου. Το νερό είναι καθαρό, γαλαζοπράσινο και προσφέρει μία από τις καλύτερες συνθήκες για κολύμπι στην Ευρώπη. Αν και έχει εκατοντάδες επισκέπτες την ημέρα είναι κατάλληλη για όσους επιθυμούν μια ήσυχη παραλία καθώς είναι  από τις μεγαλύτερες παραλίες της Λευκάδας, με μήκος πάνω από 2,5 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να μην είναι φαίνεται ότι είναι γεμάτη με κόσμο.
  6. Πόρτο Κατσίκι, Η παραλία Πόρτο Κατσίκι είναι ξεχωρίστη. Το όνομα της έχει προέλθει από  τις κατσίκες που μπορούσαν να φτάσουν στην δύσβατη παραλία. Η παραλία είναι διάσημη για το τοπίο και την καταγάλανη θάλασσα της. Βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού ανάμεσα σε ένα κοίλο βράχο και νοτιοδυτικά της πόλης της Λευκάδας.
​Υπάχουν δεκάδες ακόμα πανέμορφες παραλίες στο νησί της Λευκάδας που σας περιμένουν!

Κάντε κράτηση στις εκδρομές μας για Λευκάδα σε καταπληκτικές τιμές, Πρόγραμμα & Τιμοκατάλογος
εδώ
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2310555556