Blog

09 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Οι δέκα καλύτερες παραλίες της Σκιάθου

0 comments 0 share
Η Σκιάθος είναι ένα νησί με πλούσια βλάστηση και πολλές φυσικές ομορφιές. Είναι το νησί των Σποράδων που βρίσκεται πιο κοντά στη στεριά, μόλις λίγα χιλιόμετρα από τις ακτές του Πηλίου και δύο ώρες με πλοίο από το λιμάνι του Βόλου. Ένα νησί που σφύζει από ζωή τους καλοκαιρινούς μήνες με χιλιάδες τουρίστες, που κατακλύζουν τις πανέμορφες παραλίες της. Η φύση έχει σταθεί γενναιόδωρη με το νησί με δεκάδες πανέμορφες ακτές. Ορίστε οι δέκα καλύτερες παραλίες της Σκιάθου:

Κουκουναριές 


Η παραλία Κουκουναριές ή αλλιώς γνωστή και ως "Χρυσή άμμος" επειδή η άμμος της είναι πολύ ψιλή και μοιάζει να λάμπει κάτω από τον ήλιο, ανήκει στις καλύτερες παραλίες στη Μεσόγειο. Έχει συμπεριληφθεί σε διάφορες λίστες με τις καλύτερες παραλίες του κόσμου. Μοναδικής ομορφιάς τοπίο, με το δάσος των Κουκουναριών να καταλήγει τη θάλασσα και να συνιστά μαζί με τη λιμνοθάλασσα της Στροφυλιάς ένα μοναδικό υδροβιότοπο.
Στις Κουκουναριές μπορείτε να ασχοληθείτε με όποιο θαλάσσιο σπορ θέλετε και να βρείτε ξενοδοχεία, ταβέρνες, κάμπινγκ κα.
Η παραλία των Κουκουναριών βρίσκεται στο νοτιοδυτικό μέρος της Σκιάθου, προσφέροντας ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα το οποίο δεν πρέπει να το χάσετε. Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία οδικώς ή με το λεωφορείο.


Μπανάνα

Οι διάσημες παραλίες της Μπανάνας, αποτελούνται από την Μικρή Μπανάνα και την Μεγάλη Μπανάνα, οι οποία λεγόταν όρμος Κρασσά. Απέκτησαν την τωρινή ονομασία από τους γυμνιστές που σύχναζαν παλιότερα εκεί.
Η παραλία της Μπανάνας αποτελεί επίσης πόλο έλξης για τους νέους. Είναι ίσως η πιο “ζωντανή” παραλία της Σκιάθου, σημείο αναφοράς για τη διασκέδαση και τα θαλάσσια σπορ. Αν ασχολείστε με windsurfing, τότε πρέπει να την επισκεφτείτε.
Μπορείτε να φτάσετε στην παραλία οδικώς ή με το λεωφορείο. Αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την παραλία με λεωφορείο, θα πρέπει να περπατήσετε λίγο από την πλησιέστερη στάση.

Λαλάρια

Το όνομά της το οφείλει στα άσπρα βότσαλα που την καλύπτουν, τα οποια οι ντόπιοι ονομάζουν λαλάρια. Λευκοί βράχοι ορθώνονται επιβλητικά πίσω από την παραλία ή οποία είναι προσβάσιμη μόνο από τη θάλασσα με καραβάκι που είναι αγκυροβολημένα στο παλιό λιμάνι του νησιού. Στην άκρη της παραλίας ο βράχος εκτείνεται μέσα στη θάλασσα και σχηματίζει μια πύλη (Τρύπια Πέτρα).
Βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο του νησιού και είναι μια από τις πιο διάσημες και χαρακτηριστικές παραλίες της Σκιάθου.

tips: Η παραλία δεν διαθέτει καν αναψυκτήριο οπότε φροντίστε να πάρετε νερό και τα απαραίτητα ενώ απαγορεύεται αυστηρά η συλλογή βότσαλων.

Βρωμόλιμνος 

Το όνομά “Βρωμόλιμνος” οφείλετε στο παρελθόν όπου υπήρχε μια μικρή ρηχή λίμνη που τώρα πλέον είναι ένα αποξηραμένο έλος. Η παραλία βρίσκεται στην νότια άκρη του νησιού και αποτελεί πόλο έλξης της νεολαίας, διαθέτει beach bar, γήπεδο beach volley, ταβέρνες, καφετερίες και δυνατότητα για πολλά θαλάσσια σπορ. 

Η Μεγάλη Άμμος

Η Μεγάλη Αμμος βρίσκεται σε απόσταση μόλις ενός χιλιόμετρου από το κέντρο της πόλης της Σκιάθου. Ονομάζεται έτσι λόγω του μεγάλου μήκους της παραλίας η οποία αποτελείται από μαλακή άμμο. Η Μεγάλη Αμμος διαθέτει ομβρέλες και ξαπλώστρες, beach bars και κέντρα θαλάσσιων σπορ. Τα νερά της είναι πεντακάθαρα, ήρεμα και ρηχά, για αυτό είναι το κατάλληλο μέρος για τα παιδιά.
Εξαιτίας της απόστασης της από την πόλη, η Μεγάλη Αμμος είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Σκιάθου. Αποτελεί μια γρήγορη λύση για τους ντόπιους και τους τουρίστες, οι οποίοι μένουν στην πόλη.

Εκτός από τα καθαρά νερά μπορείτε να απολαύσετε απολαύσετε τις όμορφες ταβέρνες και τα γραφικά ουζερί της παραλίας.
Στην παραλία μπορείτε να φτάσετε με όλα τα μέσα από την πόλη, ακόμα και με τα πόδια.

Καναπίτσα

Μια από τις καλύτερες παραλίες της Σκιάθου. Η Καναπίτσα 
βρίσκεται επίσης στο ακρωτήρι Καλαμάκι, το οποίο είναι το νοτιότερο τμήμα της Σκιάθου, έχει σχεδόν πάντα ήρεμα νερά τα οποία είναι πεντακάθαρα. 
Είναι οργανωμένη αλλά έχει διατηρήσει τη γραφικότητά της και το πευκοδάσος πίσω της που φτάνει μέχρι την ακτή δημιουργεί ένα μοναδικό περιβάλλον.
Στην περιοχή θα βρείτε επίσης πολλές επιλογές όσον αφορά την πεζοπορία. Το ακρωτήρι είναι καταπράσινο με πολλά μονοπάτια και το περπάτημα είναι ευχάριστο, ιδικά τις απογευματινές ωραίες. Σας προτείνουμε ως προορισμό, το δυτικό τμήμα του ακρωτηρίου, από το οποίο μπορείτε να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα.

Μια ξεχωριστή δραστηριότητα είναι το θαλάσσιο ταξί, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτάσετε στις πανέμορφες νησίδες απέναντι και σε άλλες παραλίες.

Αγία Ελένη

Η παραλία Αγία Ελένη βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Σκιάθου, σε κοντινή απόσταση από την γνωστή παραλία Μπανάνα και τις Κουκουναριές, 13 χιλιόμετρα από την πόλη της Σκιάθου.
Εάν δεν καταφέρετε να βρείτε ελεύθερη ομβρέλα, μπορείτε να κρυφτείτε κάτω από τα πεύκα που φτάνουν έως την άμμο. 

Μια παραλία ήσυχη και χαλαρωτική με χρυσαφένια αμμουδιά και θέα στο Πήλιο, κατάλληλη για όσους δεν θέλουν την πολλή ένταση αλλά ούτε και την πλήρη ηρεμία.

Αχλαδιές

Οι Αχλαδιές είναι άλλη μια αμμώδη παραλία της Σκιάθου. Σε απόσταση μόλις 4 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκιάθου, είναι μια κοντινή λύση για ποιοτικό μπάνιο. Παραλία με ψιλή άμμο μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, πλήρως οργανωμένη αλλά χωρίς πολλή “φασαρία”. Είναι κατάλληλη για οικογένειες με παιδιά, ενώ ο οικισμός προσφέρει αρκετές επιλογές για φαγητό, καφέ αλλά και διαμονή.

Ασέληνος

Ο Ασέληνος είναι μια ήσυχη παραλία σε απομακρυσμένο μέρος στην βορειοδυτική Σκιάθο. Βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκιάθου, στους πρόποδες της Κουνίστρας. 
Τα νερά της είναι βαθιά και πεντακάθαρα, η φυσική ομορφιά της περιοχής είναι αξέχαστη, με τα καταπράσινα δένδρα να πλησιάζουν την παραλία.
Πάνω στην παραλία υπάρχει μια μόνο ταβέρνα με θέα την παραλία και το Βόρειο Αιγαίο.

Στην παραλία μπορείτε να φτάσετε με δύο τρόπους. Οδικώς, όπου έως κάποιο σημείο ο δρόμος είναι με άσφαλτο και συνεχίζετε την διαδρομή σε χωματόδρομο, ή με ένα από τα καραβάκια τα οποία εκτελούν ημερήσιες εκδρομές από την πόλη της Σκιάθου.

Κεχριά

Η παραλία Κεχριά είναι ένα μέρος το οποίο μένει αξέχαστο στους περισσότερους επισκέπτες. Σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την πόλη της Σκιάθου, στις βόρειες ακτές του νησιού, η πρόσβαση είναι εφικτή με αυτοκίνητο, ακολουθώντας χωματόδρομο με αρκετές στροφές, μια διαδρομή φοβερής ομορφιάς ή με σκάφος. Η Κεχριά είναι περικυκλωμένη από καταπράσινα βουνά τα οποία φθάνουν ως την θάλασσα αριστερά και δεξιά της παραλίας.
Τα  πεντακάθαρα νερά, η λεπτή άμμος και το περιβάλλον μαγεύει όχι μόνο τους λάτρες της φύσης, αλλά τον κάθε επισκέπτη.

tips: Η Παραλία δεν είναι οργανωμένη και είναι απομονωμένη, είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας νερό και σνακ.