Blog

04 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Ταξίδι στη Σαντορίνη: 7 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις!

0 comments 0 share
Ταξίδι στη Σαντορίνη: 7 πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις!

 1. Δοκίμασε τοπικές γεύσεις Μην κάνετε το λάθος στο ταξίδι σας στη Σαντορίνη και να μη δοκιμάσετε τα υπέροχα τοπικά της πιάτα. Αποτελεί από τους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς στην Ελλάδα τόσο για τα ιδιαίτερα πιάτα της , όσο και για υπέροχα εστιατόρια και ταβέρνες της με την ιδιαίτερη διακόσμηση και τη μοναδική θέα. Δοκιμάστε την ξακουστή φάβα και τους ντοματοκεφτέδες του νησιού, ξελουριστό μπακαλιάρο, σκορδομακάρονα και τους γνωστούς ως κεφτέδες των φτωχών ή ψευτοκεφτέδες (κεφτεδάκια από διάφορα χόρτα και όσπρια). 

2. Εκδρομή στο Ακρωτήρι Το Ακρωτήρι αποτελεί έναν κορυφαίο προορισμό αν είστε λάτρεις της ιστορίας. Αν και δεν είναι τόσο διαφημισμένος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους της Ελλάδας, σε απόσταση 15χλμ, από τα Φηρά. Λιθόστρωτοι δρόμοι, εξαιρετικές τοιχογραφίες και ευρήματα ενός αρχαίου πολιτισμού που έμεινε στην αφάνεια για περισσότερα από 3.500 χρόνια θα σας καθηλώσουν.

3. Επισκεφτείτε το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας αποτελεί σίγουρα ένα από τα μουσεία που πρέπει να επισκεφτείτε. Είναι εύκολα προσβάσιμο, με σπουδαία εκθέματα και πολύ σημαντικά ευρήματα από ανασκαφές. Συχνά όσοι το επισκέφτηκαν αναφέρουν πως μοιάζει με “βουτιά στα άδυτα της Αιγαιικής ιστορίας”. Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα με την επίσκεψη στο Ακρωτήρι, ολοκληρώνοντας την.

4. Δείτε το ηλιοβασίλεμα Το μαγικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης αποτελεί από μόνο του βασικό πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο εξαιτίας της καταπληκτικής χρωματικής παλέτας που δημιουργεί κατά τη διάρκειά του. Το κάστρο της Οίας αποτελεί την κορυφαία επιλογή για ηλιοβασίλεμα, όμως δεν είναι το μοναδικό σημείο από όπου μπορείτε να θαυμάσετε την ξεχωριστή αίσθηση που προσφέρει το ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη.Στο Φάρο στο Ακρωτήρι, ο ήλιος μοιάζει κυριολεκτικά να βουτάει μέσα στη θάλασσα, ενώ ο κόσμος είναι πολύ λιγότερος από ότι στην Οία. Στην παραλία της Βρυχάδας το ηφαιστειακό σκηνικό δημιουργεί μια πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα ενώ εξίσου σαγηνευτική είναι και η θέα από το Ημεροβίγλι, τον Προφήτη Ηλία ή το Φηροστεφάνι.

5. Πάτε για κατάδυση Ίσως μόνο οι λάτρεις της κατάδυσης μπορούν να εκτιμήσουν τη μοναδικότητα μιας τέτοιας εμπειρίας. Ο βυθός στη Σαντορίνη κάθε άλλο παρά συνηθισμένος είναι. Πέρα από τους πλούσιους υποθαλάσσιους θησαυρούς της, όπως τα κοκκινόψαρα, τα πολύχρωμα σφουγγάρια ή οι θαλάσσιοι γυμνοσάλιαγκες με τα υπέροχα χρώματα του, θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε ηφαιστειακά πετρώματα, μοναδικά στη Μεσόγειο.

6. Δοκιμάστε κρασί από οινοποιείο Εκτός από το φανταστικό ηλιοβασίλεμα και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιοχή, οι ηφαιστειακοί αμπελώνες της ηλικίας πάνω από 3200 ετών, προσελκύουν κάθε χρόνο πλήθος τουριστών που είναι λάτρεις της οινοποιίας. Επισκεφθείτε μερικά από τα πολυβραβευμένα οινοποιία της περιοχής και ταξιδέψτε στον κόσμο των αισθήσεων με ένα διαφορετικό τρόπο.

7. Επισκεφτείτε εμπορείο Θήρας Το Εμπορείο ή αλλιώς Νημποριός απέχει 12χλμ. από τα Φηρά και είναι το μεγαλύτερο χωριό της Σαντορίνης. Αποτελούσε το μέρος πώλησης – και πιθανόν και παραγωγής – των προϊόντων κατά τον 17ο αιώνα ενώ συχνά οι κάτοικοι της περιοχής επισκέπτονται το χωριό για προμήθειες. Το μεσαιωνικό Καστέλι και ο Πύργος του Γουλά που βρίσκονται στο χωριό αποτελούν αριστούργημα αρχιτεκτονικής και σίγουρα αξίζει να τα επισκεφτείτε. Η Σαντορίνη αποτελεί σίγουρα έναν από τους κορυφαίους προορισμούς ζευγαριών και όχι μόνο. Η γραφικότητα και η μοναδικότητα του τοπίου προκαλεί απίστευτα συναισθήματα, ενώ οι ποικίλες δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς στη διάρκεια του ταξιδιού του, επιτρέπει το συνδυασμό ρομαντικών και παράλληλα δραστήριων και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.