BIENNH–ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Μπρατισλάβα-Μπρατισλάβα-Βουδαπέστη-Παραδουνάβια Χωριά-Δάση Βιέννης -Μπάντεν-Βιέννη

ΑΠΟ 375 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Μπρατισλάβα – ξενάγηση - Βουδαπέστη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροσκάφος της Aegean Airlines για την πτήση μας στη Μπρατισλάβα. Άφιξη για την γραφική πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Μια βόλτα στα στενά πεζοδρομημένα δρομάκια με τα παστέλ κτήρια του 18ου αι. κάτω από το άγρυπνο «βλέμμα» του κάστρου, θα σε ταξιδέψει πίσω στους μεσαιωνικούς χρόνους . Η περιπλάνηση στην Παλαιά Πόλη θα ξεκινήσει από τις οδούς Michalska Venturska, με τις αμέτρητες καφετέριες και τα εξαιρετικά μπαρόκ κτήρια. Στη συνέχεια και αφού περιπλανηθείς σε όλα τα στενά του κέντρου, σειρά έχει η Πύλη του Αγίου Μιχαήλ (Michalska Brana), η μοναδική από τις τέσσερις πύλες της μεσαιωνικής πόλης που διασώζεται έως σήμερα και αποτελεί ορόσημο της Μπρατισλάβας. Κάτω από την πύλη θα δεις «Σημείο Μηδέν», απ’ όπου μετριούνται οι χιλιομετρικές αποστάσεις με τις άλλες πρωτεύουσες του κόσμου. Εξαιρετικά είναι και ιδιόμορφα μπρούτζινα αγάλματα που ξεπετάγονται στις πιο παράξενες τοποθεσίες της πόλης . Στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βουδαπέστη . Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το βράδυ με τη συνοδεία του αρχηγού μας , επίσκεψη στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο γι μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη . Διανυκτέρευση .
2η ημέρα Βουδαπέστη – ξενάγηση πόλης
Πρωινό και αμέσως θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση από την Πέστη όπου θα δούμε το Κοινοβούλιο, την πλατεία των Ηρώων που κοσμείται από τα αγάλματα των βασιλέων της Ουγγαρίας, το κτίριο της Όπερας, τον Καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου και την λεωφόρο Αντράσι. Διασχίζοντας την ομορφότερη από τις οκτώ γέφυρες, αυτή των Αλυσίδων, θα συνεχίσουμε την ξενάγηση στην πλευρά της Βούδας με τον λόφο του Γκέλερντ και το άγαλμα να δεσπόζει στην κορυφή του, τον Πύργο των Ψαράδων και την εκκλησία του Ματτίας. Το μεσημέρι σας προτείνουμε κρουαζιέρα στο Δούναβη για να θαυμάσετε την πόλη από την ομορφότερη οπτική γωνία .To βράδυ σας προτείνουμε να δειπνήσετε υπό τους ήχους των τσιγγάνικων βιολιών και να γευτείτε το εκλεκτής ποιότητας κρασί «αίμα του ταύρου».
3η ημέρα Βουδαπέστη – Παραδουνάβια χωριά – Βιεννέζικα Δάση - Μπάντεν – Βιέννη
Πρωινό και αναχώρηση για τα παραδουνάβια χωριά. Θα δούμε τον Άγιο Ανδρέα (Σεντέντρε στα ουγγρικά), το χωριό των καλλιτεχνών, στην συνέχεια θα ανηφορήσουμε στο Βίσενγκρατ με το μεσαιωνικό κάστρο και την υπέροχη θέα, και θα καταλήξουμε στο Έστεργκομ που υπήρξε στο παρελθόν πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Ο Μητροπολιτικός Ναός που θα επισκεφθούμε και το θησαυροφυλάκιο μαρτυρούν την σπουδαιότητα της περιοχής. Συνεχίζουμε για τα περίχωρα της Bιέννης, το περίφημο Βιεννέζικο Δάσος. Εκεί στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Xαϊλιγκενκρόιτς θα συνεχίσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Mπάντεν . Τελευταία μας στάση η Βιέννη . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Το απόγευμα σας προτείνουμε να το αφιερώσετε στις Χριστουγεννιάτικες αγορές . Θα έχετε χρόνο να θαυμάσετε τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα ζαχαρόσπιτα, το Καρουσέλ, το τρενάκι, τα δεκάδες μαγαζάκια με εορταστικά δώρα και το λούνα πάρκ, στους φαντασμαγορικά στολισμένους δρόμους όπου συναντάμε χαρούμενες μπάντες, άμαξες με άλογα, άρωμα από ψημένα κάστανα, καβουρδισμένα αμύγδαλα και ζαχαρωμένα φρούτα, ξύλινοι πάγκοι με ντόπια προϊόντα και ζεστά ροφήματα, στολισμένοι δρόμοι, παραμυθένιες παραστάσεις και σκηνικά που συνθέτουν την πιο φημισμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης και μας φέρνουν στο νου τη μαγεία της πρέσβειρας του χριστουγεννιάτικου πνεύματος.
4η ημέρα Βιέννη – ξενάγηση πόλης - Ανάκτορα Σεμπρούν
Πρωινό και θα ξεκινήσουμε τη περιήγηση μας με το ανάκτορο Mπελβεντέρε και την περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Τέλος θα επισκεφτούμε Χριστουγεννιάτικες αγορές και ιδιαίτερα αυτές που στήνονται στο Δημαρχείο και στο Τετράγωνο των μουσείων . Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε πιο καλά τη Βιέννη συμμετέχοντας σε μια περιπατητική ξενάγηση. Θα επισκεφτούμε το Νεογοτθικό Δημαρχείο , το παλάτι Χόφμπουργκ, χειμερινή κατοικία των Αψβούργων, την υπέροχη Ισπανική Σχολή Ιππασίας και θα καταλήξουμε μέσω Heumarkt και Graben , στον Καθεδρικό Ναό της Πόλης, τον Άγιο Στέφανο .Σ τον υπόλοιπο ελεύθερο χρόνο σας προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα πολυάριθμα μουσεία της Βιέννης, όπως την πινακοθήκη του ανακτόρου Μπελβεντέρε με έργα των Κλίμτ, Μονέ, Ρενουάρ, Βαν Γκόγκ, το μουσείο Αλμπερτίνα με ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις, το μουσείο Ιστορίας της Τέχνης, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία στον κόσμο που έχει στην κατοχή του περίπου 60.000 πίνακες ζωγραφικής, το περίφημο Μuseums Quartier, με παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, που περιλαμβάνει το Κέντρο Αρχιτεκτονικής, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (MUMOK), το Κέντρο Τέχνης της καλλιέργειας, το Μουσείο Καπνού, το Μουσείο Λέοπολντ. Ελεύθερος χρόνος στη πόλη . Όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν προαιρετικά σε επίσκεψη – ξενάγηση στα ανάκτορα Σενμπρούν, ένα από τα σημαντικότερα και πιο ιστορικά ανάκτορα της Ευρώπης. Αποτελούσαν τα θερινά ανάκτορα των Αψβούργων από το 18ο αιώνα έως το 1918 στην Βιέννη της οποίας και αποτελεί σήμερα σπουδαίο τουριστικό πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες . Το Σεμπρούν έχει συνολικά 1.441 δωμάτια, εκτός των 139 μαγειρείων που περιλαμβάνονται σε αυτό. Ο χώρος γύρω από το Ανάκτορο διαμορφώθηκε σ΄ ένα τεράστιο κήπο με πανέμορφα λουλούδια περιτριγυρισμένα από 32 μαρμάρινα αγάλματα. Αξίζει πραγματικά να το δείτε εσωτερικά για να μεταφερθείτε στην εποχή των βασιλιάδων και να νιώσετε τι σημαίνει να ζεις σαν βασιλιάς. Στη συνέχεια μετάβαση στο κέντρο της πόλης και ελεύθερος χρόνος για καφέ και περίπατο στο ιστορικό κέντρο . Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο ξεκούραση ή για όσους επιθυμούν μπορούν να ετοιμαστούν για τα γνωστά «Κρασοχώρια» Πρόκειται βασικά για γραφικές παραδοσιακές ταβέρνες, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει παραδοσιακά φαγητά και ντόπιο κρασί συνοδεία βέβαια βιενέζικων βιολιών και λοιπών οργάνων. Διανυκτέρευση . 
5η ημέρα Βιέννη – Μπρατισλάβα – πτήση επιστροφής
Μπρατισλάβα . Μια βόλτα στα στενά πεζοδρομημένα δρομάκια με τα παστέλ κτήρια του 18ου αι. κάτω από το άγρυπνο «βλέμμα» του κάστρου, θα σε ταξιδέψει πίσω στους μεσαιωνικούς χρόνους . Η περιπλάνηση στην Παλαιά Πόλη θα ξεκινήσει από τις οδούς Michalska Venturska, με τις αμέτρητες καφετέριες και τα εξαιρετικά μπαρόκ κτήρια. Στη συνέχεια και αφού περιπλανηθείς σε όλα τα στενά του κέντρου, σειρά έχει η Πύλη του Αγίου Μιχαήλ (Michalska Brana), η μοναδική από τις τέσσερις πύλες της μεσαιωνικής πόλης που διασώζεται έως σήμερα και αποτελεί ορόσημο της Μπρατισλάβας. Κάτω από την πύλη θα δεις «Σημείο Μηδέν», απ’ όπου μετριούνται οι χιλιομετρικές αποστάσεις με τις άλλες πρωτεύουσες του κόσμου. Εξαιρετικά είναι και ιδιόμορφα μπρούτζινα αγάλματα που ξεπετάγονται στις πιο παράξενες τοποθεσίες της πόλης . Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα στο ιστορικό κέντρο. Τέλος μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βιέννης όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας.
Στο πακέτο εκδρομής περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη – Μπρατισλάβα - Θεσσαλονίκη με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*Πρωινό καθημερινά.
  • Επισκέψεις – περιηγήσεις – ξεναγήσεις που αναφέρονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα.
  • Τη μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα.
  • Έμπειρος αντιπρόσωπος
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • ΦΠΑ.
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόρος διαμονής. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αλατωρυχεία , θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ασφάλεια ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επείγουσας αερομεταφοράς 5€