BEST OF CUBA

Αεροπορικώς, 10 ημέρες

Κούβα-Αβάνα -Γουαμά-Σιενφουέγος -Βαραδέρο-Τρινιδαδ

ΑΠΟ 2090 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Aθήνα – Πτήση για Αβάνα, άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Αβάνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο ΄΄Χοσέ Μαρτί΄΄ της Αβάνα. Ο αντιπρόσωπος μας θα σας περιμένει εκεί και θα σας συνοδέψει στο ξενοδοχείο.
 
Η Turkish Airlines αναχωρεί την προηγούμενη ημέρα το βράδυ, οπότε έχουμε μία επιπλέον δ/ν εν πτήση.
2η ημέρα Αβάνα - Επίσκεψη της πόλης της Αβάνας
Μετά το πρόγευμα, ακολουθεί η πρωινή ξενάγηση στη μοντέρνα και παλιά πόλη της Αβάνας χαρακτηρισμένη από την Unesco σαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ξεκινώντας από την παλιά Αβάνα (HabanaVieja), θα επισκεφθούμε την  πλατεία του Καπιτωλίου, κτήριο αντίστοιχης αρχιτεκτονικής με αυτό της Ουάσιγκτον, την πλατεία του Καθεδρικού ναού (Plaza de la Catedral), ένα από τα ωραιότερα σημεία του ιστορικού κέντρου ,την Πλατεία των όπλων (Plaza de las Armas) την πιο παλιά πλατεία της πόλης, την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης (Plaza de San Francisco de Asis) όπου βρίσκεται και η ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Νικολάου και την Παλιά πλατεία (Plaza Vieja). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον ναΐσκο Templete για να καταλήξουμε στο Μουσείο της Habana Club, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να γευθούμε το γνωστό ρούμι και να μυηθούμε στην ιστορία παραγωγής του. Το ρούμι συνήθως συνοδεύεται από ένα γευστικό, αρωματικό πούρο Αβάνας και έτσι θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουμε από κοντά την διαδικασία παραγωγής των φημισμένων χειροποίητων πούρων της Κούβας με την επίσκεψή μας σε εργοστάσιο παραγωγής τους, για να δούμε από κοντά τα διάφορα στάδια παρασκευής και τυποποίησης από πραγματικούς τεχνίτες του είδους. Στις αναχωρήσεις του Αυγούστου το εργοστάσιο παραγωγής πούρων παραμένει κλειστό και αντ΄ αυτού θα επισκεφτούμε το Palacio Villanueva όπου στο πάτιο αυτού του χαρακτηριστικού νεοαποικιακού κτίσματος θα παρακολουθήσουμε επίδειξη από εξειδικευμένο τεχνίτη (torcedor) της διαδικασίας παρασκευής των πούρων, ενημέρωση για τον τρόπο που το ανάβουμε και το καπνίζουμε και θα προσφερθεί καφές, 1 ποτό (ρούμι) και δώρο ένα πούρο στον καθένα. Σειρά έχει η μοντέρνα πόλη και το αριστοκρατικό προάστιο του Μιραμάρ, όπου πριν την επανάσταση ήταν τόπος κατοικίας πλούσιων επιχειρηματιών.  Η Πέμπτη λεωφόρος, επιβλητική και σε αντιστοιχία με αυτή της Νέας Υόρκης, διασχίζει κατά μήκος την περιοχή. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την εμβληματική πλατεία της επανάστασης , γνωστή για τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο μετά την επανάσταση. Αφού επισκεφθούμε πανοραμικά το προάστιο του Βεδάδο και το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Αβάνας, θα διασχίσουμε την παραλιακή λεωφόρο το διάσημο Μαλεκόν  για τα καταλήξουμε στο φρούριο - κάστρο που δεσπόζει στον λόφο πάνω από την είσοδο του λιμανιού (Castillo del Μoro). Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ισπανική λέξη Μoro σημαίνει ένα είδος σκούρου βράχου που διακρίνεται ευκρινώς από τη θάλασσα βοηθώντας την ναυσιπλοΐα, δείχνοντας την είσοδο του λιμανιού. Παράλληλα προστάτευε το λιμάνι από τις επιθέσεις των πειρατών ενώ σήμερα από τον χώρο του φρουρίου προσφέρεται η καλύτερη πανοραμική θέα της Αβάνας. Γεύμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το απόγευμα θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ατμοσφαιρική Αβάνα των 60ς με παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ‘50 και να απολαύσουμε βόλτα στην πόλη. Διατροφή: Πρωινό και μεσημεριανό γεύμα.
3η ημέρα Αβάνα – Ολοήμερη εκδρομή στις Τεράσας ή Ολοήμερη εκδρομή στo Βινιάλες (για τις καλοκαιρινές αναχωρήσεις)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Κουβανική ύπαιθρο κατευθυνόμενοι στην περιοχή της οροσειράς Sierra Rosario. Θα επισκεφτούμε τους κήπους με τις ορχιδέες στη Σορόα, και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Terrazas. Η περιοχή βρίσκεται στην οροσειρά Sierra Rosario, μία από τις υψηλότερες οροσειρές της Κούβας, που από το 1968 εντάχθηκε σε ένα τεράστιο πρόγραμμα αναδάσωσης, με αποτέλεσμα το 1985 να ανακηρυχθεί από την UNESCO ο πρώτος προστατευόμενος βιότοπος της Κούβας. Η μοναδική φύση της περιοχής φιλοξενεί περισσότερα από 83 είδη πουλιών σε αρμονία με την σπάνια βλάστηση του βουνού. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε την παλιά φυτεία καφέ των Γάλλων αποίκων (1802), θα θαυμάσουμε είδη λαϊκής τέχνης από τους κατοίκους του οικισμού και τέλος αν θέλουμε, μπορούμε να κολυμπήσουμε στο ποτάμι με τους μικρούς καταρράκτες και την μικρή φυσική πισίνα. Για τους μυημένους και μη, υπάρχει προαιρετικά η δυνατότητα για ιππασία στο αγρόκτημα Hacienda Union. Γεύμα και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο στην Αβάνα και χρόνος ελεύθερος. Διατροφή: Πρωινό και μεσημεριανό γεύμαΠρωινή αναχώρηση για τo Pinar del Rio και την κοιλάδα του Viniales, ένα από τα εντυπωσιακότερα τοπία του νησιού με μοναδικούς σχηματισμούς λόφων από πωρόλιθο, καρστικοί ασβεστολιθικοί σχηματισμοί, ονομαζόμενοι (Mogote). Πρωτη μας σταση, στο παρατηρητήριο Τζασμίνες, απ’ όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κοιλάδα και την γύρω περιοχή και αποτελεί ιδανικό σημείο για αναμνηστικές φωτογραφίες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε την Σπηλιά του Ινδιάνου, ένα σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες του οποίου ένα μέρος της διαδρομής είναι υδάτινο και γίνεται με βάρκες κατά ομάδες. Επόμενος σταθμός η βραχογραφία διαστάσεων 120 Χ 160 μέτρων, ζωγραφισμένη στην πλαγιά λόφου από πωρόλιθο, που αναπαριστά την εξέλιξη της φυσικής ζωής στην Κούβα και την εξέλιξη των ειδών, από τους Αμμωνίτες, στονHommo Sapiens. Γεύμα και πριν την επιστροφή μας στην Αβάνα, θα επισκεφτούμε την Finca Montesino, που βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο  Autopista Este – Oeste. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την διαδικασία παρασκευής των πούρων, από κορυφαίο τεχνίτη , τις αποθήκες αποξήρανσης του καπνού, καθώς και τα χωράφια όπου καλλιεργείται ο καλύτερος καπνός στον κόσμο. Επιστροφή στην Αβάνα και χρόνος ελεύθερος. Διάρκεια: 8 ώρες. Διατροφή: Πρωινό και μεσημεριανό γεύμα.
4η ημέρα Αβάνα – Γουαμά – Σιενφουέγος
Σήμερα θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση Νοτιοανατολικά, προς την Χερσόνησο Ζαπάτα για να επισκεφθούμε το εθνικό πάρκο του Γουαμά (Guamá), χαρακτηρισμένο από την Unesco σαν σημαντική βιόσφαιρα για το περιβάλλον. Πρόκειται για μια τεράστια λιμνοθάλασσα, που σχηματίζεται από εκβολές ποταμών και ενώνεται με την θάλασσα στο σημείο του κόλπου των χοίρων, γνωστό από την αποτυχημένη απόβαση των Αμερικάνων το 1961. Στην είσοδο του πάρκου βρίσκεται το εκτροφείο κροκοδείλων το οποίο θα επισκεφθούμε και στη συνέχεια με τα ταχύπλοα του συγκροτήματος, θα περιηγηθούμε στα κανάλια του πάρκου για να δούμε την αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Ταΐνος και τα γλυπτά με εικόνες από τις καθημερινές δραστηριότητες της ζωής τους, όπως και την αναπαράσταση Ινδιάνικου χωριού με τις καλύβες κατασκευασμένες σε δεκάδες νησίδες που συνδέονται με την όχθη με ξύλινα μονοπάτια-γέφυρες. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο Σιενφουέγος, πόλη χτισμένη το 1819 από Γάλλους άποικους, που αποκαλείται και Νέα Ορλεάνη της Κούβας και είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης, θα σταματήσουμε στο θέατρο Τομας Τιερρύ και στο Παλάθιο ντε Βάγιε, αριστούργημα του εκλεκτικισμού που έχει μετατραπεί σε εστιατόριο με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. Διατροφή: Ημιδιατροφή.
5η ημέρα Σιενφουέγος - Τρινιδάδ – Σάντα Κλάρα – Βαραδέρο
Μετά το πρόγευμα, θα αναχωρήσουμε για το Τρινιδάδ. Με την άφιξη θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη στην πόλη μουσείο ανακηρυγμένη από την Unesco μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Χτισμένη το 1514 από τον Diego Velazquez Velazquez, η τρίτη παλαιότερη πόλη της Κούβας, αποτελεί πολύτιμο δείγμα αποικιακού χαρακτήρα, με πρόσφατα αναστηλωμένα κτίρια .Θα περπατήσουμε την Plaza Mayor  κεντρική πλατεία της πόλης και θα επισκεφθούμε την παραδοσιακή ταβέρνα Canchanchara όπου θα δοκιμάσουμε το τοπικό ομώνυμο ποτό με συνοδεία κουβανέζικης μουσικής. Το ρομαντικό μουσείο, το σπίτι του παλιού ευγενούς Μπρινιέ και ο ενοριακός ναός Σαντίσιμα Τρινιδάδ είναι τα σημαντικά σημεία της ξενάγησης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη ιστορική πόλη της Σάντα Κλάρα. Η Σάντα Κλάρα έχει ιδιαίτερη σημασία στην ιστορική μνήμη των Κουβανών γιατί εκεί δόθηκε η τελευταία νικηφόρα μάχη της επανάστασης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε τον μουσειακό χώρο με το μαυσωλείο του Τσέ και το θωρακισμένο τραίνο που ανατινάχτηκε από τους επαναστάτες. Αναχώρηση για το Βαραδέρο μέσω μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής από την Κουβανέζικη ύπαιθρο και τις πολυάριθμες καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και χρόνος ελεύθερος. Διατροφή: All Inclusive
6η ημέρα Βαραδέρο
Ημέρα ελεύθερη με πρόγραμμα all inclusive σε ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία του Βαραδέρο για χαλάρωση, κολύμπι και ξεκούραση. Προαιρετικά, μπορείτε να επιλέξετε την μονοήμερη κρουαζιέρα με Καταμαράν στο νησάκι Κάγιο Μπλάνκο. Η εκδρομή ξεκινά το πρωί από τη Μαρίνα του Βαραδέρο και περιλαμβάνει απεριόριστα τοπικά κοκτέιλ και αναψυκτικά στο σκάφος, και φαγητό με θαλασσινά στο Κ. Μπλάνκο. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να θαυμάσετε τον κοραλλιογενή βυθό σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής με εξοπλισμό (μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα) που παρέχεται δωρεάν και την μοναδική εμπειρία να κολυμπήσετε με εκπαιδευμένα δελφίνια, παρουσία εκπαιδευτών σε ειδικά διαμορφωμένο δελφινάριο στην ανοικτή θάλασσα. Με την άφιξη στο Κάγιο Μπλάνκο, θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην παραλία και γεύμα με θαλασσινά στην παραθαλάσσια ταβέρνα του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα και δείπνο. Διατροφή: All Inclusive.
7η ημέρα Βαραδέρο - Αβάνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τη θάλασσα και τις παροχές του ξενοδοχείου σας. Γεύμα (ανάλογα με την ώρα αναχώρησης)  και ξεκινάμε για την Αβάνα, μέσω μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής στη Βόρεια ακτογραμμή. Θα δούμε τις παλιές αντλίες άντλησης πετρελαίου, θα περάσουμε από την πόλη Ματάνσας, που θεωρείται η πόλη της διανόησης και θα κάνουμε μία στάση στην γέφυρα του Μπακουρανάο για να απολαύσουμε τη μοναδική θέα της περιοχής. Διατροφή: Πρωινό.
8η ημέρα Αβάνα – πτήση επιστροφής
Χρόνος ελεύθερος στην Αβάνα για να απολαύσουμε την μοναδική αυτή πόλη με την γοητεία των 60ς, να περιπλανηθούμε στο ιστορικό της κέντρο, να δοκιμάσουμε τα υπέροχα κοκτέιλ με τους ήχους ζωντανής μουσικής στα δεκάδες μπαράκια, να φωτογραφίσουμε τις απόκρυφες γωνιές της και να κάνουμε τα τελευταία ψώνια. Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας. Διατροφή: Πρωινό.
9η ημέρα Άφιξη στη Ελλάδα
Άφιξη στη Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, με νωπές τις αναμνήσεις ενός μοναδικού ατμοσφαιρικού ταξιδιού, που αποτελεί εμπειρία ζωής.
Η τιμή περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση με αναχώρηση από και προς Θεσσαλονίκη ή Αθήνα
  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων, Βίζα Κούβας και ταξιδιωτική ασφάλεια (690 €)
  • Μία αποσκευή και μία χειραποσκευή ο έκαστος
  • 4 διανυκτερεύσεις στην Αβάνα στο ξενoδοχείο Melia Cohiba 5 * με πρωινό (standard δωμάτιο)
  • 1 διανυκτέρευση στο Σιενφουέγος στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Melia San Carlos 4* deluxe με ημιδιατροφή (standard δωμάτιο)
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Βαραδέρο στο ξενοδοχείο Melia Paradisus Princesa 5* deluxe με all inclusive (Junior suite)
  • Όλες τις μεταφορές και εκδρομές έτσι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο
  • Πανοραμική ξενάγηση στην Αβάνα με παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα
  • Πρωινό καθημερινά και επτά (7) γεύματα (2 γεύματα στην Αβάνα - ένα στην επίσκεψη πόλης και ένα στην εκδρομή στο Βινιάλες, ημιδιατροφή στο Σιενφουέγος και all inclusive στο Βαραδέρο)
  • Όλες οι είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνα συνοδό πολύ έμπειρο του γραφείου μας και Κουβανό επίσημο ξεναγό
  • Ξενάγηση της Κωνσταντινούπολης με Ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό, την τελευταία ημέρα του προγράμματος (Μόνο για τους ταξιδιώτες από Θεσσαλονίκη με την Turkish 2,9,16/ΑΥΓ που έχουνε αναμονή στην Κωνσταντινούπολη).
  • Υποχρεωτικά αχθοφορικά στα  και φιλοδωρήματα για οδηγό ξεναγό
  • Έντυπο υλικό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ
 
Η τιμή ΔΕΝ περιλαμβάνει:
  • Προσωπικά έξοδα (τηλεφωνικές κλήσεις, υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων, ιατρικά έξοδα κλπ.)
  • Όλα τα γεύματα που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Προαιρετικές εκδρομές ή δραστηριότητες, που δεν αναφέρονται στο καθημερινό πρόγραμμα
  • Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων της Κωνσταντινούπολης
Σημαντικές Παρατηρήσεις:
  • Τα  Ελληνικά διαβατήρια  χρειάζονται βίζα κατά την άφιξη στην Κούβα.
  • Τα διαβατήρια θα πρέπει να μη λήγουν εντός 6μήνου από την άφιξη στον προορισμό.
  • Τα ξενοδοχεία ζητάνε πιστωτική/ χρεωστική κάρτα ή μετρητά για εγγύηση με το check in
  • Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων/ τοπικών φόρων, η εταιρεία φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τελικής τιμής
  • Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων (overbooking)
  • Οι τιμές των φόρων αεροδρομίων είναι βασισμένες στην τρέχουσα τιμή πετρελαίου
  • Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου
  • Δεν απαιτούνται εμβόλια, ούτε συνιστάται χορήγηση αγωγής κατά της ελονοσίας.
  • Για να πάρετε το πακέτο νεόνυμφων θα πρέπει να έχετε μαζί σας τη ληξιαρχική πράξη γάμου και να την υποδείξετε κατά την άφιξη στο ξενοδοχείο