Benelux- Κάτω χώρες Αγ.Πνεύμα

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Ευρώπη-Γάνδη-Λουξεμβούργο-Ντιναντ-Βαλλωνία-Βρυξέλλες-Αμβέρσα-Ντέλφ-Χάγη-Άμστερνταμ-Μπρυζ

ΑΠΟ 645 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ- ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ- CANAL BOAT TOUR
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο <ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ> στις 12.30 το μεσημέρι, έλεγχος και απευθείας πτήση για το αεροδρόμιο Schiphol στο Άμστερνταμ. Φτάνουμε στις 16.20. Τακτοποιηση στο ξενοδοχειο. Το βράδυ θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο για την βόλτα μας στο κέντρο του Amsterdam. Θα διασχίσουμε το ιστορικό κέντρο & θα περπατήσουμε στην Waterlooplein, διασχίζοντας την πλατεία Ρέμπραντ, το παζάρι των λουλουδιών, την Rokin και την κεντρική πλατεία Dam. Αμέσως μετά μπορείτε να συνεχίσετε την διασκέδαση σας στις παραδοσιακές ολλανδικές παμπ ή εστιατόριο της περιοχής. 
2η ημέρα ΆΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - COSTER DIAMONDS
Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για μια ημέρα αφιερωμένη στην φημισμένη πρωτεύουσα. Μια ξεχωριστή πόλη, τόσο διαχρονικά ρομαντική όσο και σύγχρονη. H πόλη συνθέτει την εικόνα ενός τεράστιου υπαίθριου μουσείου, που η πληθώρα των καναλιών, με την πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της, την καθιστούν μια από τις γνωστότερες, μητροπόλεις της Ευρώπης. Θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης, το οποίο οριοθετείται από τρία κύρια ημικυκλικά κανάλια (και αμέτρητα άλλα περιμετρικά), που ενώνονται μεταξύ τους με περισσότερες από 1000! μικρές και μεγαλύτερες γέφυρες, για να δούμε μεταξύ άλλων το επιβλητικό ‘Rijksmuseum’, την πανύψηλη ‘Δυτική Εκκλησία’, το μοναδικό ‘Παλάτι του Βασιλιά’ στην κεντρική πλατεία Dam, τον ‘πλωτό’ Κεντρικό Σταθμό, μαζί με πολλά ακόμη στοιχεία μιας πόλης που ‘επιπλέει’ στη θάλασσα. Θα διασχίσουμε στο ιστορικό κέντρο την Waterlooplein, την πλατεία Ρέμπραντ, το παζάρι των λουλουδιών, την Rokin και την κεντρική πλατεία Dam. Στην Πλατεία των Μουσείων θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο αδαμαντοκοπείο της πόλης, τον οίκο COSTER DIAMONDS, όπου θα γνωρίσουμε τη διαδικασία επεξεργασίας των διαμαντιών, από το αρχικό έως το τελικό στάδιο, ενώ στη συνέχεια μπορούμε να δούμε ιστορικά ‘κομμάτια’ και πληθώρα διαμαντιών μέσα από την τεράστια συλλογή κοσμημάτων του οίκου. Εδω πλέον μπορείτε να αποφασίσετε εσείς ποια θα είναι η επόμενη επίσκεψή σας. Τα φημισμένα μουσεία Van Gogh, Rijks (Εθνική Πινακοθήκη) και Stedelijk Museum (Σύγχρονης Τέχνης) βρίσκονται ακριβώς απέναντι! Περάστε το υπόλοιπο της ημέρας στην πόλη όπως εσείς επιθυμείτε με την καθοδήγηση του συνοδού της εκδρομής. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο γιατί και η επόμενη ημέρα αναμένεται συναρπαστική.
3η ημέρα ΧΑΓΗ - ΝΤΕΛΦΤ- ΑΜΒΕΡΣΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Κυριακή του Πάσχα σήμερα και μια μοναδική διαδρομή μας περιμένει. Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αφήνουμε το όμορφο περιβάλλον του Leiden, για την κοσμοπολιτική Χάγη στην οποία φτάνουμε σε λιγότερο από 1 ώρα. Έδρα των Διεθνών Οργανισμών και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου με το περίφημο ‘Παλάτι της Ειρήνης’, Διεθνές Δικαστήριο και τα μοναδικής αξίας κτίρια που στεγάζουν Υπουργεία και Πρεσβείες συγκροτώντας την πιο κομψή ολλανδική πόλη. Επόμενος σταθμός η μεσαιωνική Ντελφτ, πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με πανέμορφο μεσαιωνικό κέντρο της και μεγαλοπρεπείς βασιλικούς ναούς. Στη διαδρομή μας για τις Βρυξελλες θα ανακαλύψουμε την Αμβέρσα, το λιμάνι του Βελγίου στην Βόρεια Θάλασσα, ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας από το σιδηροδρομικό σταθμό, που αναφέρεται ως ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 19ου αιώνα. Θα δούμε το σπίτι του μεγάλου φλαμανδου ζωγράφου του 16 αιώνα Pierre-Paul Rubens, το Boerentoren (παλαιότερο ουρανοξύστη της Ευρώπης), τον καθεδρικό ναό και το δημαρχείο στο κέντρο της μεσαιωνικής γειτονιάς. Η βόλτα μας θα ολοκληρωθεί στις όχθες του ποταμού Scheldt. Συνεχίζουμε για τον τελικό μας προορισμό για σήμερα τις Βρυξέλλες. Θα ξεκινήσουμε με μια πανοραμική ξενάγηση στην πρωτεύουσα του Βελγιου όπου θα δούμε το Atomium, τα Βασιλικά Παλάτια του Λακεν με τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, τον Γιαπωνέζικο Πύργο με την Κινέζικη Παγόδα, την Πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας Γοτθικού ρυθμού, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, την Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, την ‘Ευρωπαϊκή Γειτονιά’, την Αψίδα του Θριάμβου και θα καταλήξουμε στην Grand Place, μια από τις πιο όμορφες πλατειές της Ευρώπης με το Δημαρχείο και τα σπίτια των συντεχνιών. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας, το Μartin’s 4* ένα πολυτελές ξενοδοχείο κοντά στο κέντρο της πόλης.
4η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΒΑΛΛΩΝΙΑ - ΝΤΙΝΑΝΤ - ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ
Πρόγευμα και αναχώρηση για ένα από τα μικρότερα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά την διαδρομή θα διασχίσουμε τον Βελγικό νότο, μέσα από την κεντρική πεδιάδα με τις καταπράσινες εκτάσεις, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή μας στην Βαλλωνια θα οδηγήσει σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις, την Ντινάντ, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και περίπατο στον ποταμό Λέσσε. Συνεχίζοντας την πορεία μας προς το Λουξεμβούργο, θα μας συνεπάρει η εναλλαγή φυσικών τοπίων του νοτιοανατολικού Βελγίου. Φθάνοντας, θα αντικρίσουμε την πόλη που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι χτισμένη μέσα σε χαράδρα και σήμερα αποτελεί ένα από τα κέντρα λήψεως αποφάσεων,  φιλοξενώντας πληθώρα Ευρωπαϊκών οργανισμών και τραπεζικών ιδρυμάτων. Μεταξύ άλλων θα δούμε, τον καθεδρικό Ναό της Παναγιάς, την εντυπωσιακή Κόκκινη γέφυρα με την απροκάλυπτη θέα, το θαυμαστό κτίριο της Φιλαρμονικής και την κεντρική πλατεία ‘των όπλων’ - Place d’Armes. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες                              
5η ημέρα ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΥΖ
Αν νομίζετε πως δεν υπάρχουν άλλα όμορφα μέρη σε αυτές τις περιοχές, περιμένετε το τέλος της σημερινής ημέρας. Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για για τη Γάνδη. Θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλεως, όπου θα δούμε το δημαρχείο, το Διοικητήριο, το ναό του Αγ. Νικόλα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Συνεχίζουμε για τη διάσημη Μπρυζ, μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης. Μια πόλη, όπου ο χρόνος δείχνει να έχει σταματήσει στον Μεσαίωνα! Μεταξύ άλλων, το πάρκο με τη ‘Λίμνη της Αγάπης’, το παλαιότερο νοσοκομείο στην Ευρώπη του Αγίου Ιωάννη, ο Ναός της Παναγίας, η πολυφωτογραφημένη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το διοικητήριο, και το ιστορικό κέντρο, μοναδικό στολίδι μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή το απόγευμα στις Βρυξέλλες
6η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Τελευταία μας ημέρα σήμερα, οπότε ο χρόνος είναι στη διάθεσή σας για να τον αξιοποιήσετε όπως επιθυμείτε. Ο συνοδός μας είναι εκεί για να σας παρέχει κάθε απαραίτητη πληροφορία. Ανακαλύψτε το Μουσείο μουσικών οργάνων (κορυφαίο του είδους στον κόσμο),  το μουσείο Καλών Τεχνών η το μουσείο των κόμικς. Απολαύστε μια τελευταία βόλτα στο κέντρο της Βελγικής πρωτεύουσας και μην ξεχάσετε να προμηθευτείτε τις διάσημες βελγικές σοκολάτες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Σαρλερουά για την πτήση της επιστροφής.