Benelux

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 14 ημέρες

Βέλγιο-Λουξεμβούργο-Ρότερνταμ-Κολωνία-Κρουαζιέρα Ρήνο-Μόναχο-Βενετία-Πάντοβα--Στρασβούργο--Μιλάνο-Βρυξέλλες-Γάνδη-Μπρυζ-Βατερλώ-Ολλανδία-Χάγη-Άμστερνταμ-Λουκέρνη-

ΑΠΟ 945 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΘΗΝΑ-ΠΑΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσας). Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω
2η ημέρα ΑΝΚΟΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ
Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας  το Μιλάνο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση.   Θα  δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, την Πιάτσα ντελ Ντουόμο, τον εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο) και την περίφημη  Σκάλα του Μιλάνου.Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση
3η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ-ΛΟΥΚΕΝΡΝΗ-ΚΟΛΜΑΡ-ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρήσουμε για τη Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης με 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο. Αναχώρηση για το Κολμάρ την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών. Μουσεία, καθεδρικοί ναοί, αρχιτεκτονικά μνημεία, σιντριβάνια και αγάλματα κοσμούν την πόλη και την κάνουν μοναδική. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με το περίφημο Μουσείο Ούντερλιντεν, την Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου και το Μοναστήρι των Δομινικανών, την Οικία Πφίστερ (1537), δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, αλλά και στη Μικρή Βενετία, τμήμα της παλιάς πόλης με κανάλια στον ποταμό Λάουχ. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο την πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου. Στην περιπατητική περιήγηση μας θα περιπλανηθούμε στα γραφικά στενά της παλιάς πόλης, γνωστή  σαν «Μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια, τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια, και  τον Καθεδρικό Ναό με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του να δεσπόζει στο κέντρο της πόλης. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ=ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Δουκάτο του Λουξεμβούργο. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον εκπληκτικό ναό της Παναγίας, τα μεσαιωνικά τείχη με τις τάφρους, την γέφυρα Πασερέλ και την θαυμάσια Προμενάντ ντε λα Κορνίς. Αργά το απόγευμα, άφιξη στις Βρυξέλλες μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία  με την πόλη. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΒΑΤΕΡΛΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην ξενάγηση  που ακολουθεί  θα δούμε το δικαστικό Μέγαρο, τον Καθεδρικό Ναό, το Παλάτι, το συγκρότημα των κτιρίων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, την επιβλητική Γκράν Πλας με τα μεγαλόπρεπα Γοτθικά, Μπαρόκ κτίρια και με το ιστορικό Δημαρχείο. Ακολουθεί επίσκεψη στον χώρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχει σαν σκοπό να δείξει στους επισκέπτες την ιστορία και την λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη του Βατερλό όπου έλαβε χώρα η περίφημη μάχη μεταξύ της Γαλλίας και της Αγγλίας με επικεφαλής τον αυτοκράτορα Ναπολέοντα και τον Δούκα του Ουέλινγκτον.  στις 18 Ιουνίου 1815. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΜΠΡΥΖ-ΓΑΝΔΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη εκδρομή στις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη Μπρύζ και τη Γάνδη. Με την άφιξη μας στη Μπρύζ θα κάνουμε την περιήγηση στα αξιοθέατα της πόλης. Θα δούμε το πάρκο με τη «Λίμνη της Αγάπης», το πιο παλαιότερο νοσοκομείο της Ευρώπη, του Αγίου Ιωάννη, το Ναό της Παναγίας, τη γέφυρα του Αγίου Βονιφάτιου, το Μέγαρο των Αρχόντων, τους Κήπους του Arends, το Κολέγιο της Ευρώπης, το πρώτο Χρηματιστήριο στον κόσμο και στην κεντρική πλατεία τον Καθεδρικό Ναό μοναδικό στολίδι της πόλης. Συνεχίζουμε για τη Γάνδη τη πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης. Θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βονιφάτη, το Κάστρο των Ιπποτών και θα περιπλανηθούμε στα μεσαιωνικά στενά της. Για όσους  επιθυμούν ( προαιρετικά) θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν μία κρουαζιέρα στα κανάλια της Γάνδης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις Βρυξέλλες.  Διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ-ΧΑΓΗ-ΑΜΣΤΕΝΡΤΑΜ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ολλανδίας το Άμστερνταμ. Πρώτη μας επίσκεψη το Ρότερνταμ, ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα λιμάνια της Ευρώπης που διαρρέετε από τον ποταμός Mας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  τη Χάγη, τη διοικητική πρωτεύουσα της χώρας, έδρα της κυβέρνησης και της Βασιλικής Οικογένειας. Θα δούμε το Παλάτι,  το κτίριο του Διεθνούς Δικαστηρίου και το ιστορικό σπίτι των Ιπποτών.  Άφιξη το απόγευμα στο Άμστερνταμ  και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.  Διανυκτέρευση.
8η ημέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΜΑΡΚ&ΒΟΛΕΝΤΑΜ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρωινή ξενάγηση στη πλωτή αυτή πόλη με τα αμέτρητα κανάλια. Θα δούμε το Εθνικό Μουσείο που συγκεντρώνει έργα των μεγαλύτερων Φλαμανδών Ζωγράφων, το Βασιλικό Ανάκτορο, το σπίτι του Ρέμπραντ, το Νομισματοκοπείο, το Μέγαρο των Σιδηροδρόμων και τη φημισμένη πλατεία Νταμ. Επόμενη επίσκεψη τα γραφικά ολλανδικό ψαροχώρια, Μαρκ και  Βόλενταμ που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού  Εϊσελμέερ, και εδώ θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε  με τους ντόπιους που φορούν ακόμα τις παραδοσιακές φορεσιές τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Για το ελεύθερο απόγευμα  σας  προτείνουμε να απολαύστε έναν καφέ στα περίφημα Brown Cafes και δοκιμάστε μεταξύ άλλων ψητό ψωμί από το Σουρινάμ, να αγοράστε παλιές μάσκες από την Ιάβα και χειροποίητα υφάσματα από το Μαρόκο. Διανυκτέρευση.
9η ημέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ-ΚΟΛΩΝΙΑ-ΚΟΜΠΛΕΝΤΣ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΡΗΝΟΥ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Κόμπλεντς. Καθ οδών θα  επισκεφθούμε την Κολωνία. Και στην πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο θα δούμε τον εκπληκτικό Καθεδρικό Ναό και το Δημαρχείο. Αναχώρηση για το Κόμπλεντς απ’ όπου θα κάνουμε μια θαυμάσια κρουαζιέρα στο Ρήνο. Διανύουμε με το πλοίο το ωραιότερο μέρος της διαδρομής του Ρήνου, όπου ο ταξιδιώτης μαγεύεται από την άγρια ομορφιά των απόκρημνων οχθών με τα «γαντζωμένα» σε επίκαιρες θέσεις Κάστρα, τα ρομαντικά χωριά, τους κλιμακωτούς αμπελώνες και τη θέα του βράχου του Λορελάι.  Αργά το απόγευμα  άφιξη στην Φρανκφούρτη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
10η ημέρα ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΒΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΡΟΤΕΜΠΟΥΡΓΚ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το μεσαιωνικό Βύρτσμπουργκ στον ποταμό Μάιν, πρωτεύουσα της Κάτω Φρανκονίας (Βαυαρία). Περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης: το επιβλητικό παλάτι Ρέζιντεντς, τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κίλιαν, το γραφικό Δημαρχείο, τη γέφυρα με τα αγάλματα στον ποταμό Μάιν και το Φέστουνγκ Μάριενμπεργκ, το κάστρο-έδρα των πριγκίπων επισκόπων. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  το γραφικό Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, μία από τις παλαιότερες και πιο γραφικές πόλεις στον Ρομαντικό Δρόμο της Νότιας Γερμανίας και προσφιλή τουριστικό προορισμό. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μόναχο, μεταφορά και  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.
11η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας από την κεντρική πλατεία Μαριενπλάτς με το Παλαιό Δημαρχείο, το επιβλητικό Νέο Δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας με το χρυσό άγαλμά της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, που είναι και η παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου, τη Τεατινερστράσσε, ο περίφημος πεζόδρομος με καταστήματα, και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Από  εδώ ξεκινά η Μαξιμίλιανστρασε, η ακριβότερη οδός της πόλης, στην οποία υπάρχουν καταστήματα διεθνώς γνωστών εταιριών – όπως οι Gucci, Armani και Bulgari – καθώς και ιδιωτικές γκαλερί έργων τέχνης, καφέ και εστιατόρια. Θα συνεχίσουμε με το Χοφμπροιχάους, μίας από τις γνωστότερες μπυραρίες του Μονάχου, η οποία βρίσκεται στην ιδιοκτησία της Βαυαρικής κυβέρνησης και προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Τελειώνουμε την ξενάγηση στην πλατεία Μαριενπλατς απ’ όπου ξεκινήσαμε. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να απολαύσετε τον περίπατό σας στους δρόμους της πόλης. Διανυκτέρευση.
12η ημέρα ΜΟΝΑΧΟ-ΒΕΝΕΤΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση  για την Βενετία την πιο ρομαντική πόλη του κόσμου, χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από το Τρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο. Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο των Δόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ, και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικός του Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά, το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και το περίφημο Μουσείο Καρέρ. Αργά το βράδυ μεταφορά στο λιμάνι της Βενετίας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
13η ημέρα ΕΝ ΠΛΩ
Διανυκτέρευση εν πλω.
14η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΤΡΑ-ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. ‘Άφιξη αργά το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη/Αθήνα.

 
Επιβάρυνση 30€ στην αναχώρηση 17 Αυγούστου
Περιλαμβάνεται
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα-Ανκόνα & Βενετία – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4)
  • Το εισιτήριο στην κρουαζιέρα του Ρήνου
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4* superior
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου).
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α



 Δεν περιλαμβάνεται
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Καραβάκι Βενετίας (15€).
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων, το άτομο τη βραδιά. ( Μιλάνο 2€, Στρασβούργο 2,5€, Άμστερνταμ 4,5€ – Βρυξέλλες 4.25€).
  • Check point 30 €