Benelux 8 μέρες

Αεροπορικώς, 8 ημέρες

Μπενελουξ--Βρυξέλλες-Λουξεμβούργο-Ντιναντ-Άμστερνταμ

ΑΠΟ 625 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Βρυξέλλες – Ξενάγηση πόλης.
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στο αεροσκάφος για την απευθείας πτήση μας στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η ξενάγηση μας στο κέντρο της πόλης. Θα δούμε την πανέμορφη πλατεία Γκραντ Πλατς, μία από τις εντυπωσιακότερες πλατείες της Ευρώπης,  με το εντυπωσιακό Δημαρχείο, το κτίριο που στεγάζει το Μουσείο της Πόλης, τα φλαμανδικά αναγεννησιακά κτίρια, αλλά και το αγαλματίδιο του Μανεκέν Πις που είναι το σύμβολο της πόλης το οποίο απεικονίζει ένα μικρό παιδάκι που ουρεί και λέγεται ότι πρόκειται για τον γιο ενός δούκα που ουρεί πάνω από τα στρατεύματα των εχθρών πριν από μια μάχη. Ύστερα θα επισκεφτούμε το Βασιλικό Παλάτι, το Βελγικό Κοινοβούλιο, τον γοτθικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μιχαήλ και της Αγίας Γουδούλης, τα κτήρια της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, την Αψίδα του Θριάμβου στο πάρκο Σενκαντενέρ και τέλος το Ατόμιουμ που είναι το σήμα κατατεθέν των Βρυξελλών. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ σας προτείνουμε γεύμα σε κάποιο παραδοσιακό βέλγικο εστιατόριο για να δοκιμάσετε από τα πιο γνωστά πιάτα του Βελγίου, το  <<Carbonnades Flamande>> που είναι ιδανικό για τους κρύους μήνες του χειμώνα.
2η ημέρα Βρυξέλλες – Λουξεμβούργο – Ντινάν.
Πρωινό και αναχώρηση για το Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου. Φτάνουμε στην ομώνυμη πρωτεύουσά του, την Πόλη του Λουξεμβούργου, που κατά ένα μεγάλο μέρος είναι κτισμένη μέσα σε μια χαράδρα. Ξεκινάμε την περιήγησή μας όπου θα δούμε το παλάτι του Μεγάλου Δούκα, τον καθεδρικό ναό της Παναγίας, την εντυπωσιακή κόκκινη γέφυρα και τα τείχη της πόλης των τραπεζών. Eλεύθερος χρόνος για να χαρούμε όπως πρέπει την πρωτεύουσα του Μεγάλου Δουκάτου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το μαγικό Ντινάν. Άφιξη στην μικρή πόλη του Βελγίου που βρίσκεται πάνω στον ποταμό Meuse και σε απέραντες κοιλάδες. Το Ντινάν αποτελεί ένα γραφικό μέρος με αποτέλεσμα να μαγεύει τους επισκέπτες. Ξεκινάμε την περιήγηση μας με το La Citadelle de Dinant ένα οχυρό του 11ου αιώνα σε γκρεμό που περικλείει το Ντινάν από τα ανατολικά. Πέρα από την απίστευτη θέα που μας προσφέρει έχει και τεράστιο ιστορικό ενδιαφέρον, κυρίως για τους θιασώτες της στρατιωτική ιστορίας. Στη συνέχεια θα κατηφορίσουμε προς την πόλη και θα δούμε την Collégiale Notre-Dame de Dinant μια εκκλησία στην όχθη του ποταμού με τον χαρακτηριστικό πανέμορφο τρούλο. Η εκκλησία χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και έχει ύψος 100 μέτρα. Δίπλα στην εκκλησία επίσης στέκεται η εμβληματική γέφυρα Charles de Gaulle η οποία είναι διακοσμημένη με σαξόφωνα το καθένα ζωγραφισμένο με σημαίες από την ευρωπαϊκή ένωση. Έπειτα αξίζει να επισκεφτούμε το  μικρό μουσείο  Maison de Monsieur Sax για να γνωρίσουμε τον Adolphe Sax και τα απίστευτα πνευστά, καθώς και το  μουσείο  Maison Leffe της γνωστής μάρκας μπίρας Leffe, που στεγάζεται στο παρεκκλήσι παλιάς μονής (επίσκεψη στα μουσεία εφόσον είναι ανοιχτά λόγω ωραρίου των εορταστικών ημερών). Ελεύθερος χρόνος. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στις Βρυξέλλες. Το βράδυ θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα του Πρωτοχρονιάτικου πάρτι στο κέντρο της πόλης. 

 
3η ημέρα Μπρυζ – Περιήγηση πόλης – Γάνδη - Βρυξέλλες.
Πρωινό και στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας της Δυτικής Φλάνδρας του Βελγίου το Μπρυζ. Θα επισκεφτούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης όπως την πλατεία  Burg με το Δημαρχείο, τον ναό της Παναγίας  της οποίας το τούβλινο κωδωνοστάσιο φθάνει σε ύψος τα 122,3 μ., γεγονός που το κάνει ένα από τα ψηλότερα κτίσματα από τούβλα στον κόσμο, την Βασιλική του Ιερού Αίματος (Το λείψανο του Ιερού Αίματος που ήλθε στην πόλη μετά τη Δεύτερη Σταυροφορία από τον Τιερί της Αλσατίας Thierry d' Alsace περιφέρεται κάθε χρόνο στους δρόμους της πόλης. Περισσότεροι από 1.600 κατοίκους λαμβάνουν μέρος σε αυτή την περιφορά, που έχει μήκος διαδρομής ένα περίπου μίλι, πολλοί από αυτούς ντυμένοι ως ιππότες ή σταυροφόροι της εποχής),  την πλατεία αγοράς τη Mark. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια. Συνεχίζουμε για την γραφική Γάνδη, μία από τις παλαιότερες πόλεις του Βελγίου και πρωτεύουσα της Επαρχίας της Ανατολικής Φλάνδρας. Μια πόλη που υπήρξε κατά τον μεσαίωνα ένα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι της Ευρώπης . Στην περιήγηση μας στο μεσαιωνικό κέντρο της πόλης, θα θαυμάσουμε το κάστρο των ιπποτών και τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βονιφάτη όπου βρίσκονται έργα του γνωστού ζωγράφου Ρούμπεν, του Ιερώνυμου Μπος και το υπέροχο τρίπτυχο που αποδίδεται στους αδερφούς Βαν Έικ. Ελεύθερος χρόνος για να κάνετε βόλτα στο <<μεσαιωνικό λιμάνι>> Graslei, το ομορφότερο σημείο στη Γάνδη! Αργά το απόγευμα επιστροφή στις Βρυξέλλες.
 
4η ημέρα Βρυξέλλες – Αμβέρσα – Άμστερνταμ.
Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την δεύτερη μεγαλυτερη πόλη του Βελγίου, παγκόσμιο κέντρο εμπορίας διαμαντιών, και σημαντικότατο λιμάνι πάνω στον ποταμό Σκάλδη, την Αμβέρσα. Άφιξη και  ακολουθεί η περιήγηση της πόλης ξεκινώντας με το σήμα κατατεθέν της τον σχεδόν αιωρούμενο δαντελωτό πύργο ύψους 123μ. κατασκευασμένος από λευκή πέτρα που ορθώνεται πάνω από τον Καθεδρικό της Παναγίας Onze Lieve Vrouwekathedraal. Θα περπατήσουμε στους πεζόδρομους του ιστορικού κέντρου με τα γραφικά μαγαζάκια και την ανέμελη ζωή των τοπικών κατοίκων. Επίσης ολόκληρη η πόλη μοιάζει με ένα αρχιτεκτονικό μουσείο, από το μεσαιωνικό κάστρο δίπλα στο ποτάμι, μέχρι τις σύγχρονες δημιουργίες στην προκυμαία. Εξέχουσα είναι η γοτθική και η φλαμανδική μπαρόκ αρχιτεκτονική με χαρακτηριστικό δείγμα το σπίτι του Pieter Paul Rubens, του μεγαλύτερου μπαρόκ καλλιτέχνη της βόρειας Ευρώπης.  Ελεύθερος χρόνος στη πολύβουη Grote Market, με τα υπαίθρια καφέ και εστιατόρια και με το σιντριβάνι στο κέντρο να υπενθυμίζει το θρύλο του Ρωμαίου Εκατόνταρχου Brabo που απάλλαξε την πόλη από τον τυραννικό Γίγαντα. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Άμστερνταμ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.
 
5η ημέρα Άμστερνταμ – Περιήγηση πόλης.
και ξεκινάμε την πανοραμική περιήγηση της πόλης. Θα δούμε το Βασιλικό Ανάκτορο που είναι ένα από τα τέσσερα παλάτια της χώρας και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Νταμ και αρχικά λειτούργησε σαν Δημαρχείο. Στη συνέχεια μετατράπηκε σε βασιλική κατοικία για τον Ναπολέοντα και αργότερα για την Ολλανδική Βασιλική Οικογένεια. Η κεντρική πλατεία Νταμ που χτίστηκε το 1400, αποτελεί κομβικό  σημείο της πόλης. Στην πανοραμική μας περιήγηση στο κέντρο της φημισμένης για τα κανάλια της πόλης θα δούμε το φημισμένο Ράικσμουζέουμ (Εθνική Πινακοθήκη της Ολλανδίας) ένα από τα υπέροχα μουσεία του Άμστερνταμ με σχεδιασμό και στυλ παρόμοιο του σταθμού Central,  το μουσείο Βανγκόγκ, το μέγαρο μουσικής αλλά και τον εντυπωσιακό κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό central με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά από την γοτθική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική με αποτέλεσμα η πρόσοψη να μοιάζει με παλάτι. Επειδή το Άμστερνταμ έχει την ιδιαιτερότητα των καναλιών και της απαγόρευσης της κίνησης οχημάτων στο κέντρο της πόλης θα πρέπει να κινηθούμε με τα πόδια για να απολαύσουμε το ιστορικό κέντρο της πόλης με εξαιρετικά αξιοθέατα όπως την οικία – μουσείο του διάσημου ζωγράφου Ρέμπραντ, το Νομισματοκοπείο, τους ιστορικού ναούς. Για να απολύσουμε δε ακόμα καλύτερα την φημισμένη και ιδιαίτερη πόλη και να εντρυφήσουμε στον χαρακτήρα της συνιστούμε μια απολαυστική κρουαζιέρα (εισιτήριο εξ’ ιδίων) στα κανάλια της πόλης, που ουσιαστικά αποτελεί και τον πληρέστερο τρόπο ξενάγησης στο Άμστερνταμ δίνοντας στον επισκέπτη την δυνατότητα να αποκομίσει και συνολική εικόνα αλλά και των λεπτομερειών των εξαιρετικών μεγάρων του 17ου αιώνα, της χρυσής εποχής του Άμστερνταμ που είναι πάνω στα κανάλια. Στη συνέχεια μετάβαση και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε μια προαιρετική επίσκεψη στην διάσημη περιοχή Red Light District που αποτελεί μέρος αυτού που κάνει διάσημο το Άμστερνταμ. Η περιοχή με τα κόκκινα φανάρια γνωστή και ως De Wallen είναι μια συνοικία γύρω από το κανάλι Damrak με αρκετά μπαρ και club με παραστάσεις. Παρόλο που αυτή η περιοχή είναι αρκετά αστυνομευμένη, να έχετε ιδιαίτερη προσοχή στα υπάρχοντα σας και σε επιτήδειους που θα προσπαθήσουν να σας εξαπατήσουν.
 
6η ημέρα Άμστερνταμ – Μάρκεν – Βόλενταμ – Παραδοσιακό Τυροκομείο.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μια εκδρομή στα γραφικά ψαροχώρια Μάρκεν (πρόκειται για νησί συνδεδεμένο με δρόμο με την στεριά) και Βόλενταμ, που έχουν διατηρήσει τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα και βρίσκονται στις όχθες της άλλοτε λιμνοθάλασσας Ζόιντρζεε. Στο Μάρκεν θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με τα πόδια βλέποντας το ρουστίκ λιμάνι μέχρι και τα αξιολάτρευτα ξύλινα σπιτάκια με ξυλοπόδαρα που έμεναν οι ψαράδες και χρησιμοποιήθηκαν επίσης για το κάπνισμα χελιών. Στο λιμάνι του Μάρκεν μπορείτε να αγοράσετε σουβενίρ και μάλιστα σε ένα μικρό σπιτάκι στο λιμάνι το Kijkhuisje Sijtje Boes το οποίο είναι ένα μικρό μουσείο από σουβενίρ. Το όνομα αυτού το πήρε από τον ιδρυτή Sijtje Boes που ήταν αυτός που έκανε το Marken τουριστικό προορισμό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βόλενταμ ένα ψαροχώρι τόσο όμορο που έχει ζωγραφιστεί από τους μεγάλους ζωγράφους Ρενουάρ και Πικάσο και άλλους. Θα περιηγηθούμε στο κομψό λιμάνι που οδηγεί στα όμορφα ξύλινα σπιτάκια και σε αρκετά κανάλια. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στα πολλά εστιατόρια με ψαρικά για τα οποία φημίζεται η πόλη. Καθ’ οδόν από Μάρκεν προς Βόλενταμ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε παραδοσιακή φάρμα – τυροκομείο, όπου θα μας μυήσουν οι υπεύθυνοι με τις παραδοσιακές ολλανδικές φορεσιές  στα μυστικά της παραγωγής και ωρίμασης των γνωστών ολλανδικών τυριών ενώ εν συνεχεία θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τα ψώνια μας.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Άμστερνταμ.
 
7η ημέρα Άμστερνταμ – Ρότερνταμ – Χάγη – Ντελφτ – Βρυξέλλες.
Πρωινό και αναχωρούμε για την πόλη του Ρότερνταμ, τεράστιας σημασίας λιμάνι και εμπορικό δίαυλο της βόρειας Ευρώπης. Ακολουθώντας την πορεία του προγράμματος θα επισκεφτούμε την πόλη της <<Ειρήνης>>, την Χάγη. Στη Χάγη θα συναντήσουμε το πανέμορφο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης καθώς και το Binnenhof το οποίο είναι ένα σύμπλεγμά κτιρίων που συμπεριλαμβάνει την Ολλανδική Βουλή. Το Binnenhof είναι δίπλα σε μια μικρή λίμνη που ονομάστηκε "Λίμνη δικαστηρίου" και είναι το σημαντικότερο σημείο της πόλης καθώς εκεί χτυπάει η καρδιά της πολιτικής της Χώρας. Στην λίμνη θα έχετε την ευκαιρία να βγάλετε κάποιες μαγικές φωτογραφίες και να δείτε όλες τις σημαίες των βασιλείων της ομοσπονδίας της Ολλανδίας. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το όμορφο Ντέλφτ. Το Ντέλφτ  ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μία πόλη με πανέμορφο ιστορικό κέντρο και μεγαλοπρεπούς βασιλικούς ναούς. Επίσης το Ντέλφτ ήταν γενέτειρα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ. Άφιξη και θα ξεκινήσουμε την περιήγηση μας με τον παλαιό ναό (Oude Kerk) με ύψος 75 μέτρα του οποίου η πρόσβαση πραγματοποιείται από μια πανέμορφη γέφυρα που περνάει από ένα από τα πολλά κανάλια του Ντέλφτ. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Oostpoort που ήταν από τις αρχικές οκτώ πύλες της πόλης η οποία έχει απομείνει μέχρι και σήμερα. Το τοπίο στο Oostpoort είναι μαγικό δίνοντας την ευκαιρία να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες. Αργότερα θα περπατήσουμε σε κάποια από τα όμορφα κανάλια της πόλης φτάνοντας στην πλατεία Markt με το φανταστικό Δημαρχείο του Ντελφτ με τα μοναδικά κόκκινα παράθυρα. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση για τις Βρυξέλλες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Σαρλερουά.
 
8η ημέρα Βρυξέλλες – Πτήση επιστροφής.
Πρωινό και άμεση αναχώρηση για το αεροδρόμιο των Βρυξελλών για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

 
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής με Ryanair.
  • Μια αποσκευή 10Kg. με ροδάκια και μια μικρή προσωπική χειραποσκευή 5Kg
  • Επτά (7) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μετακινήσεις - Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρος συνοδός- αρχηγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 165€
  • Τέλη διαμονής.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 15€