Benelux - Άμστερνταμ - Μπρυζ - Βρυξέλλες 7 ημέρες (Μ)

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Ολλανδία-Βατερλό -Αμβέρσα-Βρυξέλλες-Μπρύζ-Γάνδη-Ρότερνταμ-Φάρμα Τυριών-Βόλενταμ-Άμστερνταμ-

ΑΠΟ 859 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Απευθείας πτήση για Ολλανδία, Άμστερνταμ περιήγηση
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο, έλεγχος και απευθείας πτήση για το Αιντχόφεν.  Άφιξη και μετά την παραλαβή των αποσκευών θα συναντήσουμε τον αρχηγό της εκδρομής, που είναι απόλυτος γνώστης της ιστορίας και κουλτούρας των περιοχών. Άμεση αναχώρηση για την Ολλανδική πρωτεύουσα, το Άμστερνταμ. Η πιο πρωτοποριακή Πρωτεύουσα της Ευρώπης μας περιμένει να την εξερευνήσουμε. Η πόλη του Άμστερνταμ προσφέρει μια εντελώς διαφορετική αστική καθημερινότητα, όπου τα μοναδικά κανάλια και η πολυπολιτισμικότητα των κατοίκων της την καθιστούν ως μια από τις γοητευτικές μητροπόλεις της Ευρώπης. Άφιξη και ξεκινάμε την πανοραμική μας ξενάγηση, όπου θα γνωρίσουμε την πόλη που η πληθώρα των καναλιών με τα παλαιά αρχοντικά στις όχθες και τις εκατοντάδες γέφυρες της προσδίδουν μια μοναδική αίγλη. Στη βόλτα μας θα δούμε τον κεντρικό σταθμό, το λιμάνι του Άμστερνταμ, την εβραϊκή συνοικία, τα νεότευκτα τεχνητά νησιά που έχουν προστεθεί στην περιοχή, την πλατεία των μουσείων. Χρόνος ελεύθερος για γεύμα. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε βόλτα στη συνοικία με τα κόκκινα φανάρια («Red Light District»), που αποτελεί μια από τις πλέον δημοφιλείς ατραξιόν στη χώρα.
2η ημέρα Βόλενταμ Περιήγηση, Επίσκεψη σε Φάρμα Τυριών
Πρόγευμα και η σημερινή μας ημέρα περιλαμβάνει μια εκδρομή, διασχίζοντας το κλασικό τοπίο της Ολλανδικής εξοχής μέσα από τα λιβάδια και τα αποξηραμένες εκτάσεις στο γνωστό ψαροχώρι Βόλενταμ. Φθάνοντας ο περίπατος μας στην προκυμαία θα μας αποκαλύψει όλα τα σημεία εκείνα, όπου τα παλαιά χρόνια μεταφόρτωναν τα τοπικά προϊόντα όπως ψάρια, γάλα και τυρί, ξεκινώντας έτσι το ταξίδι τους για τις αγορές του Άμστερνταμ. Η εμπειρία για την ζωή στην Ολλανδική ύπαιθρο ολοκληρώνεται επισκεπτόμενοι μια τοπική φάρμα τυριών, όπου εκεί 'η μικρή Ολλανδέζα' ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά, θα μας παρουσιάσει πως παρασκευάζονται τα πασίγνωστα τυριά. Στη συνέχεια σειρά έχει το εξαιρετικό και νόστιμο! μέρος της επίσκεψης μας, καθώς θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τους αμέτρητους συνδυασμούς των γεύσεων τους. Επιστροφή στο Άμστερνταμ, όπου διασχίζοντας την γεμάτη πράσινο ζώνη παράκτια του ποταμού Αμστελ, θα θαυμάσουμε την ηρεμία της περιοχής με τις όμορφες κατοικίες, το εντυπωσιακό γήπεδο 'Arena' έδρα της τοπικής ομάδας Ajax και έναν από τους πιο όμορφους ανεμόμυλους της πόλεως. Χρόνος ελεύθερος. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο της τουλίπας, όπου θα ανακαλύψετε όλα τα μυστικά για το διάσημο λουλούδι της χώρας.
3η ημέρα Άμστερνταμ, Ρότερνταμ, Γάνδη, Μπρυζ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την κάθοδο μας, προς το πιο μεγάλο λιμάνι της Ευρώπης, το Ρότερνταμ. To Ρότερνταμ αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Χώρας και έχει την ικανότητα να μαγνητίζει κάθε επισκέπτη και να τον κάνει να αφήνεται στην ομορφιά της. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της πόλης θα σας γοητεύσει. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Γάνδη, μια πόλη που γοητεύει με το μεσαιωνικό της ιστορικό κέντρο. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με το εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο των Κόμηδων της Φλάνδρας και θα συνεχίσουμε μέσα από την αγορά για να ανακαλύψουμε τους τρεις χαρακτηριστικούς πύργους που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο πρώτος εξ αυτών αναφέρεται στο καμπαναριό του καθεδρικού ναού Saint Bavon του 16ου αιώνα, που αξίζει την επίσκεψη προκειμένου να θαυμάσετε τον πλούσιο διάκοσμό του. Ο δεύτερος πύργος αφορά στο Beffroi που χρησίμευε ως ο μεσαιωνικός πύργος ελέγχου της πόλης και δίπλα του η σκεπαστή αγορά. Ο τρίτος πύργος αναφέρεται στον ναό του Αγίου Νικολάου, μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης. Τελειώνοντας την περιήγησή μας, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της πόλης, ένα κτήριο που παντρεύει διαφορετικές εποχές με τις αντίστοιχες αρχιτεκτονικές. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια αναχώρηση για την παραμυθένια Μπρυζ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο κέντρο της πόλης.
 
4η ημέρα Μπρυζ περιήγηση
Πρόγευμα και ξεκινάμε την εξερεύνηση της γραφικής αυτής πόλης από την πλατεία Τ.ZAND, όπου δεσπόζει το πολιτιστικό κέντρο της πόλης, χτισμένο το 2002, όταν η Mπριζ ήταν για ένα εξάμηνο η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Μπαίνοντας στον κεντρικό εμπορικό δρόμο, θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό Saint Sauveur, την πιο παλιά εκκλησία της πόλης, χτισμένη από τον 11ο-14ο αιώνα. Στη συνέχεια, θα φτάσουμε στην μεγάλη πλατεία Grote Markt, όπου υψώνεται το καμπαναριό Βeffroi, άγρυπνος φύλακας της μεσαιωνικής πόλης και σύμβολο της αυτοδυναμίας και της ανεξαρτησίας της. Κάτω από τον πύργο των 83m, βρίσκεται η σκεπαστή αγορά. Στην περιήγηση μας, θα συναντήσουμε αναρίθμητα μαγαζιά-εργαστήρια σοκολάτας και παρασκευής βαφλών με μεγάλη ποικιλία γεύσεων καθώς και μαγαζιά όπου θα βρείτε τις περίφημες δαντέλες της Μπριζ. Θα θαυμάσουμε το δημαρχείο, χτισμένο τον 14ο αιώνα, σε γοτθικό ρυθμό όπου στεγάζονται μέχρι σήμερα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και τον ναό του Ιερού Αίματος, κτίσμα του 12ου αιώνα, όπου φυλάσσεται ένα κομμάτι υφάσματος από τον Άγιο Τάφο ποτισμένο με το Ιερό Αίμα. Μια βόλτα στα κανάλια θα σας δώσει την ευκαιρία να ανακαλύψετε όμορφα και γραφικά στιγμιότυπα της πόλης. Θα θαυμάσουμε την εκκλησία Notre Dame, του 13ου αιώνα που φτάνει στο ύψος των 120m, χτισμένη εξολοκλήρου από τούβλα. Μέσα στην εκκλησία υπάρχει ένα γλυπτό του Mickel Angelo , “H Βρεφοκρατούσα Παρθένος», ένα από τα μοναδικά έργα του καλλιτέχνη που βρίσκεται εκτός των συνόρων της Ιταλίας. Θα δούμε, ακόμη, το νοσοκομείο του Αγίου Ιωάννη του 13ου αιώνα, όπου στεγάζεται το μουσείο της χρυσής εποχής των Φλαμανδών Ζωγράφων. Θα περάσουμε μέσα από το μοναστήρι Begijnhofkai και θα καταλήξουμε στην Λίμνη του Έρωτα (Lac D’Amour), με το πανέμορφο τοπίο από όπου διέρχονταν τα εμπορεύματά μέχρι και τον 16ο αιώνα. Σας προτείνουμε να ολοκληρώσουμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη στο πιο παλιό ζυθοποιείο της πόλης, όπου θα μυηθείτε στα μυστικά της παρασκευής της φημισμένης Βελγικής μπύρας
5η ημέρα Μπρυζ – Βρυξέλλες περιήγηση
Πρόγευμα και ξεκινάμε για την πρωτεύουσα της Χώρας, αλλά και της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες. Στη βόλτα μας στην πόλη θα ξεκινήσουμε από τον Λόφο των Τεχνών, ένα πολύ όμορφο πάρκο που πλαισιώνεται από τη Βασιλική Βιβλιοθήκη. Θα δούμε τα βασιλικά ανάκτορα και το πάρκο των Βρυξελλών. Θα συνεχίσουμε τη βόλτα μας μέχρι το μέγαρο της δικαιοσύνης, εμβληματικό αρχιτεκτόνημα του 19ου αιώνα, που δεσπόζει πάνω στην πόλη. Θα περάσουμε από τη γραφική πλατεία του Grand Sablon και θα φτάσουμε σε αυτήν που θεωρείται η πιο όμορφη πλατεία της Ευρώπης, στην Grand Place. Εκεί θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της πόλης, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 16ου αιώνα, το καμπαναριό με το άγαλμα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κορυφή του, που προστατεύει την πόλη, και τα πανέμορφα σπίτια των συντεχνιών του Μεσαίωνα που οριοθετούν την πλατεία. Μέσα από γραφικά σοκάκια θα οδηγηθούμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ και Gudule. Στη συνέχεια, χρόνος ελεύθερος στη διάθεσή σας να δοκιμάσετε μια από τις αναρίθμητες βελγικές μπύρες, να δοκιμάσετε τις φημισμένες βελγικές τηγανητές πατάτες ή να γευτείτε μια βελγική βάφλα. Το απόγευμα  θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας.
 
6η ημέρα Εκδρομή στην Αμβέρσα
Πρόγευμα και σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή για την Αμβέρσα, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπης από τα χρόνια του μεσαίωνα έως σήμερα και ένα από τα σημαντικότερα κέντρα επεξεργασίας και εμπορίου διαμαντιών στον κόσμο. Φτάνοντας στην πόλη, θα θαυμάσουμε τον όμορφο, αρχιτεκτονικά ξεχωριστό, σιδηροδρομικό σταθμό του 19ου αιώνα, που γοητεύει μέχρι σήμερα τους επισκέπτες με τον υπέροχο εσωτερικό του διάκοσμο. Η βόλτα μας θα περάσει μέσα από την όμορφη αγορά της πόλης μέχρι την πλατεία του δημαρχείου. Στην πορεία μας θα μας δοθεί η ευκαιρία να επισκεφτούμε το σπίτι του P.P Rubbens, ενός από τους σημαντικότερους Φλαμανδούς ζωγράφους του 16ου-17ου αιώνα. Θα δούμε, επίσης τον καθεδρικό ναό της Παναγίας, χαρακτηριστικό παράδειγμα γοτθικού ρυθμού της εποχής του μεσαίωνα. Φτάνοντας στη μεγάλη πλατεία, θα αντικρύσουμε το Δημαρχείο της πόλης, και το σιντριβάνι του Brabo. H γνωριμία μας με την πόλη της Αμβέρσας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη όσων το επιθυμούν της μεγαλοπρεπούς οικίας–εργαστηρίου του Plantin Mauretus, του δεύτερου μεγαλύτερου τυπογράφου στην Ευρώπη μετά τον Γουτεμβέργιο. Το απόγευμα επιστροφή στις Βρυξέλλες. Σας προτείνουμε το τελευταίο βράδυ να περπατήσετε στην πανέμορφη στοά Royales Saint Hubert.
 
7η ημέρα Βατερλό – Περιήγηση, Πτήση Επιστροφής
Πρόγευμα και σήμερα σας έχουμε ετοιμάσει μια έκπληξη! Θα  αναχωρήσουμε για το ιστορικό Βατερλό, εκεί που ο Αυτοκράτορας Ναπολέων υπέστη την πιο βαριά του ήττα, έχασε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της φήμης και της εξουσίας του. Θα δούμε το πεδίο μάχης, θα φωτογραφίσουμε τον εντυπωσιακό λόφο με το άγαλμα του λιονταριού στην κορυφή και τελειώνοντας θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας το απόγευμα με τις καλύτερες εντυπώσεις.
 
Περιλαμβάνοται:
  • ένα προσωπικό αντικείμενο - χειραποσκευή (διαστάσεων 40*20*25cm)
  • και μία χειραποσκευή έως 10kg κατ’ άτομο
  • Περιλαμβάνεται πρωινό καθημερινά
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Σύνολο φόρων 145€ κατ’ άτομο
  • Είσοδοι σε μουσεία & θεάματα και ό,τιδήποτε προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οι δημοτικοί φόροι διαμονής