Βελιγράδι

Οδικώς, 4 ημέρες

Βελιγράδι-Νόβισαντ

ΑΠΟ 195 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Άφιξη στο Βελιγράδι νωρίς το πρωί και ξεκινάμε τη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ, στις όχθες του ποταμού Σάββα, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά παραπόταμο του Δούναβη. Θα έχουμε ευκαιρία να δούμε το Κοινοβούλιο της Σερβίας, το παλιό και το καινούργιο παλάτι βασιλικών οικογενειών, την εκκλησία του Αγίου Μάρκου από το λεωφορείο μας και θα επισκεφτούμε τον μεγαλοπρεπή ναό του Άγιου Σάββα, μια από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες σ’ όλο τον κόσμο η οποία είναι ακόμη υπό κατασκευή. Επίσης, για να ακούσουμε την ιστορία της πόλης και να την καταλάβουμε καλύτερα, θα κάνουμε μια βόλτα στο πάρκο και φρούριο Καλεμέγκνταν. Εδώ βρίσκεται και το Στρατιωτικό Μουσείο, ένα ζωντανό μουσείο πολεμικού υλικού για την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας, με στρατιωτικά εκθέματα από τη Ρωμαϊκή εποχή, το Μεσαίωνα και το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και τα απομεινάρια του Αμερικανικού Stealth. Πριν μπούμε στο πάρκο, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μνημείο του Ρήγα Φεραίου και τον πύργο Νέμπογισα, στον οποίο φυλακίστηκε και σκοτώθηκε. Στην επιστροφή μας από το φρούριο, θα μπούμε στο πανέμορφο πεζόδρομο της πόλης και θα καταλήξουμε στο μνημείο του Knez Mihajlo, του πρίγκιπα ο οποίος έβαλε τις ρίζες για την σημερινή όψη της πλατείας και πεζοδρόμου. Από το λεωφορείο μας θα δούμε και την πλατεία Δημοκρατίας, τη μεγαλύτερη πλατεία της πόλης. Μια στάση θα κάνουμε επίσης και στο μουσείο - Σπίτι των λουλουδιών, όπου είναι ο τάφος του επί πολλά χρόνια προέδρου της σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας, Josip Broz Tito, για να γνωριστούμε με την πιο πρόσφατη ιστορία της πόλης και της χώρας. Στο μουσείο Σπίτι των λουλουδιών η είσοδος πληρώνεται 400 δηνάρια. Μετά από τη ξενάγηση, το μεσημέρι, θα οδηγηθούμε στο ξενοδοχείο Hyatt όπου θα κάνουμε και το check in. Το υπόλοιπο της ημέρας μας θα είναι ελεύθερο για να απολαύσετε την πόλη.
2η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΤΟ ΦΡΟΥΣΚΑ ΓΚΟΡΑ-ΝΟΒΙΣΑΝΤ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το βουνό Φρούσκα Γκόρα, τόπος γνωστός ως σερβικό Άγιον Όρος με τα 15 μοναστήρια του. Εμείς θα δούμε ένα. Συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σαντ, και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Πρώτη στάση το φρούριο Πετροβαραντίν, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σύμβολα της πόλης, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Δούναβη. Λόγω της θέσης και του μεγέθους του λέγεται συχνά «Γιβραλτάρ του Δούναβη» και η θέα από το κάστρο προς το Δούναβη και την πόλη είναι εντυπωσιακή, ειδικά από το σημείο όπου βρίσκεται ο Πύργος του ρολογιού, σύμβολο του κάστρου. Στη συνέχεια, θα γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ που αποκαλείται «Αθήνα της Σερβίας» και είναι κέντρο της σερβικής μπαρόκ διανοητικής ελίτ. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την οδό Dunavska (Δουνάβσκα) και Zmaj Jovina, τους πεζόδρομους, την πλατεία Ελευθερίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, την Καθολική Εκκλησία της Παναγίας, και άλλα αξιοθέατα. Επιστροφή στο Βελιγράδι αργά το απόγευμα.
3η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΕΛΥΕΘΕΡΗ ΜΕΡΑ)
Μέρα ελεύθερη να απολαύσετε την πρωτεύουσα της Σερβίας με το δικό σας ρυθμό ή να ακολουθήσετε τις προαιρετικές μας εκδρομές- Κρουαζιέρα στα ποτάμια του Βελιγραδίου με κόστος 10 € κατ’ άτομο, επίσκεψη στο μουσείο Τέσλα με κόστος 7 € κατ΄ άτομο και προαιρετικό παραδοσιακό δείπνο στην μποέμικη γειτονιά Σκανταρλία
4η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Check out από το ξενοδοχείο και επιστροφή στην Ελλάδα.

 
Περιλαμβάνει:
  • Μεταφορά με πολυτελή λεωφορεία 
    Λεωφορεία τελευταίας τεχνολογίας, ελεγμένα σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς νόμους για την πραγματοποίηση πλήρους προγράμματος.
    Ο Φ.Π.Α., τα τέλη και τα διόδια και το κόστος του οδηγού (συμπεριλαμβάνονται τα γεύματα και τα καταλύματα) περιλαμβάνονται στις ανωτέρω τιμές
  • Διανυκτέρευση: 3 νύχτες με πρωινό
    3 νύχτες (7, 8 και 09/06/19) στο Βελιγράδι, στο ξενοδοχείο Hyatt Regency Belgrade

  • Διατροφή: Πρωινό στο ξενοδοχείο

  • Φ.Π.Α, Ασφάλιση αστικής ευθύνης, Φόρος διαμονής

    Δεν περιλαμβάνει:

  • Γεύματα και δείπνα

  • Ποτά κατά τη διάρκεια γευμάτων και δείπνων

  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο

  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά

  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πάρκα αναψυχής

  • Μετακινήσεις που δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.

  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στην παράγραφο «οι τιμές περιλαμβάνουν»