Αυτοκρατορικό Μαρόκο 9 μέρες

Αεροπορικώς, 9 ημέρες

Μαρόκο-Καζαμπλάνκα-Ραμπάτ-Μεκνές-Φεζ--ΜΙΝΤΕΛΤ-ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ-ΕΡΦΟΥΝΤ-ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ-ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ-Μαρακές-

ΑΠΟ 899 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΑΡΑΚΕΣ.
Άφιξη στο Μαρακές και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Στη συνέχεια δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα ΜΑΡΑΚΕΣ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ.
Πρωινό και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ των άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές και το παλάτι Ελ Μπαχία. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα την «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι το σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι, οι γητευτές φιδιών, οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξεφυτρώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ, ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Για το βράδυ, σας προτείνουμε προαιρετικά το φολκλορικό show με ποτό  στο ChezAli!  Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα ΜΑΡΑΚΕΣ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ.
Πρωινό και αναχώρηση για το Ουαρζαζάτ, την «Πύλη της ερήμου», παλιό οχυρό της Λεγεώνας των ξένων. Μέσα από τα μαγικά βουνά του Υψηλού Άτλαντα και το περίφημο εντυπωσιακό πέρασμα Tizi N Tichka Pass στα 2260 μ., θα περάσουμε από ορεινές κοιλάδες και τοπία γεμάτα από κάσμπες και παραδοσιακά Βερβέρικα σπίτια, γνωστά ως Κσαρ. Επίσκεψη στην πόλη που  διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου. Η κάσμπα Ταουρίτ (εξωτερική επίσκεψη), πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, με τους πύργους που υψώνονται από τα παραδοσιακά σπίτια, θα σας συναρπάσει. Η δεύτερη κάσμπα, η Αϊτ Μπενχάντου απέχει 30 χλμ από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ανακηρυχτεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ - (ΜΕΡΖΟΥΓΚΑ)- ΕΡΦΟΥΝΤ.
Μετά το πρωινό, μέσω του «δρόμου με τις χίλιες κάσμπες», διασχίζοντας εντυπωσιακές οάσεις όπως την Τινεχρίρ, καταλήγουμε στην Σκούρα και την πόλη Μ’ Γκούνα Έλ Κελλάα ή αλλιώς πόλη των ρόδων. Συνεχίζουμε με τα Φαράγγια Τόντρα και καταλήγουμε  στην Ερφούντ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
 
5η ημέρα ΕΡΦΟΥΝΤ – ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ – ΜΙΝΤΕΛΤ – ΙΦΡΕΝ - ΦΕΖ.
Πρωινό. Προαιρετική εκδρομή στους αμμόλοφους της Μερζούγκα, με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4x4, για να  απολαύσουμε την ανατολή του ήλιου στην έρημο. Πρωινό και αποχαιρετούμε την Ερφούντ και μέσω γραφικής διαδρομής από τα χωριά του μέσου Άτλαντα, όπως το Ερασιντία, το Μιντέλτ, Ιφρέν, καταλήγουμε στην Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
 
6η ημέρα ΦΕΖ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ.
Πρωινό και ξενάγηση στην ιερή αυτή πόλη. Η ξενάγηση περιλαμβάνει την 1η μουσουλμανική Μεντίνα του αραβικού κόσμου με τα 9.202 σοκάκια, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου και τα σούκς. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ινανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ. Συνεχίζουμε για να δούμε εξωτερικά το παλάτι των Μερενιδών που είναι το πιο παλιό του Μαρόκου, εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, που ήταν από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου, το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς και τα ερείπια της νεκρόπολης των Μερενιδών. Αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε τα Βυρσοδεψεία. Απόγευμα ελεύθερο για να ανακαλύψουμε τα μυστικά της Φέζ. Δείπνο, διανυκτέρευση.
 
7η ημέρα ΦΕΖ - ΜΕΚΝΕΣ - ΡΑΜΠΑΤ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές. Άφιξη και στην ξενάγηση θα δούμε τα ερείπια από το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, τις  "Βερσαλλίες  του  Μαρόκου"  με  τα  μεγαλόπρεπα  τείχη,  τις  αυλές  με  τα  σιντριβάνια,  την  επίσης μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ του 17ου αιώνα κ.ά. Συνεχίζουμε με την σημερινή πρωτεύουσα Ραμπάτ. Εκεί θα επισκεφθούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ 5ου, τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα Ουιντάια. Συνεχίζουμε προς για τον τελικό μας προορισμό, Καζαμπλάνκα, στην οποία θα φθάσουμε αργά το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
8η ημέρα ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΡΑΚΕΣ - ΑΘΗΝΑ.
Πρωινό και ξενάγηση στην μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, Καζαμπλάνκα. Θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την πλατεία Μωχάμεντ  5ου, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, το τζαμί του Χασάν του Β΄ (εξωτερικά) και την πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μαρακές. Άφιξη το βράδυ στην Αθήνα και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
 
9η ημέρα ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.
Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Μεταξύ άλλων, θα δούμε τη Βουλή των Ελλήνων με την πλατεία Συντάγματος, την Ομόνοια, το Ολυμπιακό Στάδιο. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Σας προτείνουμε να επισκεφτειτε το Μουσείο της Ακρόπολης, ένα σύγχρονο παραλληλεπίπεδο κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, απέναντι από το Βράχο της Ακρόπολης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
 
Πτήσεις με Aegean Airlines:
Θεσσαλονίκη - Αθήνα:11:25-12:15
Αθήνα - Μαρακές:13:20-16:50
Μαρακές - Αθήνα:17:50-22:55
Αθήνα - Θεσσαλονίκη:16:25-17:20

Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια μετ ' επιστροφής με Aegean Airlines.
  • Μια αποσκευή 23kg. & 1 χειραποσκευή 8Kg. το άτομο.
  • Μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία, περιηγήσεις και ξεναγήσεις σύμφωνα με το Πρόγραμμα.
  • Διανυκτερεύσεις σε 4* & 5* ξενοδοχεία. Μαρακές: Hotel Kenzi Rose Garden 5* or similar. Ουαρζαζάτ: Hotel Kenzi Azghor 4*. Erfoud: Hotel Belere 4*. Φεζ: Hotel Palais Medina 5* or similar.
  • Ημιδιατροφή.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται με έμπειρους τοπικούς ξεναγούς - συνοδούς.
  • Διανυκτέρευση στην Αθήνα,
  • μεταφορά απο το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και το αντίθετο & περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ:345€.
  • Προαιρετική εκδρομή στους αμμόλοφους της Μερζούγκα, με ειδικά διαμορφωμένα jeep 4x4.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€. Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.