Αυτοκρατορική Βιέννη 5 μέρες (Ζ)

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Βιέννη-Ανάκτορο Σενμπρούν-Σάλτσμπουργκ-Μπρατισλάβα

ΑΠΟ 345 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Βιέννη.
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Βιέννη. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την αυτοκρατορική Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο ιστορικό κέντρο της πόλης για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Αυστρίας, πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας
2η ημέρα Βιέννη – Πανοραμική ξενάγηση πόλης - Ανάκτορο Σενμπρούν.
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε με την πανοραμική μας ξενάγηση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τον Πύργο του Δούναβη (ένα από τα σύμβολα της πόλης), το κτίριο του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής, όπου λαμβάνει χώρα η διάσημη πρωτοχρονιάτικη συναυλία, την περίφημη λεωφόρο Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε διάσημα έργα αρχιτεκτονικής, όπως το πρώην Υπουργείο Πολέμου, το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημοτικό Πάρκο, την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, τα δίδυμα Μουσεία, τα χειμερινά ανάκτορα του Χόφμπουργκ (Hofburg), την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη και το άγαλμα της θεάς Αθηνάς , το νεογοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, το παλατινό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, την διάσημη κεντρική αγορά Νάσμαρκτ, και θα καταλήξουμε στον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια προαιρετικά θα ακολουθήσει η ξενάγηση μας στο ανάκτορο και τους κήπους του Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών και πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα δωμάτια και την μεγάλη αίθουσα χορού και θα εντυπωσιαστούμε από τους κήπους και την εσωτερική πολυτέλεια του ανακτόρου. Στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί σας προτείνουμε να επισκεφτείτε κάποιο από τα ιστορικά καφέ όπως το Central ή να απολαύσετε μια βόλτα με εντυπωσιακές άμαξες με άλογα που σας περιμένουν δίπλα στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε κοντσέρτο κλασικής μουσικής. 
 
3η ημέρα Βιέννη – Περιπατητική ξενάγηση πόλης
Πρωινό και στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε για την περιπατητική μας ξενάγηση. Πρώτος μας σταθμός είναι ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου, ένα από τα διασημότερα αξιοθέατα της Βιέννης και ένα από τα σημαντικότερα αριστουργήματα του ευρωπαϊκού γοτθικού ρυθμού. Η κατασκευή της πρώτης εκκλησίας χρονολογείται από το 1147. Για πολύ καιρό το Stefandom ήταν το ψηλότερο κτίριο στην Ευρώπη - 137 μέτρα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη Στήλη της Πανούκλας που είναι ένα μνημειώδες μπαρόκ γλυπτό που χτίστηκε στα τέλη του 17ου αιώνα από μάρμαρο. Είναι ενδιαφέρον ότι η στήλη είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και όχι στην Παναγία. Θα συνεχίσουμε στο πεζόδρομο με τα εντυπωσιακά καφέ και επώνυμα καταστήματα μόδας για να καταλήξουμε στο ανάκτορο Hofburg που αποτελεί ένα από τα σύμβολα του αυτοκρατορικού παρελθόντος της Βιέννης. Ένα τεράστιο πολυτελές παλάτι, που ήταν η χειμερινή κατοικία των Αψβούργων. Στο Μεσαίωνα υπήρχε κάστρο, από το οποίο σώζεται ένα μικρό παρεκκλήσι. Το Hofburg επεκτάθηκε σε μια υπέροχη κατοικία όταν η Βιέννη έγινε η πρωτεύουσα της Αυστροουγγαρίας. Επί του παρόντος, μπορείτε να βρείτε σχεδόν οποιοδήποτε αρχιτεκτονικό στυλ εδώ - από γοτθικό έως Αρ Νουβό. Στις αίθουσές του υπάρχει μια εθνική βιβλιοθήκη, ένα θησαυροφυλάκιο, ένα μουσείο μουσικών οργάνων, όπλων και εθνογραφίας και η περίφημη «ισπανική σχολή ιππασίας». Στη συνέχεια Θα επισκεφτούμε το ρολόι άγκυρας (άγκυρα) που βρίσκεται στην παλαιότερη πλατεία της Βιέννης τη "Hoher Markt" και αντιπροσωπεύει το στυλ Art Nouveau. Ανάμεσά τους ο μεσαιωνικός στιχουργός Walther von der Vogelweid, η αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία και ο πρίγκιπας Ευγένιος της Σαβοΐας. Κάθε μέρα ακριβώς το μεσημέρι το ρολόι «χτυπά» με μια μικρή παράσταση, συνοδεία μουσικών διαφορετικών εποχών. Εντυπωσιακή επίσης είναι και η τεράστια πλατεία του παλατιού - Heldenplatz (Πλατεία Ηρώων). Τα έφιππα αγάλματα του Αρχιδούκα Καρόλου, που κέρδισε τη μάχη του Άσπερν ενάντια στα στρατεύματα του Ναπολέοντα (1809) και του πρίγκιπα Ευγένιου της Σαβοΐας, που νίκησε τους Τούρκους, μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Αυστρίας. Η Πλατεία Ηρώων δεν είναι απλώς μια τεράστια πλατεία στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, είναι ένα από τα σύμβολα μιας ένδοξης ιστορίας. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την Εβραϊκή συνοικία με κυριότερα αξιοθέατα, το Εβραϊκό Μουσείο, τον ναό της Πόλης, το Μουσείο της Οικίας Misrachi, τη Σκάλα Theodor Herzl και την Εκκλησία Karmeliter. Τέλος Θα επισκεφτούμε τη παλιά ελληνική συνοικία στο κέντρο της πόλης με τον ναό του Αγίου Γεωργίου, της Αγίας Τριάδας και τα όμορφα εστιατόρια της περιοχής για καλό φαγητό, εκεί όπου σύχναζαν οι Έλληνες έμποροι τον 19ο αιώνα. Ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να γευτείτε καφέ Βιενουά και να περπατήσετε στους ιστορικούς πεζόδρομους που κάποτε περπατούσαν οι ευγενείς και οι αυτοκράτορες. 
 
4η ημέρα Βιέννη – Eκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
Πρωινό και σας προτείνουμε εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ. Αναχώρηση για το μοναδικό «κάστρο αλατιού», το Σάλτσμπουργκ, γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Εδώ μπορείτε να περπατήσετε στους ατέλειωτους πεζόδρομους της παλιάς πόλης. Θα επισκεφτούμε, ακόμη, τους κήπους του ανακτόρου Mιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach. Διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αβαείο του Aγ. Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και γεύμα στη παλιά πόλη. Όσοι επιθυμούν μπορούν να ανέβουν στο Κάστρο της παλαιάς πόλης και να απολαύσουν την μοναδική θέα της πόλης. Το απόγευμα αναχώρηση για την επιστροφή μας στη Βιέννη. Άφιξη το βράδυ στο ξενοδοχείο μας.
 
5η ημέρα Βιέννη – Μπρατισλάβα – Πτήση επιστροφής.
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μπρατισλάβα. Άφιξη και ακολουθεί σύντομη περιήγηση στο ιστορικό της κέντρο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.
 
 
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Τα αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines με αποσκευή 23Kg + Χειραποσκευή 8kg. για κάθε άτομο.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της επιλογής σας.
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Μετακινήσεις - Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός- αρχηγός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
 
 

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 145€.
  • Δημοτικοί φόροι.
  • Προαιρετική ξενάγηση στο ανάκτορο Σενμπρούν: Ενήλικας: 35€ & παιδί 2-12 ετών:25€.
  • Προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ: Ενήλικας: 70€ & το παιδί 2-12 ετών: 50€.
  • Κοντσέρτο κλασική μουσικής.
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€.
  • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.     
 
      Σημαντική σημείωση: 
Λόγω των τελευταίων μεταβολών της τιμής των καυσίμων και σύμφωνα με τους όρους της Aegean Airlines, σας ενημερώνουμε πως η τιμή   καυσίμων των πτήσεων έχει υπολογιστεί με 1.000 USD per Metric Ton ανά ώρα, για τα αεροσκάφη A320-200 (based on FOB   MED HIGH fuel index). Σε περίπτωση μεταβολής της τιμής πάνω από 5% κατά τον μήνα πραγματοποίησης των πτήσεων η πιθανή διαφορά   στο κόστος, επιβαρύνει το κόστος συμμετοχής των ταξιδιωτών.