ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΒΙΕΝΝΗ

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Βιέννη-Μπάντεν-Μάγιερλινγκ

ΑΠΟ 499 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση για Βιέννη (περιήγηση πόλης)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη λαμπερή, αυτοκρατορική και παραμυθένια πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη. Άφιξη και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Bιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το Τετράγωνο των Mουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το νεοκλασικό Kοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Aνακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Eκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα Βιέννη Ανάκτορο Schönbrunn - Περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο
Πρόγευμα και θα μεταβούμε στο ανάκτορο και στον κήπο του Schönbrunn, που θεωρείται ισάξιο των Bερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Στα πολυτελή του δωμάτια φιλοξένησε ανά τις εποχές τη Μαρία Θηρεσία, την αυτοκράτειρα Σίσσυ, τη Μαρία Αντουανέτα, το Μέγα Ναπολέοντα, αλλά και την πρώτη παράσταση, στην αίθουσα με τους καθρέπτες, ενός εξάχρονου πιανίστα με το όνομα Μότσαρτ. Συνεχίζουμε με την περιπατητική μας ξενάγηση. Η όμορφη βόλτα μας ξεκινάει από το παλάτι Hofburg, μπαρόκ χειμερινό ανάκτορο των Αψβούργων. Το σύμπλεγμα του Hofburg περιλαμβάνει τα αυτοκρατορικά διαμερίσματα, αρκετά μουσεία, ένα παρεκκλήσι, μία εκκλησία, την Αυστριακή Εθνική Βιβλιοθήκη, τη Χειμερινή Σχολή Ιππασίας και τα γραφεία του Προέδρου της Αυστρίας. Στη συνέχεια, θα δούμε την ελληνική γειτονιά με την Εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τον Άγιο Στέφανο, όπου θα θαυμάσουμε την εξωτερική πρόσοψη, την Πλατεία Μάρκτ - Κρήνη αφιερωμένη στο Γάμο του Ιωσήφ με τη Μαρία, την Πλατεία Γκράμπεν με τον μεγαλοπρεπή στύλο της Πανώλης ή αλλιώς στύλο της Αγίας Τριάδας, ο οποίος απεικονίζει έναν άγιο και έναν άγγελο που παρακολουθούν την εξόντωση μίας μάγισσας. Η μάγισσα αυτή, στην ουσία, είναι η πανούκλα. Η Βιέννη, πόλη με πλούσια παράδοση στην κλασική μουσική, προσφέρει την μοναδική ευκαιρία το βράδυ να παρακολουθήσουμε προαιρετικά ένα κοντσέρτο με επιλογή των πιο γνωστών έργων των Στράους και Μότσαρτ.
3η ημέρα Βιέννη - Προαιρετική εκδρομή στα Δάση Μάγιερλινγκ - Μπάντεν
Πρόγευμα και προαιρετική αναχώρηση για τα περίχωρα της Bιέννης, το περίφημο Bιεννέζικο Δάσος. Εκεί, στην τοποθεσία Mάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Aψβούργων, γνωστό από τη θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Pοδόλφου, τελευταίου διάδοχου του Θρόνου και της Mαρίας Bετσέρα. Kατόπιν, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Xαϊλιγκενκρόιτς και τέλος θα κλείσουμε την εκδρομή μας με την επίσκεψη στη γνωστή λουτρόπολη Mπάντεν. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα Bιέννη - Πτήση επιστροφής
Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για να περπατήσετε στην όμορφη πόλη και να απολαύσετε έναν βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σε ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης, όπως το Café Central. Τελευταία ευκαιρία να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων 175€. | Ο κάθε επιβάτης δικαιούται 8kg χειραποσκευή 56x45x25cm & βαλίτσα 23kg.
 
Περιλαμβάνει:
 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines.
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. ​​​
          Δεν περιλαμβάνει:​
  • ​Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων.
  • Προαιρετική εκδρομή Μάγιερλινγκ - Μπάντεν 40€ ενήλικας – 20€ παιδί έως 12 ετών.
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους. Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται.