Αυτοκρατορική Βιέννη (27/12-30/12)

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Βιέννη-Μπελβεντέρε-Ανάκτορο Σενμπρούν-Σάλτσμπουργκ---Μάγιερλινγκ

ΑΠΟ 339 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Πτήση για Βιέννη – Πανοραμική περιήγηση – Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την αυστριακή πρωτεύουσα, τη Βιέννη. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και έναρξη της περιήγησής μας από την περίφημη Ρινγκστράσσε. Στη διάρκεια της περιήγησης, θα ακολουθήσουμε μια κυκλική πορεία, κατά την οποία θα γνωρίσουμε ένα προς ένα τα σημαντικότερα κτίρια του λεγόμενου ιστορικού κέντρου. Θα δούμε το Μουσείο Εφαρμοσμένων Τεχνών, το Δημοτικό Πάρκο, το Ιμπέριαλ, την Κρατική Όπερα, την Ακαδημία Καλών Τεχνών, τα Χειμερινά Ανάκτορα, την πλατεία Μαρίας Θηρεσίας, με τα δυο δίδυμα κτίρια, το Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης και το Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Αυτοκρατορικό Θέατρο και τη νεογοτθική Εκκλησία του Τάματος. Στη συνέχεια, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Βιέννης – Μπελβεντέρε – Θερινά Ανάκτορα Σένμπρουν – Απογευματινή πεζή περιήγηση στα ανεξερεύνητα σημεία της πόλης
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και επιβίβαση στο λεωφορείο, από όπου θα θαυμάσουμε και υπό το φως της ημέρας την περίφημη Ρινγκστράσσε (δακτύλιος λεωφόρος). Θα φτάσουμε στην πλατεία Σουηδίας, όπου θα κάνουμε την πρώτη μας στάση. Με τη βοήθεια του συνοδού μας, θα περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια παλιάς Ελληνικής Παροικίας, θα περάσουμε από τους δύο Ελληνορθόδοξους Ναούς και το Μνημείο του Ρήγα Φεραίου και θα καταλήξουμε στον περίφημο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της Αυστριακής Πρωτεύουσας. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στο ομορφότερο, κατά γενική ομολογία, μπαρόκ Ανάκτορο της πόλης, το Μπελβεντέρε. Εκεί θα μπορέσουμε να κάνουμε έναν σύντομο περίπατο μέχρι το κεντρικό κτίριο και τους κήπους. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στα Θερινά Ανάκτορα των Αψβούργων, το περίφημο Σένμπρουν, όπου θα ξεναγηθούμε στα σαράντα κατάλληλα διαμορφωμένα δωμάτια και θα δούμε τους μοναδικούς κήπους των ανακτόρων. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό εξ ιδίων. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να ακολουθήσετε μια πεζή περιήγηση, διάρκειας περίπου μιάμιση ώρας, κατά την οποία θα εξερευνήσουμε κρυφές γωνιές του ιστορικού κέντρου. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, το καφέ Λάντμαν, που ήταν στέκι του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγκμουντ Φρόυντ, την πλατεία των Σκωτσέζων, το Freyung, το περίφημο πασάζο που οδηγεί στο καφέ Τσεντράλ, που ήταν το στέκι της Αυστριακής διανόησης του 19ου αιώνα. Θα περάσουμε από το πανέμορφο σοκάκι της Νάγκλεργκάσσε και θα καταλήξουμε στο Γκράμπεν και την Κολμαρκτ με ένα από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της πόλης, το θρυλικό Demmel. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της  πόλης. Διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα Βιέννη – Ημερήσια εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ – Λίμνες Σαλσγκάμεργκουτ (290 + 290 χλμ.)
Μετά το πρωινό, όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στην προαιρετική εκδρομή στη γενέτειρα του Αμαντέους Μότσαρτ, το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ. Στη μοναδικής ομορφιάς διαδρομή, θα θαυμάσουμε τις μαγευτικές αυστριακές Λίμνες Mondsee, Wolfgangsee, Fuschl am see ενώ θα έχουμε ημίωρη στάση στο παραμυθένιο χωριουδάκι Ζάνκτ Γκίλγκεν, γενέτειρα της μητέρας του Μότσαρτ. Έπειτα, θα καταλήξουμε στο Σάλτσμπουργκ, που από το 1986 συγκαταλέγεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην περιήγησή μας θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τους κήπους του Ανακτόρου Μιραμπέλ, το σπίτι της γέννησης του Χέρμπερτ Φον Κάραγιαν και του διάσημου αστροφυσικού Κρίστιαν Ντόπλερ, την κατοικία και το σπίτι της γέννησης του Αμαντέους Μότσαρτ, το Δημαρχείο, την πλατεία της παλιάς αγοράς, το καφέ Τοματσέλι που αποτέλεσε στέκι του Αμαντέους Μότσαρτ, την Εκκλησία του Πανεπιστημίου, το μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Πέτρου, τον περίφημο Καθεδρικό Ναό Ντόμ, το Κλόκενσπιλ την πιο χαρακτηριστική ατραξιόν της πόλης και το κάστρο Χόχενσαλτσμπουργκ με το περίφημο τελεφερίκ. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βιέννη.
4η ημέρα : Βιέννη – Βιεννέζικα Δάση – Κυνηγετικό περίπτερο Μάγιερλινγκ (40χλμ.) – Πτήση επιστροφής
Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομή μας στα Βιεννέζικα Δάση. Διαδοχικά θα επισκεφτούμε (εξωτερικά) το Λίχτενσταινμπουργκ έναν από τους πιο καλοδιατηρημένους μεσαιωνικούς πύργους της Ευρώπης, ο οποίος αποτέλεσε τον προγονικό πύργο της οικογένειας, που αργότερα ίδρυσε το γνωστό Πριγκηπάτο του Λίχτενσταιν. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το καθολικό Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού (Χαιλίγκενκροιτς). Θα περάσουμε από το πρώην κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ, γνωστό για το δράμα που εκτυλίχθηκε τη μοιραία νύχτα της 29ης Ιανουαρίου 1889 όταν και βρέθηκε νεκρός ο διάδοχος του Αψβουργικού θρόνου, Ροδόλφος, με την ερωμένη του, την Ελληνικής καταγωγής, Μαρία Βετσέρα. Στη συνέχεια, μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής.
 
Πτήσεις με Aegean Airlines
AEGEAN AIRLINES ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΒΙΕΝΝΗ 17:30 – 18:15
A3 4120
ΒΙΕΝΝΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 14:45 – 17:30
A3 4163
 
 
 
Σημειώσεις:
  • Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραληφθεί κάτι
  • Προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ: 70€/ενήλικα & 40€/παιδί
  • Μεταφορά και ξενάγηση στα θερινά ανάκτορα Σένμπρουν: 35€/ενήλικα, 25€/παιδί (απαραίτητη δήλωση συμμετοχής με την κράτηση)
  • Για την πραγματοποίηση των προαιρετικών εκδρομών απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή
  • Ατομικό πρόγραμμα (αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή): -40 ευρώ
  • Προτεινόμενη ταξιδιωτική ασφάλιση (Covid19): 20€/άτομο
 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με απευθείας πτήσεις της Aegean Airlines
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μία μεγάλη αποσκευή έως 23 κιλά
  • Μία χειραποσκευή έως 8 κιλά με διαστάσεις 56x45x25εκ.
  • Ένα προσωπικό αντικείμενο (γυναικεία τσάντα, backpack, κτλ.) το οποίο πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό σας κάθισμα
  • Μετακινήσεις με λεωφορείο πολυτελείας
  • Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (και λοιπά) 145€