Αυτοκρατορικές Πρωτεύουσες Κεντρικής Ευρώπης

Οδικώς, 7 ημέρες

Ζάγκρεμπ-Βουδαπέστη-Μπρατισλάβα-Σλοβακία-Τσεχία-Πράγα-Γκρατς-Βιέννη-Αυστρία-Κροατία-Ουγγαρία

ΑΠΟ 389 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ
Αναχώρηση από το γραφείο μας το πρωί για τα σύνορα. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις στην διαδρομή φθάνουμε στην πρωτεύουσα της Κροατίας, Ζάγκρεμπ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
2η ημέρα ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΓΚΡΑΤΣ - ΒΙΕΝΝΗ
Πρόγευμα και σύντομη περιήγηση της πόλης. Θα δούμε τα πάρκα Ribnjak, Zrinjevaν τον καθεδρικό ναό του Ζάγκρεμπ που είναι το ψηλότερο κτίριο της Κροατίας, καθώς και τη μεγάλη πλατεία στο Dolac που λειτουργεί η Κεντρική Αγορά. Συνεχίζουμε για το Γκρατς, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Αυστρίας. Η παλιά πόλη αποτελεί ένα από τα καλύτερα διατηρητέα κέντρα πόλεων στην κεντρική Ευρώπη και το 1999 προστέθηκε στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Τα σημαντικότερα αξιοθέατά της είναι η Χάουπτπλατς, η τριγωνική πλατεία στην καρδιά της παλιάς πόλης, το αναγεννησιακού ρυθμού Δημαρχείο, ο καθεδρικός ναός, το τοπικό Κοινοβούλιο Λαντχάουζ και το μαυσωλείο του αυτοκράτορα Φερδινάρδου Β΄. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στη Βιέννη και θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη με τη βοήθεια του αρχηγού μας.
3η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΠΡΑΓΑ
Πρόγευμα και ξενάγηση στη Βιέννη. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε, του Ευγενίου της Σαβοΐας, σήμερα γκαλερί και Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Θα περιηγηθούμε με το λεωφορείο στην περίφημη Ρινγκ Στράσε (δακτύλιος του ιστορικού κέντρου) όπου θα δούμε το Ανάκτορο του Χόφμπουργκ, τα δίδυμα Μουσεία Ιστορίας της Τέχνης και Φυσικής Ιστορίας, το Πανεπιστήμιο, το τετράγωνο των Μουσείων, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό Θέατρο, την Όπερα, τους ναούς του Καρόλου του Βορομαίου και την Φότιφ Κίρχε. Έπειτα θα δούμε το παλάτι του Σένμπρουν με τους υπέροχους κήπους, θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας και στη συνέχεια θα περπατήσουμε στην ελληνική γειτονιά με τον ορθόδοξο ναό της Αγίας Τριάδας και θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Τσεχίας, τη γραφική Πράγα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΟΛΔΑΒΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγηση της Καστρούπολης και του Κάστρου όπου, μεταξύ άλλων, θα δούμε το μοναστήρι Στραχόβ, το παλάτι Τσέρνιν, το Λορέτο, το παλάτι Σβαρτσενβέργκ, την αρχιεπισκοπή της Πράγας, το προεδρικό μέγαρο, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτου, τον ναό του Αγίου Νικολάου κ.α. Συνεχίζουμε την ξενάγηση στη χρυσή πόλη των 100 πύργων. Θα συναντήσουμε καταστήματα επώνυμων οίκων μόδας, πολυτελή εστιατόρια και καφέ και θα καταλήξουμε στην πανέμορφη πλατεία της παλιάς πόλης. Εκεί θα θαυμάσουμε το παλιό δημαρχείο με το φημισμένο αστρονομικό ρολόι, θα περάσουμε από το Κλεμεντίνου, θα δούμε τη βιβλιοθήκη, το νέο δημαρχείο και θα φτάσουμε στην περίφημη πέτρινη γέφυρα του Καρόλου Δ΄. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας και θα κατευθυνθούμε προς την πλατεία του Vaclav, σημείο συνάντησης των κατοίκων της Πράγας, όπου θα δούμε επίσης το επιβλητικό κτίσμα του μουσείου Φυσικής Ιστορίας. Για το βράδυ προτείνουμε να επιβιβαστούμε από την όχθη της «Μικρής πλευράς» σε καραβάκι όπου θα ακολουθήσει δίωρη κρουαζιέρα με γεύμα στο Μολδάβα.
5η ημέρα ΠΡΑΓΑ - ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας, Μπρατισλάβα. Αργά το απόγευμα άφιξη στη Βουδαπέστη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προτείνουμε βραδινή κρουαζιέρα στο Δούναβη.
6η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την πλατεία των Ηρώων, με το μνημείο της Χιλιετηρίδας, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, θα θαυμάσουμε τη λεωφόρο της Δημοκρατίας και το ογκώδες σε ρυθμό μπαρόκ Κοινοβούλιο. Έπειτα θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στον λόφο των Ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία τελούνταν οι στέψεις των βασιλέων. Από τον λόφο του Γκέλερτ θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδα και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλλα.Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
7η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μετά το πρόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας τα σύνορα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για καφέ και φαγητό, άφιξη στην πόλη μας το βράδυ.
Περιλαμβάνονται:
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρόγευμα στον χώρο του ξενοδοχείου καθημερινά.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις και εκδρομές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:
I Hotel 3* - Ζάγκρεμπ
Pyramide 4* - Βιέννη
Olympik 4* - Πράγα
Hungaria City Center 4* -
Βουδαπέστη