Αυθεντικό Ντουμπρόβνικ Down – Town 5 ημέρες

Οδικώς, 5 ημέρες

Ποντγκόριτσα-Μπούτβα -Κότορ-Ντουμπρόβνικ-Σπλίτ

ΑΠΟ 365 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση – Τίρανα – Λίμνη Σκόδρα – Ποντγκόριτσα
Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση με προορισμό το Μαυροβούνιο. Περνώντας από την Αλβανία θα δούμε τα Τίρανα με τα χαρακτηριστικά κτίρια που χρωματίστηκαν έντονα ώστε οι προσόψεις τους να θυμίζουν γιγάντιους καμβάδες ποπ αρτ, στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας κι ανανέωσης. Επίσης θα δούμε τον μοναδικό ορθόδοξο ναό της Αναστάσεως έναν από τους μεγαλύτερους και πιο εντυπωσιακούς ορθόδοξους ναούς στα Βαλκάνια. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Λίμνη Σκόδρα. Η λίμνη Σκόδρα (Skadar)  είναι η μεγαλύτερη λίμνη στη Βαλκανική Χερσόνησο με έκταση που φτάνει περίπου τα 370 km. Το μεγαλύτερο κομμάτι της το κατέχει το Μαυροβούνιο το οποίο έχει χαρακτηρίσει την λίμνη και το κομμάτι που την περιβάλει Εθνικό Πάρκο. Χρειάζεται εισιτήριο για να προσεγγίσει κάποιος την λίμνη. Εδώ λοιπόν σας έχουμε προγραμματίσει μία δίωρη κρουαζιέρα που θα μείνει για πάντα στην καρδιά σας. Δύο ώρες στην λίμνη θα απολαύσουμε την ανέγγιχτη ομορφιά της. Ένας τόπος απείρου φυσικού κάλους, όπου η χλωρίδα και πανίδα κάνουν κυριολεκτικά πάρτυ! Εκατοντάδες είδη πουλιών και ψαριών ζουν εδώ, και γεμίζουν ζωή αυτό τον υδροβιότοπο. Στην συνέχεια αναχωρούμε  για την Ποντγκόριτσα , την σημερινή πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου. Είναι χτισμένη στη συμβολή των ποταμών Μόρατσα και Ρίβνιτσα και κατά την περίοδο που η χώρα ήταν μέρος της Γιουγκοσλαβίας ήταν το Τίτογκραντ. Από το 2006 είναι η νέα πρωτεύουσα της χώρας. Από τα αξιοθέατα της πόλης ο οθωμανικός Πύργος του Ρολογιού και η γέφυρα της Χιλιετίας. Άφιξη αργά το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα Ποντγκόριτσα - Μπούτβα – Κότορ – Ντουμπρόβνικ
Πρωινό στο χώρο του ξενοδοχείου. Αναχώρηση για την Μπούτβα. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της από την μαρίνα όπου είναι αραγμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα βρίσκεται βόρεια της Παλαιάς Πόλης και από εκεί ξεκινά και η Σλοβένσκα Ομπάλα που είναι ο πεζόδρομος περιπάτου. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της Παλαιάς Πόλης, πάνω στα ερείπια παλαιών οχυρώσεων. Έπειτα αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο Κόλπος του Κότορ, που είναι και το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στο Ρωμαϊκό Καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Στην συνέχεια αναχώρηση για την το Ντουμπρόβνικ.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα Ντουμπρόβνικ - Ξενάγηση πόλης - Game of Thrones Walking tour
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη του Ντουμπρόβνικ που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Τα κυριότερα αξιοθέατα που θα δούμε μέσα στην παλιά πόλη είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Τέλος θα επισκεφτούμε σημεία που γυρίστηκε η πολύ επιτυχημένη σειρά Game of Thrones. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και φαγητό. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .
4η ημέρα Προαιρετική εκδρομή σε Σπλιτ – Τρογκίρ
Πρωινό ελεύθερη μέρα στο μεσαιωνικό Νρουμπρόβνικ. Επισκεφτείτε τα μέρη που γυρίστηκε η δημοφιλής σειρά Game of Thrones , περπατήστε πάνω στα τείχη και απολαύστε ημερήσια κρουαζιέρα στα κοντινά νησάκια. Για όσους το επιθυμούν τους προτείνουμε μία προαιρετική εκδρομή στο Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία χτισμένο μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, το Γοτθικό Δημαρχείο, τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το διάσημο τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ. Ξενάγηση στην όμορφη πόλη που ξεκίνησε το 380 π.Χ. και κατοικήθηκε συνεχώς από μια σειρά από Έλληνες, Ρωμαίους, Ούγγρους και Ενετούς. Από το 1997, αποτελεί  παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Θα   επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναός του Trogir  (Katedrala Sv. Lovre) - θεωρείται ευρέως ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα στην Κροατία. Θα δούμε το Cipiko Palace, στην πλατεία της πόλης απέναντι από την κύρια είσοδο του Trogir Cathedral, ήταν το σπίτι της οικογένειας Τσίπικο. Ακόμη θα δούμε  Κάστρο Kamerlengo  τον Πύργο του Αγίου Μάρκου και  το Πύργος του Ρολογιού. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ
5η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Λίμνη Οχρίδας - Επιστροφή
Πρωινό και αναχώρηση για την επιστροφή μας. Θα περάσουμε από τις όχθες της λίμνης Οχρίδας με τα πεντακάθαρα νερά και την πλούσια πανίδα και μέσω Πόγραδετς θα φτάσουμε   στα σύνορα της Κρυσταλλοπηγής για να επιστρέψουμε το βράδυ στην πόλη μας.
Περιλαμβάνονται
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3*, 4*  - όπως αυτά αναφέρονται στον τιμοκατάλογο.
  • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις & εκδρομές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία, σύμφωνα με το παραπάνω πρόγραμμα.
  • Έλληνας έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής.
  • Επίσημος διπλωματούχος ξεναγός κατά τη ξενάγησή μας στο Ντουμπρόβνικ.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης .
 
Δεν περιλαμβάνονται
  • Checkpoints & Δημοτικοί Φόροι 15€ ανά άτομο
  • Προαιρετική εκδρομή στο Σπλιτ – Τρογκίρ : 25€ ανά άτομο
  • Η ασφάλεια για τον COVID : 15 € ανά άτομο
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα & αρχαιολογικούς χώρους
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβάνονται
Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας : (προαιρετικά)
✓ Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση νόσησης COVID – 19 πριν την αναχώρηση.
✓ Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
✓ Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
✓ Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
✓ Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
✓ Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
✓ Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
✓ Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
✓ Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
✓ Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
✓ Έξοδα για νομική υποστήριξη.
✓ Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
✓ Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
​✓ Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.