Αυθεντικό Ντουμπρόβνικ 4 μέρες Πάσχα (Ζ)

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Ντουμπρόβνικ-Μόσταρ-Μπλαγκάι-Τρογκίρ-Σπλίτ-Κότορ-Μπούτβα

ΑΠΟ 345 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Ντουμπρόβνικ – Ξενάγηση πόλης.
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο Μακεδονία και απευθείας πτήση για το Ντουμπρόβνικ. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το ιστορικό κέντρο της πόλης για την ξενάγηση μας στη πόλη που φυλάσσεται για περισσότερα από 1300 χρόνια, περιτριγυρισμένο από τα στιβαρά και καλοδιατηρημένα τείχη. Το Ντουμπρόβνικ βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO και χαρακτηρίζεται ως μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα επισκεφτούμε την Σέρβικη Ορθόδοξη εκκλησία ‘’Ευαγγελισμός της Θεοτόκου’’ για την πρωινή αναστάσιμη λειτουργία (η οποία θα διεξαχθεί στα Σερβικά). Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τα κυριότερα αξιοθέατα στην παλιά πόλη, που είναι ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, όπως ο μητροπολιτικός ναός του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου, με τον μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, η μεγάλη κρήνη του Ονοφρίου, το φραγκισκανό μοναστήρι με την εκκλησία του Σωτήρος και το παλαιότερο φαρμακείο της πόλης από την εποχή της δημοκρατίας της Ραγούζας. Δεν θα παραλείψουμε να δούμε τον πύργο του Ρολογιού και τη μικρή κρήνη του Ονοφρίου, καθώς και το Μέγαρο Σπόντζα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε σημεία που γυρίστηκε η πολύ επιτυχημένη σειρά Games of Thrones. Επίσης μπορείτε να απολαύσετε mini κρουαζιέρα (εισιτήρια εξ’ιδίων).  Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.
 
2η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Μόσταρ – Μπλαγκάι.
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε προαιρετικά για το Μόσταρ, την πόλη που μας θυμίζει  πόσο κοντά στην κεντρική Ευρώπη έφτασε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, το περίφημο Μόσταρ (παλιά γέφυρα - stari most) , την πόλη που έμβλημά της έχει το μεγαλύτερο τοξωτό γεφύρι, κατασκευασμένο έπειτα από εντολή του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή. Ένα σταυροδρόμι Ανατολής και Δύσης που συνδυάζει τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της Ανατολής, χαμάμ, ισλαμικά τεμένη, παζάρι, φαγητά και ανατολίτικα γλυκά με τη δυτική φινέτσα, τον Καθολικισμό και την Ορθοδοξία. Είναι η βασίλισσα του Νερετβα, κτισμένη στις όχθες του ομώνυμου ποταμού, και η πόλη ενώνεται από  επτά εντυπωσιακά γεφύρια  ενώ συνιστά πόλη μαρτυρική ανά τους αιώνες με σύμβολά της τη Νέα Γέφυρα και τους Πύργους. Έχει, επίσης, χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επιστρέφοντας θα έχουμε την ευκαιρία να σταματήσουμε σε ένα από τα ομορφότερα χωριά της περιοχής το Μπλαγκάι ( Blagaj ). Μικρό γραφικό χωριό με πλακόστρωτα δρομάκια, παραδοσιακά κτήρια, μέσα σε υπέροχο τοπίο, χρισμένο δίπλα στο ποτάμι Bruna. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα στα γραφικά εστιατόρια όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ηρεμία και την φύση. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.
 
3η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Σπλίτ – Τρογκίρ.
Πρωινό και αναχώρηση προαιρετικά για το Σπλίτ. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη, θα επισκεφθούμε το περίφημο ανάκτορο σε σχήμα ρωμαϊκού κάστρου του Αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το οποίο είναι το σημαντικότερο και καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό κτίριο στην Κροατία, χτισμένο μεταξύ 295 και 305 μ.Χ. Θα έχουμε, επίσης, την ευκαιρία να θαυμάσουμε τον Καθεδρικό Ναό, το Γοτθικό Δημαρχείο, τον αναγεννησιακό Πύργο του Ρολογιού. Χρόνος ελεύθερος στην πανέμορφη προκυμαία της πόλης, τη διάσημη Ρίβα και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το διάσημο τουριστικό θέρετρο Τρογκίρ. Ξενάγηση στην όμορφη πόλη που ξεκίνησε το 380 π.Χ. και κατοικήθηκε συνεχώς από μια σειρά από Έλληνες, Ρωμαίους, Ούγγρους και Ενετούς. Από το 1997, αποτελεί  παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Trogir  (Katedrala Sv. Lovre) που θεωρείται ευρέως ένα από τα καλύτερα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα στην Κροατία. Θα δούμε το Cipiko Palace, στην πλατεία της πόλης απέναντι από την κύρια είσοδο του Trogir Cathedral που ήταν το σπίτι της οικογένειας Τσίπικο. Ακόμη θα δούμε  Κάστρο Kamerlengo,   τον Πύργο του Αγίου Μάρκου και  το Πύργο του Ρολογιού. Επιστροφή στο Ντουμπρόβνικ.
 
4η ημέρα Ντουμπρόβνικ – Κότορ – Μπούτβα – Πτήση επιστροφής.
Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό Κότορ που είναι περικυκλωμένο από ένα τείχος το οποίο ανοικοδομήθηκε από τη Γαληνοτάτη Δημοκρατία της Βενετίας τον 14ο αιώνα. Ο κόλπος του Κότορ που είναι το νοτιότερο φιόρδ της Ευρώπης, αλλά και η αρχιτεκτονική της παλιάς πόλης έχουν συμβάλει στην ανακήρυξή του ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Θα περιηγηθούμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Τρύφωνος του 12ου αιώνα, καθώς και στον ναό του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Μπούτβα. Άφιξη και ξεκινάμε την ξενάγηση  μας από την ομώνυμη μαρίνα που βρίσκονται δεμένα πανάκριβα πολυτελή γιοτ. Η μαρίνα είναι βόρεια της παλαιάς πόλης και από εκεί ξεκινά ο πεζόδρομος Σλοβένσκα Ομπάλα. Από εκεί θα περάσουμε την κεντρική πύλη των βενετσιάνικων τειχών για να επισκεφτούμε την Ακρόπολη που κτίστηκε κατά τον 15ο αιώνα στο νότιο τμήμα της παλαιάς πόλης, πάνω στα ερείπια παλιών οχυρώσεων. Το φρούριο που άλλαξε σχήμα και μέγεθος πολλές φορές, στεγάζει τώρα το θέατρο της Μπούτβα. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ντουμπρόβνικ για την πτήση της επιστροφής.
 
 
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean Airlines.
  • Μια αποσκευή 23 kg. και μια χειραποσκευή 5 kg.
  • Τρείς (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Πρωινό και ένα δείπνο καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου (μόνο στα ξενοδοχείο 3* & 4*).
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές με κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Έμπειρος συνοδός / αρχηγός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.  
 
 Δεν περιλαμβάνονται:
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων και Check points: 15€.
  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων: 145€ κατά άτομο.
  • Προαιρετική εκδρομή στο Μόσταρ / Μπλαγκάι: Ενήλικας: 30€ και το παιδί: 15€.
  • Προαιρετική εκδρομή στο Σπλίτ - Τρογκίρ: Ενήλικας: 40€ και το παιδί: 20€.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€.
  • Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.