Αυστριακό Τιρόλο Βαυαρικές Άλπεις - 28Η Οκτωβρίου

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Αυστριακό Τυρόλο-Σάλτσμπουργκ-Ομπεραμεργκάου-Μόναχο-Ίνσμπρουκ-Μουσείο Σβαρόφσκι

ΑΠΟ 595 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα - Μόναχο - Ίννσμπρουκ/Ίγκλς
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το Μόναχο. Φθάνοντας θα αναχωρήσουμε για το πανέμορφο Ίννσμπρουκ, την "γέφυρα του ποταμού Ινν", (brücke: γέφυρα), την γραφική πόλη των Αυστριακών Άλπεων και πρωτεύουσα του Αυστριακού ομόσπονδου κρατιδίου Τιρόλο. Το Ίννσμπρουκ γνώρισε την μεγαλύτερη ακμή του κατά τον 15ο και 16ο αιώνα, όταν οι Αψβούργοι το είχαν επιλέξει ως τόπο διαμονής τους. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην πόλη θα δούμε την περίφημη Χρυσή Στέγη, το σύμβολο του Ίνσμπρουκ, τις όμορφες πλατείες, τα γραφικά δρομάκια, τα μπαρόκ αρχιτεκτονικής κτίρια, τον Καθεδρικό ναό και το παλάτι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο BON ALPINA 3* (www.bon-alpina.at) στο κουκλίστικο Ίγκλς, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Ίννσμπρουκ. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Ίννσμπρουκ/Ίγκλς - Ομπεραμεργκάου - Κάστρο Νοϊσβανστάιν - Ίννσμπρουκ/Ίγκλς
Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό, παραμυθένιο χωριό Ομπεραμεργκάου, που βρίσκεται στους πρόποδες των Βαυαρικών Άλπεων και είναι παγκοσμίως γνωστό για τις ζωγραφισμένες προσόψεις των σπιτιών του και κυρίως για τη θεατρική αναπαράσταση των Παθών του Χριστού κάθε 10 χρόνια - ένα τάμα που έγινε το 1633 σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της πανούκλας που σάρωνε. Περπατώντας, θα δούμε και θα θαυμάσουμε τους ζωγραφισμένους με φωτεινά χρώματα τοίχους, όπου απεικονίζονται θέματα θρησκευτικού περιεχομένου, αναπαραστάσεις από την καθημερινή ζωή της υπαίθρου και κυρίως από τον κόσμο των παραμυθιών και των γερμανικών θρύλων. Στη συνέχεια, μέσα από μια υπέροχη διαδρομή, φθάνουμε στο επιβλητικό και μεγαλειώδες Κάστρο Νοϊσβανστάιν που δεσπόζει στον λόφο, περιτριγυρισμένο από βουνά με πυκνό δάσος και δύο μεγάλες λίμνες. Θεωρείται το πιο γνωστό κάστρο του κόσμου, το πρώτο από τα τρία κάστρα του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Β΄, που χρησιμοποιήθηκε και ως πρότυπο για το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης - σήμα κατατεθέν της Disneyland. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Ίννσμπρουκ/Ίγκλς - Βάτενς/Μουσείο Σβαρόφσκι - Ίννσμπρουκ/Ίγκλς
Πρωινή αναχώρηση για το Βάτενς (Wattens), όπου θα επισκεφθούμε το εκπληκτικό στο είδος του μουσείο Σβαρόφσκι (Swarovski) - ένα ταξίδι στον μαγικό, θαυμαστό, παραμυθένιο κόσμο των πασίγνωστων αυτών κρυστάλλων. Θα περιηγηθούμε στους λαμπερούς διαδρόμους και στις "Αίθουσες των Θαυμάτων", σε έναν χώρο που συνδυάζει δημιουργικότητα, καινοτομία, τέχνη και διασκέδαση! Και φυσικά, ο Κρυστάλλινος Κόσμος διαθέτει ένα τεράστιο κατάστημα, όπου ο επισκέπτης μπορεί να αγοράσει κάποιες από τις μοναδικές δημιουργίες του οίκου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Ίννσμπρουκ/Ίγκλς, Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ
Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη εκδρομή μας στην γενέτειρα του Μότσαρτ, το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ, που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας "Η Μελωδία της Ευτυχίας". Η διαδρομή μας μέσα από εντυπωσιακά τοπία θα μας οδηγήσει στο "Κάστρο του Αλατιού", όπως μεταφράζεται το όνομα της πόλης, καθώς, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική δύναμη του Σάλτσμπουργκ στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (εξωτερικά), ενώ, αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ, θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ στην κορυφή του λόφου. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες, ψώνια και καφέ. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Ίννσμπρουκ/Ίγκλς - Μόναχο - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για το Μόναχο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα στην πόλη. Νωρίς το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BON ALPINA 3* ή παρόμοιο
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Εισιτήριο εισόδου στο Κάστρο Νοϊσβανστάιν
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά •Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

Σημειώσεις:
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)