Αυστριακό Πανόραμα - Μόναχο - Βουδαπέστη - Βελιγράδι & Δώρο το αεροπορικό εισιτήριο

Οδικό Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Μόναχο-Σάλτσμπουργκ-Βιέννη-Βουδαπέστη-Βελιγράδι

ΑΠΟ 165 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΜΟΝΑΧΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΒΙΕΝΝΗ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Μόναχο. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας όπου θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας από την κεντρική πλατεία Μαρίενπλατς με το παλαιό δημαρχείο, το επιβλητικό νέο δημαρχείο με τις 43 καμπάνες και τον κίονα της Παναγίας, με το χρυσό άγαλμα της. Θα συνεχίσουμε με την εκκλησία του Αγίου Πέτρου, την παλαιότερη εκκλησία του Μονάχου. Θα διασχίσουμε την Viktualienmarkt, μία ανοιχτή αγορά εδώδιμων ειδών με προϊόντα από όλο τον κόσμο. Θα δούμε στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Νέπομουκ, την εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ και αμέσως μετά τον καθεδρικό ναό της Παρθένου Μαρίας με τους χαρακτηριστικούς τρούλους ύψους 99 μέτρων! Προχωράμε στην Προμενάντ Πλατς και στον ιστορικό Ναό του Σωτήρος (Salvatorkirche). Ακολουθεί η Τεατινέρ Στράσσε (πεζόδρομος με καταστήματα) και η Όντεονσπλατς, συνεχίζουμε στη Ρεσιντέντς Στράσσε και την πλατεία Μαξιμιλιανού Ιωσήφ, του πρώτου βασιλιά της Βαυαρίας. Εδώ βρίσκεται η κεντρική είσοδος του χειμερινού παλατιού (Ρεσιντέντς) και το νεοκλασικού ρυθμού κτίριο της Όπερας του Μονάχου. Προχωρώντας θα βρεθούμε στο σπίτι, όπου ο Μότσαρτ το 1780 έγραψε την όπερα της Ιδομενέας. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας και φτάνουμε στο Σάλτσμπουργκ, το μοναδικό «κάστρο αλατιού», γενέτειρα του Μότσαρτ και πόλη μνημείο μιας άλλης ρομαντικής εποχής. Θα επισκεφτούμε τους κήπους του ανακτόρου Μιραμπέλ δίπλα στον ποταμό Salzach και διασχίζοντας τα ατμοσφαιρικά σοκάκια της πόλης, θα δούμε το σπίτι του Μότσαρτ, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό της πόλης και το Αββαείο του Aγ. Πέτρου. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τον τερματικό σταθμό της σημερινής μας ημέρας, την Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος.
2η ημέρα ΒΙΕΝΝΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πόλη της Βιέννης με το ανάκτορο και τον κήπο του Σενμπρούν, που θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, πρώην θερινή κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας. Το έργο ολοκληρώθηκε τον 18ο αιώνα, όταν η Μαρία Θηρεσία προσέλαβε το Ν. Πακάσι. Έπειτα, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, θα περάσουμε από τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ, την Όπερα, το Τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το νεοκλασικό Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο γοτθικού ρυθμού, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Τάμματος, τη Φωτίφ Κίρχε, την εκπληκτική εκκλησία του Αγίου Καρόλου. Αναχώρηση για Βουδαπέστη. Άφιξη στην πανέμορφη αυτή πόλη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.
3η ημέρα ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια ξεκινάμε την ξενάγηση στην πόλη η οποία χωρίζεται από το Δούναβη, στη Βούδα και την Πέστη. Θα δούμε τη γέφυρα των Λεόντων, το πανέμορφο νησάκι της Μαργαρίτας, τη μεγαλοπρεπή πλατεία των Ηρώων, τα αυτοκρατορικά ανάκτορα, τον Πύργο των Ψαράδων, την Εκκλησία του Ματίας στη Βούδα και την περιοχή των Παλατιών στην Πέστη. Θα τελειώσουμε την ξενάγηση με μία επίσκεψη στο λόφο του Γκέλερτ, όπου θα θαυμάσουμε το άγαλμα της Νίκης, αφιερωμένο στους ήρωες του B΄Παγκόσμιου πόλεμου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για το Βελιγράδι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
4η ημέρα ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση στο Βελιγράδι, μια πόλη με πολλά μνημεία. Η Σερβία έχει τη δική της μεγάλη ιστορία, την οποία θα ακούσουμε από τον ξεναγό μας. Θα δούμε τα κατεστραμμένα κτίρια από τον πόλεμο των Νατοϊκών δυνάμεων, απέναντι στην ανίσχυρη αλλά περήφανη Σερβία, το κρατικό Θέατρο, το Εθνικό και εθνολογικό μουσείο, τη Βουλή, το Δημαρχείο της πόλης και το Σερβικό Πατριαρχείο. Επίσης, δε θα παραλείψουμε να επισκεφτούμε τη φυλακή, όπου οι Τούρκοι κρατούσαν αιχμάλωτο τον ήρωα της Ελληνικής επανάστασης Ρήγα Φεραίο μαζί με τους συντρόφους του. Προς τιμή του σήμερα οι Σέρβοι έστησαν μνημείο με την προτομή του σε περίοπτη θέση,απέναντι από το πάρκο του Καλεμέγκνταν, ονόμασαν δε τον δρόμο σε οδό Ρήγα Φεραίου. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για την πόλη μας. Διέλευση συνόρων και με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.
Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια μιας διαδρομής (o.w.) με απευθείας πτήσεις για Μόναχο
  • Όλες τις μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία όπως αναφέρονται στα αναλυτικά μας προγράμματα.
  • Πρωινό καθημερινά στο χώρο του ξενοδοχείου
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* και 4*
  • Ξεναγήσεις/ περιηγήσεις που αναλύονται στα προγράμματα των εκδρομών μας
  • 6kg χειραποσκευή ανά άτομο και βαλίτσα 20kg ανά άτομο.
  • Έμπειρο αρχηγό συνοδό του γραφείου μας κατά τη διάρκεια της εκδρομής
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ.


Δεν Περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων 85€
  • Δημοτικοί φόροι 3* ξενοδοχείων 1,50€ κατ' άτομο / ανά νύχτα και 4* ξενοδοχείων 2,50€ κατ' άτομο / ανά νύχτα.
  • Check points 10€
  • Προαιρετικές εκδρομές και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά
  • Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο έντυπο ή στον τιμοκατάλογο
Σημείωση: Το πρόγραμμα πραγματοποιείται και αντίστροφα χωρίς καμία παράλειψη.