Αθήνα – Σούνιο - Ναύπλιο

Οδικώς, 3,4,5 ημέρες

Ναύπλιο-Σούνιο-Αθήνα

ΑΠΟ 109 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αναχώρηση για την Αθήνα - Πρώτη γνωριμία
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Ελλάδος ,το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού   Στη διαδρομή θα πραγματοποιήσουμε στάσεις για καφέ και ξεκούραση. Το μεσημέρι άφιξη στην Αθήνα και τακτοποίηση στα δωμάτια μας και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Το απόγευμα με τη βοήθεια του αρχηγού μας ,για όσους ενδιαφέρονται ,θα περπατήσουμε στα όμορφα σοκάκια του κέντρου της πόλης – Προαιρετική βραδινή διασκέδαση σε ταβέρνα στου Ψυρρή  ή στην Πλάκα . Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Ξενάγηση στην Ακρόπολη και το ομώνυμο Μουσείο – περιήγηση πόλης – Επίσκεψη στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»
Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Συγκέντρωση στη ρεσεψιόν και αναχώρηση για επίσκεψη και ξενάγηση στον ιερό βράχο και στο Μουσείο της Ακρόπολης(όσοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν ,μπορούν να αξιοποιήσουν το χρόνο τους στη αγορά της πόλης ). Το Μουσείο της Ακρόπολης δημιουργήθηκε για να στεγάσει τα ευρήματα του λόφου βράχου της Ακρόπολης και των υπωρειών του. Σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Bernard Tschumi με τη συνεργασία του Μιχάλη Φωτιάδη και εγκαινιάστηκε το καλοκαίρι του 2009.Έπειτα αναχώρηση πεζοί και περιήγηση στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Θα περπατήσουμε ,μεταξύ άλλων ,στον πεζόδρομο της οδού Αποστόλου Παύλου όπου θα θαυμάσουμε την Αρχαία Αγορά, το Θησείο, την πλατεία Μοναστηρακίου, την Πλάκα , τα Αναφιώτικα και τον πεζόδρομο της οδού Ερμού. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος για φαγητό και για ψώνια στην περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για επίσκεψη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Άφιξη, σύντομη περιήγηση του χώρου και ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Προαιρετική εκδρομή στο Σούνιο (12€ το άτομο)
Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου .Απέχοντας μόλις 68 χλμ. από την Αθήνα ,είναι ιδανικός προορισμός για μια μονοήμερη εκδρομή, καθώς συνδυάζει την επίσκεψη στο μοναδικού κάλλους αρχαιολογικό χώρο με τη σαγηνευτική θέα στο καθάριο Αιγαίο Πέλαγος .Θα διασχίσουμε την παραλιακή διαδρομή για Σούνιο ,που είναι μια από τις πιο όμορφες διαδρομές που θα μπορούσε να κάνει ο επισκέπτης εντός λεκανοπεδίου καθώς απολαμβάνει όλες τις παραλίες που “αγκαλιάζουν” την Αττική. Γλυφάδα Βούλα, Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Αγία Μαρίνα, Λαγονήσι, Ανάβυσσο, Σαρωνίδα, Λεγρενά, τοπία που ξεκουράζουν το μάτι από την πολύβουη καθημερινότητα της πρωτεύουσας. Φτάνοντας στο Σούνιο θα δούμε τον επιβλητικό Ναό του Ποσειδώνα και θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα . Θα περιηγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και θα δούμε την όμορφη πλευρά  της πόλης που βρίσκεται καλά κρυμμένη σε επίγειους παράδεισους εκτός του κέντρου και περιμένει να την ανακαλύψουμε! Θα ολοκληρώσουμε την εκδρομή μας με ένα γεύμα(εξ ιδίων) στις ψαροταβέρνες τις περιοχής που φημίζονται για τους εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες που κάνουν τον περιηγητή να τις νοσταλγεί κάθε φορά που η σκέψη του ταξιδεύει στο Σούνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος . Προαιρετική παρακολούθηση Θεάτρου.  Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Προαιρετική εκδρομή στο Ναύπλιο (15€ το άτομο)
Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου .Με αφετηρία της εκδρομής μας την Αθήνα, θα διασχίσουμε τον Ισθμό της Κορίνθου με κατεύθυνση προς Ναύπλιο .Το Ναύπλιο δικαίως θεωρείται η πιο ρομαντική και γραφική πόλη της Πελοποννήσου. Υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης Ελλάδας κατά την περίοδο 1823-1834. Το Ναύπλιο ήταν για μεγάλες συνεχόμενες περιόδους κάτω από ξένη κυριαρχία: Φράγκοι, Ενετοί κα Τούρκοι επηρέασαν έντονα τόσο την τοπική κουλτούρα όσο και την αρχιτεκτονική. Η παλιά πόλη του Ναυπλίου θα μας αποκαλύψει όμορφες γωνιές με τα στενά δρομάκια της, την περίφημη πλατεία Συντάγματος και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.  Το Μπούρτζι είναι μια μικρή νησίδα που βρίσκεται στην είσοδο του λιμανιού του Ναυπλίου και μπορούμε να το επισκεφθούμε με καραβάκι. Πάνω από το Ναύπλιο βρίσκουμε το κάστρο του Παλαμηδίου που αξίζει να το επισκεφθούμε για τη μοναδική θέα που προσφέρει. Στην πόλη θα βρούμε πολλά μικρά μαγαζάκια με αναμνηστικά για να κάνουμε ψώνια και να αγοράσουμε το χαρακτηριστικό κομπολόι που συναντάται στο Ναύπλιο.Έχοντας κάνει μια απολαυστική βόλτα μέσα στην πόλη και πριν επιστρέψουμε στην Αθήνα, μπορούμε να χαλαρώσουμε με ένα ποτό κοντά στη θάλασσα ή να γευματίσουμε σε κάποιο από τα αξιαγάπητα ταβερνάκια της πόλης.
5η ημέρα Περιήγηση πόλης – Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη
Πρωινό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Συγκέντρωση στην ρεσεψιόν και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Επιβίβαση στο λεωφορείο με τις αποσκευές μας και αναχώρηση για σύντομη περιήγηση στα σημαντικότερα σημεία της Αθήνας. Θα περάσουμε μπροστά από το Ναό του Ολυμπίου Διός, την Αψίδα του Αδριανού, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, το ξενοδοχείο Hilton,  το άγαλμα του Δρομέα, τα Προσφυγικά, το πεδίο Άρεως, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Πολυτεχνείο, την πλατεία Ομονοίας, την οδό Αθηνάς, την οδό Σταδίου, την Τριλογία των κτιρίων κ.α. Θα καταλήξουμε στην πλατεία Συντάγματος όπου πεζοί πλέον θα θαυμάσουμε τα παλιά ανάκτορα, το κτίριο που στεγάζεται η Βουλή των Ελλήνων, θα περπατήσουμε στην οδό Ηρώδη Αττικού και θα θαυμάσουμε το στρατόπεδο της Προεδρικής Φρουράς, το Μέγαρο Μαξίμου και το Προεδρικό Μέγαρο και θα καταλήξουμε στον Εθνικό Κήπο. Το μεσημέρι αναχώρηση από την Αθήνα. Στη διαδρομή θα πραγματοποιήσουμε στάσεις για ξεκούραση και καφέ Το βράδυ άφιξη στην Θεσσαλονίκη και στα γραφεία μας.
Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορείτε να εξαργυρώσετε Δελτία ΟΓΑ και ΟΠΕΚΑ

Περιλαμβάνονται:
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
  • Πρωινό εντός ξενοδοχείου  
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους εκδρομείς και το λεωφορείο
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
  • Επίσημο ξεναγό στη ξενάγηση της πόλης και του «Αχίλλειον»
  • Ασφάλεια tour operator
 
 
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Φιλοδωρήματα
Παρατηρήσεις :
  • Στο 3ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η προαιρετική εκδρομή στο Ναύπλιο και η εκδρομή στο Σούνιο γίνεται το απόγευμα της 2ης ημέρας ,χωρίς να παραληφθεί τίποτα από το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Στο4 πρόγραμμα η εκδρομή στο Σούνιο γίνεται το απόγευμα της 2ης ημέρας ,χωρίς να παραληφθεί τίποτα από το υπόλοιπο πρόγραμμα
  • Για κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή μόνο 20€ το άτομο



ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Η διαφοροποίηση στην καθημερινότητά μας κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων είναι δεδομένη. Δεδομένη οφείλει να είναι και η συμμόρφωση και η προσαρμοστικότητα του ταξιδιωτικού προϊόντος απέναντι στους νέους υγειονομικούς κανόνες. Ως εκ τούτου η διοίκηση του Grecos Tours θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών μέσα από τις παρακάτω πρακτικές:
  • Διάθεση αντισηπτικών υγρών σε κάθε λεωφορείο.
  • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών στο μεταφορικό μέσο.
  • Τέλος, το προσωπικό του Grecos Tours και πιο συγκεκριμένα οι οδηγοί και αρχηγοί – ξεναγοί, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης συμβάλλουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδρομής και τη διασφάλιση της υγειονομικής ακεραιότητας των ταξιδιωτών.