ΑΡΧΑΙΑ ΕΦΕΣΟΣ- ΣΜΥΡΝΗ- ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ 6ΗΜ (Α)

Οδικώς, 6 ημέρες

Έφεσος-Σμύρνη-Παμούκκαλε-Τσανάκαλε --Τουρκία

ΑΠΟ 229 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - DUTY FREE - ΤΟΥΡΚΙΑ

Συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας στις 22.00 για να αναχωρήσουμε για το οδοιπορικό μας στα υπέροχα αυτά μέρη, κερδίζοντας χρόνο  και ταξιδεύοντας νύχτα. Καθίστε αναπαυτικά, ξεκούραστα γιατί το λεωφορείο μας είναι καινούριο και πολυτελές. Περνάμε από Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και φτάνουμε στα σύνορα όπου θα κάνουμε μια στάση στο κατάστημα αφορολόγητων ειδών DUTY FREE πριν μπούμε στην Τουρκία.

2η ημέρα ΔΑΡΔΑΝΕΛΙΑ - ΣΜΥΡΝΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΑΓΟΡΕΣ
Ξημέρωσε, ημέρα Τρίτη και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας από Κεσσάνη, Καλλίπολη, διάβαση του «Αιγός Ποταμοί», της Αρχαίας Σηστού, άφιξη στη Μάδυτο (Εσέαμπατ) και στη συνέχεια στα Δαρδανέλια (Τσανάκαλε). Φτάνοντας το μεσημέρι στη Σμύρνη δεν θα χάσουμε χρόνο και θα ξεκινήσουμε περιήγηση της πόλης. Μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος, είναι εμφανής μέχρι σήμερα. Θα ξεκινήσουμε από το Μπαϊρακλί, την περιοχή όπου ιδρύθηκε η αρχαία Σμύρνη.  Θα φτάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» (Mavişehir) και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην προκυμαία της Σμύρνης. Θα περιπλανηθούμε στα Σχοινάδικα, στο Παραλλέλι, στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά. Στη συνέχεια μεταφορά στην πλατεία του Κονάκ, με σύμβολο τον Πύργο του Ρολογιού. Ελεύθερος χρόνος για να τον διαθέσετε στις κλειστές αγορές, σαν αυτή του Kizlaragasi Han Bazaar, του Βλάλη, του Μοδιάνου και το Μπεζεστένι.  Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. To ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης οπότε το βράδυ, με την καθοδήγηση του συνοδού μας, μπορείτε να κάνετε μια όμορφη βραδινή βόλτα, στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της πόλης.
3η ημέρα ΑΡΧΑΙΑ ΙΩΝΙΑ-ΑΡΧΑΙΑ ΕΦΕΣΟΣ-ΚΙΡΚΙΤΖΕ-ΚΟΥΣΑΝΤΑΣΙ-KARSIYAKA
Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε νότια, στην καρδιά της Αρχαίας Ιωνίας. Θα επισκεφθούμε την Αρχαία Έφεσο, η οποία αποτελούσε για πάνω από 1000 χρόνια μια μεγαλούπολη του ελληνισμού. Πατρίδα του φιλόσοφου Ηράκλειτου ήταν γνωστή σε όλο τον αρχαίο κόσμο για την λατρεία της Εφεσίας Αρτέμιδος. Τα πρώτα χριστιανικά χρόνια ήταν ήδη μεγάλη πόλη και αναφέρεται στις γνωστές προς Εφεσίους επιστολές του αποστόλου Παύλου και ως μία από τις Επτά Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Στον αρχαιολογικό χώρο θα δούμε το Βουλευτήριο, το Πρυτανείο, την Δημόσια Αγορά, το Νύμφαιο, την Βιβλιοθήκη του Κέλσου, το Θέατρο, το Γυμνάσιο και το Στάδιο και περνώντας έξω από την Έφεσο θα επισκεφτούμε τον Κιρκιντζέ, το ελληνικό χωριό που αναφέρει η Διδώ Σωτηρίου στα «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ» και το κοσμοπολίτικο θέρετρο Κουσάντασι. Ελεύθερος χρόνος στην πλούσια αγορά του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο, θα έχουμε νυχτερινή περιήγηση στην αριστοκρατική συνοικία Karsiyaka. Το πιο μοντέρνο προάστιο της Σμύρνης, σφύζει από ζωή στους πεζόδρομους και στην παραλία τα βράδια, το πιο φιλελεύθερο ίσως κομμάτι της και όχι άδικα αφού εκεί ζούσε και η μητέρα του Κεμάλ Ατατούρκ και ήταν η πόλη που συχνά επισκεπτόταν..
4η ημέρα ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ - ΙΕΡΑΠΟΛΗ - ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό, σας έχουμε 2 προτάσεις για τη σημερινή μέρα. Η πρώτη είναι να αξιοποιήσετε τη μέρα με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε στην μεγάλη αυτή πόλη. Η άλλη πρόταση είναι να μας ακολουθήσετε σε μια προαιρετική εκδρομή στο φημισμένο Παμούκαλε, το Φρούριο του Βαμβακιού, όπου τα ιαματικά λουτρά βρίσκονται σε ένα κατάλευκο σκηνικό από τρακεντίνη, εύκολα δικαιολογούν το όνομά του. Πρόκειται για ένα από τα θαυμαστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, το οποίο λόγω της ιδιομορφίας και των θεραπευτικών ιδιοτήτων των θερμών πηγών με τα ασβεστούχα άλατα, από την αρχαιότητα προσέλκυε αμέτρητους επισκέπτες. Θα συνεχίσουμε φθάνοντας στην Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο o οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Επιστρέφοντας, θα επισκεφθούμε το “Elevator Building”, που βρίσκεται στη καρδιά της παλιάς Σμύρνης, με το περίφημο Αsansor που στη θέα του, απλώνεται όλη η πόλη. Γευτείτε τοπικά γλυκά και καφέ και απολαύστε την μοναδική εμπειρία.

5η ημέρα ΣΜΥΡΝΗ – ΠΕΡΓΑΜΟΣ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ - ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ - ΠΡΟΥΣΑ

Παίρνουμε ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο, αφήνουμε τη Σμύρνη και αναχωρούμε για την περίφημη Πέργαμο, όπου θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη. Θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Ακολουθεί ξενάγηση στον χώρο του Ασκληπιείου, όπου λατρευόταν ο θεός της ιατρικής Ασκληπιός. Συνεχίζουμε για την Προύσα, την πρώτη πρωτεύουσα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, την πόλη όπου γεννήθηκε ο Καραγκιόζης. Μια ολοζώντανη πόλη, γεμάτη καταπράσινα πάρκα, μια σκεπαστή αγορά που θα θυμίζει το Παζάρι της Κωνσταντινούπολης στο λιγότερο τουριστικό του και ένα θρυλικό πιάτο που λέγεται Iskender ή Bursa Kebap και σερβίρεται με μια καυτή βουτυρένια σάλτσα. Κάποια από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε η γέφυρα Irgandi, το χάνι Koza,το Ulu Τζαμί, το Tophane, το πάρκο στο οποίο βρίσκονται οι τάφοι των ιδρυτών της οθωμανικής αυτοκρατορίας, Οσμάν και Ορχάν, και το οποίο έχει θέα από ψηλά στο μεγαλειώδες χάος της πόλης και το Μουσείο του Καραγκιόζη. Θα ξεκουραστούμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και για όσους έχουν ακόμα δυνάμεις, η πόλη σας περιμένει για να την ανακαλύψετε!

6η ημέρα ΠΡΟΥΣΑ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, οπότε ήρθε και η τελευταία μας μέρα. Δεν είναι λίγα αυτά που είδαμε, ζήσαμε και αποτυπώσαμε στο μυαλό και στις φωτογραφίες μας. Παίρνουμε το πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε, με ενδιάμεσες στάσεις για την πόλη μας.
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:
  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο το οποίο πληροί όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι
  • Διαμονή στα ξενοδοχεία που αναφέρονται στον τιμοκατάλογο
  • Πρωινό και βραδινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου
  • Επίσημος τοπικός ξεναγός
  • Ταξιδιωτική ασφάλιση
 
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:
  • Εισιτήρια εισόδων σε αξιοθέατα
  • Προαιρετικές εκδρομές
  • Σύνολο φόρων, δημοτικών & checkpoint 20€


Προαιρετικές Εκδρομές :

  • Παμούκαλε : 25€ / άτομο