Ορεινή Αρκαδία

Οδικώς, 4 ημέρες

Τρίπολη-Δημητσάνα-Ανδρίτσαινα-Ροεινό-Λιμποβίσι-Ελλάδα

ΑΠΟ 219 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ​ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΤΡΙΠΟΛΗ (650 ΧΛΜ)
Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση στις 07:00. Με διάφορες στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύµα εξ’ ιδίων φθάνουµε στην Τρίπολη στην καρδιά της Πελοποννήσου όπου και το ξενοδοχείο µας. Τακτοποίηση στα δωµάτια, και χρόνος ελεύθερος. ∆ιανυκτέρευση.
2η ημέρα ​ ΛΕΒΙ∆Ι– ΒΥΤΙΝΑ– ∆ΗΜΗΤΣΑΝΑ –ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ- ΖΑΤΟΥΝΑ– ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ (150 ΧΛΜ)
Πρωινό και αναχώρηση για την ηµερήσια πανέµορφη ορεινή εκδροµή µας. Αφού περάσουµε το χωριά Κάψια και Λεβίδι, φθάνουµε στο λαµπερό διαµάντι του βουνού τη Βυτίνα. Σε υψόµετρο 1033 µ. σε µια κατάφυτη περιοχή θα περπατήσουµε στο ∆ρόµο της Αγάπης και στα γραφικά δροµάκια της. Επόµενος σταθµός µας η ∆ηµητσάνα, µε πλούσιες ιστορικές µνήµες, τα πανύψηλα πετρόχτιστα σπίτια, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τα καλντερίµια και τα στενά πλακόστρωτα δροµάκια καθιστούν τη ∆ηµητσάνα µια αρχοντική κωµόπολη. Εδώ θα γευµατίσουµε µε τις παραδοσιακές νοστιµιές του χωριού και θα συνεχίσουµε για τη Στεµνίτσα. Επιβλητικά πυργόσπιτα µε τοξωτά υπέρθυρα, πέτρινα καλντερίµια που ανηφορίζουν περνώντας κάτω από τις καµάρες (θυµίζουν τα βυζαντινά «διαβατικά») των σπιτιών. Η σχολή αργυροχρυσοχοΐας, συνεχίζει την παραδοσιακή τέχνη – οι Στεµνιτσιώτες ήταν διάσηµοι για τις επιδόσεις τους στη µεταλλουργία και οι καµπάνες ορισµένων από τις πιο φηµισµένες εκκλησίες των παραδουνάβιων χωρών λέγεται ότι φτιάχτηκαν από τα χέρια τους. Και οι οµορφιές της εκδροµής µας δεν τελείωσαν. Η Ζάτουνα. Η θέση της είναι στην κορυφή, ( υψοµ. 1050 µ. ) Το χωριό είναι τόπος εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη στα γκρίζα χρόνια της δικτατορίας. Κατευθυνόµαστε προς Καρύταινα. Υστερα από έναν όµορφο περίπατο στα πλακόστρωτα δροµάκια παίρνουµε το δρόµο για το ξενοδοχείο µας. ∆ιανυκτέρευση.
3η ημέρα ​ΤΡΙΠΟΛΗ– ΑΝ∆ΡΙΤΣΑΙΝΑ- ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ (170 ΧΛΜ)
Πρόγευµα και ξεκινάµε να γνωρίσουµε την «πέτρινη» αρχόντισσα της Αρκαδίας. Την Ανδρίτσαινα. Η ηρωική Ανδρίτσαινα µε µακρά ιστορία που χάνεται στα αρχαία χρόνια, είναι σήµερα ένα από τα πιο γραφικά µέρη της Πελοποννήσου. Στην τοποθεσία Βάσσες, βρίσκεται ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα, έργο του αρχιτέκτονα του Παρθενώνα των Αθηνών Ικτίνου. Ο επονοµαζόµενος και «Παρθενώνας της Πελοποννήσου» ναός, χτίστηκε προς τιµήν του θεού Απόλλωνα. Θα επιστρέψουµε στο ξενοδοχείο µας για ξεκούραση. Το βράδυ θα διασκεδάσουµε προαιρετικά. ∆ιανυκτέρευση.
4η ημέρα ​ ΡΟΕΙΝΟ- ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ- ΛΙΜΠΟΒΙΣΙ– ΑΡΚΟΥ∆ΟΡΕΜΑ- ΘΕΣ/ΝΙΚΗ (690 ΧΛΜ)
Μετά το πρόγευµα, και φεύγοντας από την πόλη, φτάνουµε στο Ροεινό µε µεσαιωνική ιστορία στην καρδιά του δάσους της ελάτης παραδοσιακό χωριό, γραφικό, πανέµορφο, µε πολλά νερά. Στόχος µας το Λιµποβίσι, υψόµετρο 1.200. Εδώ σώζεται το σπίτι των Κολοκοτρωναίων. Αναστυλώθηκε, αποκαταστάθηκε µε δαπάνες του αρκάδα, Π. Αγγελόπουλου. Πιο δίπλα, στις βαθιές δασωµένες χαράδρες, στέκει το Αρκουδόρεµα µε την τόσο σηµαντική συµβολή του στον απελευθερωτικό αγώνα που µε τα χρόνια ρήµαξε! Λιµποβίσι και Αρκουδόρεµα, έµειναν γνωστά ως «Κολοκοτρωναίϊκα. Και η επιστροφή µας αρχίζει. Με διάφορες στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύµα εξ’ ιδίων φθάνουµε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ.
 
Περιλαμβάνει:
 
  • Τις µεταφορές µε πούλµαν του γραφείου µας
  • 3 διανυκτερευσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • ∆ιατροφή
  • Τις ξεναγήσεις-περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραµµα.
  • Αρχηγό-συνοδό του γραφείου µας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • ΦΠΑ
 
 
 
Δεν περιλαμβάνει
 
  • Γεύµατα, ποτά, φιλοδωρήµατα
  • Φόρος διαµονής
  • Εισόδους µουσείων και αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό