Απόκριες Στην Αδριανούπολη

Οδικώς, 3 ημέρες

Ξάνθη-Καρναβάλι Ξάνθης-Πόρτο Λάγος-Σουφλί-Κομοτηνή -Δάσος Δαδιάς -Αδριανούπολη

ΑΠΟ 109 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Δάσος Δαδιάς - Σουφλί - Κάραγατς - Αδριανούπολη
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση.  Μέσω της Εγνατίας οδού και με τις απαραίτητες στάσεις άφιξη στο Εθνικό Πάρκο του Δάσους Δαδιάς, όπου εδώ βρίσκουν καταφύγιο και τροφή χιλιάδες πτηνά, όλες τις εποχές του χρόνου. Επόμενη στάση στο Σουφλί, όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού. Αναχώρηση μέσω παραποτάμιας διαδρομής στον Έβρο μέχρι τις Καστανιές. Διέλευση των συνόρων (απαραίτητη ταυτότητα νέου τύπου 15ετίας ή διαβατήριο), επίσκεψη στο Κάραγατς, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό του «Όριεντ Εξπρές». Συνεχίζουμε για την Αδριανούπολη την δεύτερη κατά σειρά πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με το πάρκο Σιουτλούκ, τα ποτάμια (Έβρος,Τούνζας,Άρδας) τις γέφυρες, τα τεμένη, το κερβάν Σεράι του Ρουστέμ Πασά, το Μπεζεστέν, οι κλειστές αγορές όλα τόσο δεμένα μεταξύ τους που μας εντυπωσιάζουν στην πρώτη γνωριμία με την πόλη. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για αγορές στο μεγάλο παζάρι της πόλης που λαμβάνει χώρα κάθε Παρασκευή, στη κλειστή αγορά αλλά και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε τις ομορφιές της πόλης. Σας προτείνουμε να απολαύσετε στιγμές ευεξίας σ’ ένα από τα χαμάμ της πόλης. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Αδριανούπολη – Ξενάγηση πόλης
Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφθούμε το εκπληκτικό έργο αρχιτεκτονικής τζαμί Selimye , το αυτοκρατορικό τζαμί, καθώς θεωρείται το σημαντικότερο έργο του κορυφαίου αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν. Θα περιηγηθούμε στα παλιά ελληνικά κτίσματα με το λεωφορείο στη συνέχεια θα δούμε το πρώτο νοσοκομείο της Οθωμανικής περιόδου το σημερινό Μουσείο Υγείας τα Μπεγιαζίτ Β και το Κουλλιέ (συγκρότημα κτηρίων του 1488) και συνεχίζουμε για να δούμε τα απομεινάρια του παλατιού του Σαραγί Τζεντίν, το μνημείο Βαλκανικών πολέμων τον Πύργο της Δικαιοσύνης και το χώρο του Κιρπινάρ όπου κάθε χρόνο τελούνται οι παραδοσιακοί αγώνες πάλης με λάδι των Πεχλιβάνιδων.  Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
 
3η ημέρα Αδριανούπολη – Κομοτηνή – Ξάνθη – Πόρτο Λάγος
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη της Κομοτηνής. Από τον Πύργο του Ρολογιού στην Ερμού προς τα τενεκετζίδικα και τα μαγαζάκια των Χριστιανών και των Μουσουλμάνων, περιηγούμαστε μέχρι τα Μουφτεία της Κομοτηνής και το Εσκί Τζαμί, ένα τέμενος μοναδικό. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Ξάνθη, για μια σύντομη περιήγηση στην πόλη και χρόνος ελεύθερος για βόλτα και αγορές, στα περίφημα ζαχαροπλαστεία της κεντρικής πλατείας. Έπειτα θα ανηφορίσουμε προς την παλιά πόλη. Επόμενος σταθμός μας το Πόρτο Λάγος, για επίσκεψη στο Αγιορείτικο Μετόχι της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και τη Βιστωνίδα, μια από τις μεγαλύτερες λίμνες της Ελλάδας. Τέλος επιστροφή στην πόλης μας.
 
 
Περιλαμβάνονται: 
 
• Μεταφορά με σύγχρονα λεωφορεία
• Διαμονή με πρωινό ή ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
• Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας
• Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
• 24ώρη εξυπηρέτηση από το συνοδό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
 
  • Είσοδοι σε μουσεία ,αξιοθέατα ,επισκέψιμους χώρους , check point – φόροι 10 €