ΑΝΝΑΓΕΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ- CINQUE TERRE 6HM ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ (ΖΑ)

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Cinque Terre-Ιταλία-Σιένα-Μιλάνο-Μπολόνια-Φλωρεντία-Τοσκάνη-Σάν Τζιμινιάνο-Λούκα

ΑΠΟ 465 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα – Μιλάνο - Μπολόνια – Μοντεκατίνι. «στο σταυροδρόμι του Ιταλικού Βορρά»
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ΄΄Ελ. Βενιζέλος ’’ για την απευθείας πτήση μας στο Μιλάνο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Εμίλια-Ρομάνα, την Μπολόνια. Το πανεπιστήμιο της είναι το παλαιότερο της Ευρώπης (επίσημα από το 1088). Είναι γνωστή για τους πύργους και τις στοές της. Άφιξη και στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τη μακρύτερη στοά στον κόσμο του San Luca, μήκους 3,7 χιλιομέτρων με 666 καμάρες. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζουν δύο πύργοι: ο μεγαλύτερος είναι ο πύργος του Asineli (102 μέτρα ύψος) και ο μικρότερος του Garisenda (49 μέτρα ύψος). Θα περπατήσουμε το ιστορικό της κέντρο που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης μετά της Βενετίας και παραμένει καλοδιατηρημένο χάρη στην προσεκτική πολιτική ανακαίνισης και διατήρησης. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μοντεκατίνι. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια μας.
2η ημέρα Μοντεκατίνι – Φλωρεντία – Ξενάγηση πόλης. «ανάμεσα σε Ιστορικούς & καλλιτεχνικούς θησαυρούς»

Πρωινό και αναχώρηση για την Φλωρεντία. Άφιξη και ακολουθεί ξενάγησή στη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης που είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης.
3η ημέρα Μοντεκατίνι – Σιένα – Σαν Τζιμινιάνο. «στο μεσαιωνικό αριστούργημα οχυρωματικής αρχιτεκτονικής»
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πόλη-μουσείο, η  Σιένα. Η πόλη είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά “Contrada” (γειτονιές) και η κάθε μια από αυτές έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η κουκλίστικη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα αλλοτινής εποχής που οφείλεται εξ΄ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανέπαφη! Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για το Σαν Τζιμιανο. Το Σαν Τζιμιανο βρίσκετε στην αμπελοοινικη ζωνη της Τοσκανης. Το πανέμορφο αυτό μεσαιωνικό χωριό είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Οι μεσαιωνικοί πύργοι είναι το σήμα κατατεθέν της Σαν Τζιμινιάνο. Η πόλη αναπτύχθηκε πολύ από τον Μεσαίωνα και μετά λόγω των εύφορων λόφων της περιοχής . Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως αποτελούσε στάση των καθολικών προσκυνητών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς τη Ρώμη. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι.
4η ημέρα Μοντεκατίνι – Cinque Terre – Λούκα. «στις βραχώδεις ακτές της Λιγουρίας»
Πρωινό και αναχώρηση για τα διάσημα χωριά Cinque Terre που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας ιταλικής Ριβιέρα. Η περιοχή αποτελεί μία από τις ομορφότερες της δυτικής Ιταλίας και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα τα επισκεφτούμε σε μια μοναδική κρουαζιέρα και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά χωριά Riomaggiore, Manarola και Monterosso, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Vernazza που είναι ίσως το ωραιότερο χωριό της περιοχής και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα όμορφα δρομάκια και να καταλήξουμε στα ερείπια του κάστρου με θέα που κόβει την ανάσα. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Porto Venere κτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας πάνω σε βραχώδη χερσόνησο. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας θα αναχωρήσουμε για την Μεσαιωνική Λούκα, μια από τις πιο γραφικές μεσαιωνικές πόλεις της Ευρώπης. Η πόλη είναι χτισμένη από τους Ετρούσκους και περιβάλλεται από ένα εξαιρετικό τείχος με τάφρο του 16ου αιώνα και βρίσκεται στο κέντρο της σύγχρονης πόλης. Η Πιάτσα Σαν Μικέλε με την ομώνυμη εκκλησία του 1070, το Ντουόμο, το Ανάκτορο Ντε λα Προβίντσια είναι εντυπωσιακά. Ελεύθερος χρόνος για δείπνο στη κεντρική πλατεία Όκταγκον με πλανώδιους μουσικούς και παραδοσιακά ιταλικά εστιατόρια. Το βράδυ θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.
5η ημέρα Μοντεκατίνι – Πίζα – Μιλάνο. «για την πιο περίεργη φωτογραφία στην Ιταλία»
Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Πίζας. Στην περιήγησή μας θα δούμε μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων» τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της Πίζας, το καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού, το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μιλάνο. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια μας. Ελεύθερος χρόνος το βράδυ για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη πάντα με την συνοδεία του αρχηγού μας.
6η ημέρα Μιλάνο – Αθήνα. «shopping time»
Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για τα τελευταία μας ψώνια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Μιλάνο - Αθήνα με την Aegean Airlines
  • Αποσκευή 23kg και χειραποσκευή 8kg
  • Μεταφορές με πολυτελή λεωφορεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • 4 διανυκτερεύσεις στην Μοντεκατίνι  στο Grand Hotel  Tamerici & Principe  4*  https://grandhoteltamericiprincipe.com-hotel.com/  
  • 1 διανυκτέρευση στο Μιλάνο  στο Leonardo Hotel Milan 4*  https://leonardomilancitycenter.h-rez.com/ OR Belstay Milano Assago 4* https://belstay-milano-assago.h-rez.com/
  • Πλούσιο πρωινό καθημερινά & ΔΩΡΟ 2 δείπνα (1η & 3η μέρα)
  • Περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Χρεώσεις αεροδρομίων,  επίναυλοι καυσίμων & ΦΠΑ 250 € (πληρωτέα στο γραφείο)ανά άτομο                                                                                                                                                                                                                                         
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων διαμονής περίπου 20 € κατ’ άτομο
  •  Check point 25 € ανά άτομο
  • Ημερήσια Κρουαζιέρα Cinque Terre 45€ ανά άτομο   (αναχώρηση από La Spezia 10:00 περιλαμβάνει στάσεις  Portovenere, Vernazza  Monterosso )
  • Επιπλέον γεύματα, ποτά , διασκεδάσεις  & Ότι δεν αναφέρεται στο αναλυτικό μας πρόγραμμα
  • Funicolare di Montecatini Terme (Τρένο-Τελεφερίκ) ( διαδρομή από Montecatini Terme – Montecatini Alto – Montecatini Terme.
 
Σημείωση:
  • Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος η ροή μπορεί να διαφοροποιηθεί χωρίς όμως να παραλειφθεί κάτι.