Ανατολική Ρωμυλία οδικώς από Θεσσαλονίκη, 4 ημέρες - 28η Οκτωβρίου (Α)

Οδικώς, 4 ημέρες

Σωζόπολη-Βάρνα-Μονή Αλατζά-Ηλιόλουστη Ακτή-Αγχίαλος-Μεσημβρία-Ανατολική Ρωμυλία

ΑΠΟ 149 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΣΥΝΟΡΑ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχωρούμε για τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Αφού περάσουμε στην Βουλγαρία και μέσω Σβίλενγκραντ και Τοπόλοφγκραντ, διασχίζοντας μια όμορφη φυσική διαδρομή στις ήπιες πλαγιές της Στράντζας, θα φτάσουμε στην Μαύρη Θάλασσα, στον Πύργο (Burgas), δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας και γενέτειρα του ποιητή μας Κώστα Βάρναλη. Μετά από μια σύντομη βόλτα στη πόλη συνεχίζουμε για την βυζαντινή Μεσήμβρια και την λεγόμενη Sunny Beach. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος μια πρώτη βόλτα - γνωριμία με την κοσμοπολίτικη περιοχή.
2η ημέρα ΒΑΡΝΑ - ΜΟΝΗ ΑΛΑΤΖΑ
Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για την πόλη της Βάρνας η οποία αποτελεί σημαντικό λιμάνι στα ανατολικά της χώρας, στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Είναι γνωστή και ως ”Η Θαλάσσια Πρωτεύουσα” ή ”Η Καλοκαιρινή Πρωτεύουσα” της Βουλγαρίας. Η πόλη πήρε το όνομα Στάλιν από το 1949 ως το 1956. Θα έχουμε περιήγηση στη μονή Αλατζά (XII —XIV), η οποία όντας χτισμένη ολόκληρη μέσα σε βράχο αποτελεί έναν από τους πιο συχνά επισκεπτόμενους τουριστικούς χώρους της χώρας. Τον Μεσαίωνα ήταν κατοικία ασκητών, ενώ σήμερα εξακολουθεί να προσελκύει τους θαυμαστές της ιστορίας και του μυστικισμού. Στη Βάρνα θα δούμε τη Μητρόπολη, το δραματικό θέατρο και το Ενυδρείο. Θα περπατήσουμε στην αγορά και την υπέροχη παραλία για φαγητό και αγορές. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα ΣΩΖΟΠΟΛΗ - ΑΓΧΙΑΛΟΣ - ΜΕΣΗΜΒΡΙΑ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την Αγχίαλο όπου θα επισκεφθούμε την Μονή του Αγ. Γεωργίου με εξαιρετικά σπάνιες εικόνες. Συνεχίζουμε για την πόλη της Σωζόπολης, την αρχαία Ελληνική πόλη, αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα, 30χλμ. από τον Πύργο, στην Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Εδώ θα συναντήσουμε τους περισσότερους Έλληνες της Μαύρης Θάλασσας. Θα δούμε την παλιά πόλη, τον Ναό του Αγ. Γεωργίου (1867), όπου υπάρχουν οστά του Αγ. Ιωάννη, τον Ναό της Παναγίας κα. Θα έχουμε χρόνο για έναν καφέ και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Μεσήμβρια, την πόλη με τις 42 εκκλησίες. Η παλιά πόλη είναι προστατευόμενο μνημείο της UNESCO. Θα δούμε τα τείχη της Αγ. Σοφίας (παλιά Μητρόπολη) και τα παλιά λουτρά όπου ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος IV ο Παναγιώτατος πήγαινε για θεραπεία. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη Μητρόπολη & το ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.Το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.
4η ημέρα ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΑΚΤΗ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Τελευταία μέρα σήμερα, μετά από ένα καλό πρωινό στο ξενοδοχείο, παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Θα αξιοποιήσουμε όμως και την σημερινή ημέρα με επίσκεψη στην υπέροχη Αλεξανδρούπολη που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Θα κάνουμε στάση για ξεκούραση, φαγητό και βόλτα στην παραλία. Συνεχίζοντας για την επιστροφή μας, ύστερα από τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε στην πόλη μας.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ 

Βόλος My Market 01.45 02.00
Κοζάνη Δημαρχείο 02.45 03.00
Λάρισα Κεντρική Πλατεία – Λέσχη Αξιωματικών 02.45 03.00
Βέροια Ζαχαροπλαστείο Special 03.45 04.00
Κατερίνη ΚΤΕΛ Κατερίνης 03.45 04.00
Θεσσαλονίκη Μητροπόλεως - Βενιζέλου 05.00 05.15
Καβάλα Νοσοκομείο 07.00 07.15
Ξάνθη Ανατολική έξοδος Fresh & Co 07.45 08.00
Κομοτηνή ΙΚΑ 08.45 09.00
Βόλος My Market 01.45 02.00

Για τις αναχωρήσεις από Βόλο, Λάρισα, Koζάνη υπάρχει επιβάρυνση 10€ ανά άτομο / διαδρομή

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Μετακινήσεις και περιηγήσεις με λεωφορείο που καλύπτει όλες τις προδιαγραφές για άνετο και ασφαλές ταξίδι
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Premium Inn 4* plus
  • Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με την επιλογή σας
  • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ :
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους.
  • Σύνολο φόρων (δημοτικοί φόροι διαμονής, checkpoints κ.α.) 15€