Αναγεννησιακή Τοσκάνη – Cinque Terre 4 ημέρες (Ζ)

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Μπολόνια-Αναγεννησιακή Τοσκάνη --Μόντενα -Cinque Terre-Σιένα-Σάν Τζιμινιάνο-Μοντεκατίνι-Φλωρεντία-Τοσκάνη

ΑΠΟ 449 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Μπολόνια – Φλωρεντία – Ξενάγηση πόλης.
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο ‘’Μακεδονίας’’ και επιβίβαση στο αεροσκάφος μας για την απευθείας πτήση μας στην Μπολόνια. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για την Φλωρεντία. Ακολουθεί ξενάγησή στη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης που είναι γνωστή για τις καλές τέχνες και την αρχιτεκτονική. Θα δούμε την εκκλησία του Τίμιου Σταυρού, την Σάντα Κρότσε, την πιο εντυπωσιακή εκκλησία της Φλωρεντίας και τόπος ταφής 270 επιφανών Φλωρεντίνων, ανάμεσα στους οποίος ο Γαλιλαίος, ο Μιχαήλ Άγγελος και ο Μακιαβέλι. Θα θαυμάσουμε την γέφυρα Πόντε Βέκιο, με τα σπίτια και τα μαγαζάκια που μοιάζουν να αιωρούνται πάνω από το ποτάμι, μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της Φλωρεντίας. Στην Πιάτσα ντε λα Σινιορία θα δούμε το Παλάτσο Βέκιο, έδρα της τοπικής κυβέρνησης επί επτακόσια χρόνια, στο οποίο σήμερα φιλοξενούνται αξιόλογα έργα γλυπτικής και θα φτάσουμε στην Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι, όπου βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος καθεδρικός ναός στην Ευρώπη, η Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι, σήμα κατατεθέν της πόλης. Στη συνέχεια αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας . Το βράδυ ελεύθερο στην όμορφη πόλη του Μοντεκατίνι.
 
2η ημέρα Μοντεκατίνι – Ημερήσια εκδρομή στο Σαν Τζιμινιάνο – Σιένα
Πρωινό  στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το διαμάντι της Τοσκάνης, το Σαν Τζιμιανο. Το Σαν Τζιμιανο βρίσκετε στην αμπελοοινικη ζωνη της Τοσκανης. Το πανέμορφο αυτό μεσαιωνικό χωριό είναι Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Οι μεσαιωνικοί πύργοι είναι το σήμα κατατεθέν της Σαν Τζιμινιάνο. Η πόλη αναπτύχθηκε πολύ από τον Μεσαίωνα και μετά λόγω των εύφορων λόφων της περιοχής . Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως αποτελούσε στάση των καθολικών προσκυνητών κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους προς τη Ρώμη. Ελεύθερος χρόνος. Επόμενος σταθμός μας η πόλη-μουσείο ,η  Σιένα. Η πόλη είναι μοιρασμένη σε δεκαεπτά “Contrada” (γειτονιές) και η κάθε μια από αυτές έχει το όνομα ενός ζώου ή κάποιου αντικειμένου. Η κουκλίστικη αυτή επαρχιακή πόλη έχει μια αύρα αλλοτινής εποχής που οφείλεται εξ΄ ολοκλήρου στην αρχιτεκτονική της που έχει διατηρηθεί ανέπαφη!  Ελεύθερος χρόνος για καφέ και γεύμα.
 
3η ημέρα Μοντεκατίνι – Ημερήσια εκδρομή στα χωριά Cinque Terre
Πρωινό και αναχώρηση προαιρετικά για τα διάσημα χωριά Cinque Terre που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας ιταλικής Ριβιέρα. Η περιοχή αποτελεί μία από τις ομορφότερες της δυτικής Ιταλίας και έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα τα επισκεφτούμε σε μια μοναδική κρουαζιέρα  και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά χωριά Riomaggiore, Manarola και Monterosso, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Vernazza που είναι ίσως το ωραιότερο χωριό της περιοχής και θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα όμορφα δρομάκια και να καταλήξουμε στα ερείπια του κάστρου με θέα που κόβει την ανάσα. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Porto Venere κτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας πάνω σε βραχώδη χερσόνησο. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
 
4η ημέρα Μοντεκατίνι – Μόντενα – Μπολόνια – Μπέργκαμο – Πτήση επιστροφής.
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη πόλη, τη Μόντενα. Άφιξη στη γενέτειρα του Έντσο Φερράρι, του Λουτσιάνο Παβαρόττι και της θρυλικής Mirella Freni. Σύντομη περιήγηση στο κέντρο της πόλης οπού θα δούμε το Πανεπιστήμιο της Μόντενα που ιδρύθηκε το 1175 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα στον κόσμο, Palazzo Ducale di Modena, τον καθεδρικό ναό της Μόντενα και την Piazza Grande. Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της επαρχίας της Εμίλια-Ρομάνα, την Μπολόνια. Το πανεπιστήμιο της είναι το παλαιότερο της Ευρώπης (επίσημα από το 1088). Είναι γνωστή για τους πύργους και τις στοές της. Θα θαυμάσουμε τη μακρύτερη στοά στον κόσμο του San Luca, μήκους 3,7 χιλιομέτρων με 666 καμάρες. Στο κέντρο της πόλης δεσπόζουν δύο πύργοι: ο μεγαλύτερος είναι ο πύργος του Asineli (102 μέτρα ύψος) και ο μικρότερος του Garisenda (49 μέτρα ύψος). Θα περπατήσουμε το ιστορικό της κέντρο που είναι το μεγαλύτερο της Ευρώπης μετά της Βενετίας και παραμένει καλοδιατηρημένο χάρη στην προσεκτική πολιτική ανακαίνισης και διατήρησης. Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Μπέργκαμου για την πτήση της επιστροφής.
 
Στη τιμή περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια μετ' επιστροφής με Ryanair.
  • Μια αποσκευή 10Kg. με ροδάκια (55x40x20 εκ.) και μια μικρή προσωπική χειραποσκευή 5Kg. (40x20x25 εκ.).
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 *.
  • Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο καθημερινά στον χώρο του ξενοδοχείου.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Μετακινήσεις - Ξεναγήσεις-Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας.

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων και ΦΠΑ: 145€. Check points: 30 €.
  • Τέλη διαμονής: 5€.
  • Προαιρετική εκδρομή στα χωρία Cinque Terre + κρουαζιέρα: 75€.
  • Είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, θεάματα, αρχαιολογικούς χώρους και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 
 Ειδική ασφαλιστική κάλυψη για ακύρωση ταξιδιού λόγω ασθένειας COVID19: 20€.
 Ζητήστε αναλυτικότερες πληροφορίες.