ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

-Μοντεκατίνι-Πίζα-Φλωρεντία-Cinque Terre-Σιένα-Σάν Τζιμινιάνο-Ιταλία

ΑΠΟ 419 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα 1η ΗΜΕΡΑ: ΓΕΝΟΒΑ - ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ (34χλμ.) - ΠΙΖΑ (138χλμ.) - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΤΕΡΜΕ (50χλμ.)
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Γένοβα. Άφιξη και άμεση αναχώρηση προς το καλύτερα κρυμμένο διαμάντι της Λιγουρίας. Θα περάσουμε από το γραφικό Ραπάλο, όπου υπογράφτηκε η ομώνυμη συνθήκη (1922) μεταξύ Γερμανίας και ΕΣΣΔ, και θα καταλήξουμε στη γραφική Σάντα Μαργκαρίτα, με τα πολύχρωμα σπιτάκια και τις γραφικές πλατείες. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μικροσκοπικό αλλά κοσμοπολίτικο Πόρτο Φίνο με τα γραφικά, χρωματιστά σπίτια, τις κομψές μπουτίκ, τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα και τα εντυπωσιακά γιοτ δεμένα στη μαρίνα. Χρόνος ελεύθερος για να φωτογραφίσουμε ένα από τα γραφικότερα μέρη της Ιταλίας. Επόμενη επίσκεψη είναι στην ιστορική πόλη της Πίζας. Θα ξεκινήσουμε με τα μεσαιωνικά τείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης, που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακό κοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Στη συνέχεια μεταφορά στο Μοντεκατίνι Τέρμε, μία από τις πιο κομψές λουτροπόλεις της Ιταλίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, στο κέντρο της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ημέρα 2η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ (50+50χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικής Αναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην περιήγησή μας, θα δούμε την Πιάτσα Σαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τη Σάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θα κατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα και αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το ΠαλάτσοΒέκιο, που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίων Φλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητα κοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski. Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι, την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 
3η ημέρα 3η ΗΜ ΈΡΑ: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΛΑ ΣΠΕΤΣΙΑ (103χλμ.) - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΜΑΓΕΥΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ CINQUE TERRE ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ (103χλμ.)
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε μια μοναδική εκδρομή στα παραμυθένια Cinque Terre που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιας άκρης της Ιταλικής Ριβιέρας στη Λιγουρική Θάλασσα. Η περιοχή είναι μία από τις πιο όμορφες της δυτικής Ιταλίας, και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Με κέντρο εξόρμησης την πόλη Λα Σπέτσια, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά χωριά σκαρφαλωμένα σε απόκρημνες πλαγιές. θα επισκεφθούμε το Monterosso όπου και θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Vernazza, που είναι ίσως και το ωραιότερο χωριό και θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία βόλτα στα όμορφα δρομάκια της και να καταλήξουμε στα ερείπια του κάστρου της με μία θέα που κόβει την ανάσα. Τέλος θα επισκεφθούμε το Portovenere χτισμένο στην άκρη της ιταλικής Ριβιέρας, πάνω σε μία βραχώδη χερσόνησο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 
4η ημέρα 4η ΗΜΈΡΑ: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΣΙΕΝΑ (119χλμ.) - ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ (40χλμ.) - ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ (95χλμ.)
Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη μεσαιωνική Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στην πανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο. Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικά αρχοντικά, τις εκκλησίες και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Επόμενη επίσκεψη το Σαν Τζιμινιάνο, το «Μανχάταν του Μεσαίωνα», με τους πανύψηλους πέτρινους πύργους του, σύμβολα κοινωνικής και οικονομικής ισχύος των τσιφλικάδων του Μεσαίωνα. Από τις επάλξεις τους, το μάτι χάνεται σε μια απεραντοσύνη από αμπελώνες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 
5η ημέρα 5η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΕΝΟΒΑΣ (182χλμ.)
Μετά το πλούσιο πρωινό στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Γένοβας για την απευθείας πτήση της επιστροφής.
Σημείωση: Στην αναχώρηση 21/04 την τελευταία ημέρα πραγματοποιούμε και περιήγηση πόλης στη Γένοβα.

Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται:
Ο φόρος διαμονής +145 € Φόροι Αεροδρομίων & Επίναυλοι καυσίμων +20 € Checkpoint 

Περιλαμβάνονται
- Αεροπορικά εισιτήρια με βάση τις αναγραφόμενες πτήσεις.
- Αποσκευή 23kg & χειραποσκευή 8kg ανα άτομο(Ellinair,Aegean,Turkish,Air Malta).
- Στις πτήσεις της Ryan air περιλαμβάνεται αποσκευή 20kg και μια μικρή προσωπική τσάντα 40*20*25cm ανά άτομο
- Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας με πρωινό ή ημιδιατροφή όπου αναγράφεται.
- Εκδρομές - περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
- Τις μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο του γραφείου μας.
- Έμπειρο αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας.
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν Περιλαμβάνονται
- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων.
- Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και γενικά όπου απαιτείται είσοδος.
- Οι φόροι διαμονής των ξενοδοχείων.
- Είσοδοι πόλεων (check point) όπου αναγράφεται.

- Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.