Αμβούργο - Αναχωρήσεις από Αθήνα

Αεροπορικώς, 4 ημέρες

Αμβούργο-Γερμανία-Βίσμαρ-Λίμπεκ-Βρέμη

ΑΠΟ 545 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ - ΑΜΒΟΥΡΓΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και πτήση για το Αμβούργο, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στον κόσμο. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για το κέντρο της πόλης. Περνάμε μέσα από το πράσινο στους εκθεσιακούς χώρους, από τη συνοικία του λιμανιού St Pauli με την ψαραγορά, τους ταρσανάδες και τις αποβάθρες. Στην «καρδιά» της παλιάς πόλης θα δούμε την εκκλησία του Αγ. Μιχαήλ, το Χρηματιστήριο, καθώς και το παλιό Δημαρχείο στις όχθες της λίμνης Άλστερ, πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και ξεκινάμε πεζή να γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο με τον Σιδ. Σταθμό, το θέατρο και τον κεντρικό πεζόδρομο, έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο.
2η ημέρα ΒΙΣΜΑΡ - ΛΙΜΠΕΚ
Αναχώρηση και μεταφορά στη σπουδαία Χανσεατική πόλη Βίσμαρ. Εδώ θα γνωρίσουμε μερικούς Γοτθικούς ναούς με τη χαρακτηριστική χρήση του κόκκινου τούβλου, όπως αυτόν του Αϊ-Γιώργη, τον Άγιο Νικόλαο και την εκκλησία της Παρθένου. Πληθώρα κτιρίων εποχής, η μεγάλη κεντρική πλατεία με την κρήνη, το λιμάνι με τις χαρακτηριστικές αποθήκες είναι μερικές μόνο από τις αρχιτεκτονικές ομορφιές της πόλης, η οποία βρίσκεται μαζί με την Λίμπεκ υπό την προστασία της UNESCO. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για την παλιά Χανσεατική πόλη Λίμπεκ, αλλιώς την «κυρά της Βαλτικής». Εδώ θα δούμε τον Ναό της Παναγίας, χτισμένο δίπλα στο ιστορικό κτίριο του Δημαρχείου, τα σπίτια διάσημων λογοτεχνών, όπως αυτό των αδελφών Μαν, θα επισκεφθούμε το σπίτι-μουσείο του παλιού καγκελάριου Willy Brand, για να καταλήξουμε στη γειτονιά με τις αποθήκες αλατιού, που εντυπωσιάζουν με την αρχιτεκτονική τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΒΡΕΜΗ
Πρωινό και αναχώρηση για τη Βρέμη, μια παραμυθένια, ιστορική πόλη του Γερμανικού Βορρά, με σύγχρονη αύρα. Παραμύθια και θρύλοι, επιστήμη και ιστορία, διασκέδαση, παράδοση και πολιτισμός συνδυάζονται αρμονικά σε αυτήν τη γραφική, ενδιαφέρουσα πόλη. Η Βρέμη του… παραμυθιού, με τη Χανσεατική κληρονομιά, τη μακρά ιστορία και την αεροδιαστημική τεχνογνωσία είναι ένας προορισμός με μεγάλο ενδιαφέρον και αποδεικνύει περίτρανα ότι μια παλιά πόλη μπορεί ακόμα να είναι νέα στην καρδιά. Η περιήγηση στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης δεν απαιτεί χάρτη: 2.000 καρφιά από ορείχαλκο και ατσάλι οδηγούν από την αυλή της εκκλησίας Liebfrauen στην κεντρική πλατεία και από εκεί προς την οδό Böttcherstraße, η οποία ήταν κάποτε η οδός των βιοτεχνών, αλλά σήμερα αποτελεί καλλιτεχνικό και πολιτισμικό κέντρο και ένα λαμπρό σημείο της ιστορίας του Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Απαράμιλλο έμβλημα της πόλης παραμένει το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο (Rathaus) με το Αναγεννησιακό στιλ του Weser, καθώς και η σεβάσμια φιγούρα του Roland (μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO), του προστάτη του Εμπορίου, αλλά και πολιούχου ο οποίος την ίδρυσε, στην ιστορική κεντρική πλατεία. Και φυσικά, εδώ βρίσκεται και το άγαλμα του Gerhard Marcks που αναπαριστά τους μουσικούς της Βρέμης (ένα γάιδαρο, ένα σκύλο, μία γάτα και έναν πετεινό) από τα παραμύθια των αδελφών Grimm. Στην ίδια πλατεία βρίσκεται και ο Καθεδρικός του St Petri και η Liebfrauenkirche, η παλαιότερη εκκλησία της πόλης. Η είσοδος στον Καθεδρικό ναό είναι δωρεάν, ενώ μπορείτε να ανεβείτε και στο καμπαναριό του για να θαυμάσετε τη θέα. Ελεύθερος χρόνος για καλύτερη γνωριμία με την πόλη και επιστροφή στο Αμβούργο.
4η ημέρα ΛΙΝΕΜΠΟΥΡΓΚ - ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Λίνεμπουργκ, όπου, ξεκινώντας από την πλατεία του δημαρχείου και περνώντας από τις παλιές γειτονιές των αλατωρύχων, θα κατευθυνθούμε προς το λιμάνι με τις λειτουργικές αλλά αρχιτεκτονικά πανέμορφες εγκαταστάσεις του, όπου σε ένα από τα πολλά κουκλίστικα μαγαζιά θα απολαύσετε τον καφέ σας. Επιστροφή στο αεροδρόμιο του Αμβούργου και πτήση για την Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Αμβούργο - Αθήνα με Aegean Airlines
  • Μεταφορές, περιηγήσεις όπως στο πρόγραμμα  
  • 4 διανυκτερεύσεις στο Αμβούργο στο Novotel Hamburg City Alster 4* ή παρόμοιο
  • Πρόγευμα σε μπουφέ καθημερινά
  • Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλος καυσίμων 150€
  • Είσοδοι σε μουσεία, εσωτερικοί χώροι επίσκεψης
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο

Σημειώσεις:
  • Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά.
  • Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  • Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
  • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων.
  • Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
  • Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας.
  • Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
  • Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.