Άμστερνταμ - Βρυξέλλες

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Αιντχόβεν-Βρυξέλλες-Αμβέρσα-Ρότερνταμ-Ντέλφ-Χάγη-Volendam-Ζάανσε Σάνς-Άμστερνταμ-Γάνδη

ΑΠΟ 595 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΙΝΤΧΟΒΕΝ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Άιντχοβεν. Στη συνέχεια σε περίπου μιάμιση ώρα θα βρεθούμε οδικώς στο Άμστερνταμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας στην πόλη. Ο παραδοσιακός μύλος του Rembrandt στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό στάδιο Αρένα, η Heineken, το επιβλητικό Rijksmuseum, η πανύψηλη Δυτική Εκκλησία, το μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά, ο πλωτός Κεντρικός Σταθμός, είναι μερικά από τα πολλά αξιοθέατα μιας πόλης που «επιπλέει» στη θάλασσα. Θα δούμε την μεγάλη πλατεία Νταμ με τα Βασιλικό Παλάτι και τη Νέα Εκκλησία, τις πλατείες Ρέμπραντ και Λάιντσεπλεϊν, θα νιώσουμε τη ζωντάνια της πόλης στο γραφικό Ροκινκάι και θα καταλήξουμε στη μεγάλη πλατεία με τη Λυρική Σκηνή. Δείπνο και σας προτείνουμε έναν προαιρετικό περίπατο στη φημισμένη συνοικία με τα «κόκκινα φανάρια» (Red Light District). Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΖΑΑΝΣΕ ΣΑΝΣ - ΦΟΛΕΝΤΑΜ - ΜΑΡΚΕΝ
Πρόγευμα και αναχωρούμε διασχίζοντας το κλασικό τοπίο της ολλανδικής εξοχής με τα πόλντερς και τα μικρά κανάλια. Στο φημισμένο και πανέμορφο χωριό Ζάανσε Σανς (Zaanse Schans) θα θαυμάσουμε τους παραδοσιακούς ανεμόμυλους. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στα γραφικά ολλανδικά ψαροχώρια Φόλενταμ (Volendam) και Μάρκεν (Marken). Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφθούμε ένα τοπικό παραδοσιακό τυροκομείο όπου η μικρή Ολλανδέζα ντυμένη με τοπική φορεσιά θα μας εξηγήσει πως παρασκευάζονται τα περίφημα ολλανδικά τυριά. Επιστροφή στο Άμστερνταμ όπου σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο Βαν Γκογκ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ - ΧΑΓΗ - ΝΤΕΛΦΤ - ΡΟΤΕΡΝΤΑΜ - ΑΜΒΕΡΣΑ - ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη διοικητική πρωτεύουσα της Ολλανδίας, τη Χάγη που αποτελεί έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης, του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, αλλά και του ολλανδικού Κοινοβουλίου. Θα θαυμάσουμε το Παλάτι της Ειρήνης και τα μοναδικής αρχιτεκτονικής αξίας κτίρια που στεγάζουν διπλωματικές αποστολές και υπηρεσίες, συγκροτώντας τη μεγαλύτερη και πιο κοσμική παραλία της Ολλανδίας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη μεσαιωνική πόλη Ντελφτ που αποτέλεσε την πρώτη πρωτεύουσα του ολλανδικού κράτους και διαθέτει ένα πανέμορφο ιστορικό κέντρο με επιβλητικούς και μεγαλοπρεπείς ναούς. Συνεχίζουμε με προορισμό το Ρότερνταμ που βρίσκεται στις εκβολές του Ρήνου και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι του κόσμου με ουρανοξύστες και εντυπωσιακές γέφυρες. Επόμενος προορισμός η Αμβέρσα, γνωστή και ως «πόλη των διαμαντιών», καθώς εκεί διακινείται άνω του 70% του συνόλου των διαμαντιών παγκοσμίως. Τελικός προορισμός μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου και έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι Βρυξέλλες. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΓΑΝΔΗ - ΜΠΡΙΖ
Πρόγευμα και θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην αριστοκρατική πόλη των Βρυξελλών. Θα δούμε μία από τις ωραιότερες πλατείες του κόσμου, την πλατεία Γκραν-Πλας (Μεγάλη Πλατεία) με το εντυπωσιακό δημαρχείο, τον οίκο του βασιλιά, το παλάτι των Δουκών της Βραβάντης και άλλα αναγεννησιακά φλαμανδικά κτίρια. Επιπλέον, θα θαυμάσουμε κτίριο του βελγικού Κοινοβουλίου, τον γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ, τα κτίρια της Ε.Ε., την αψίδα του Θριάμβου κ.ά. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με προορισμό τη Γάνδη, μία από τις παλαιότερες πόλεις του Βελγίου. Εκεί, μεταξύ άλλων, θα δούμε το κάστρο των Ιπποτών και θα γνωρίσουμε την πόλη που υπήρξε κατά τον Μεσαίωνα σπουδαίο εμπορικό λιμάνι. Συνεχίζουμε σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της κεντρικής Ευρώπης, τη γραφική Μπριζ, όπου θα δούμε τον πύργο του ναού της Παναγίας που αποτελεί το ψηλότερο τούβλινο κτίριο της Ευρώπης και φιλοξενεί το γλυπτό του Μιχαήλ Άγγελου «η Παρθένος και το Θείο Βρέφος». Η πόλη είναι γεμάτη από γραφικά κανάλια, παραμυθένιες λίμνες, όπως η Minnewater, και πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στις Βρυξέλες. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες αγορές. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού
  • Μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* ή 4*
  • Ημιδιατροφή
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στον πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Είσοδοι μουσείων και μνημείων.
  • Checkpoints: 30€