Αλσατία - Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο - Κρασοχώρια

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Στρασβούργο-Αλσατία-Χωριά Αλσατίας-

ΑΠΟ 499 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Έλεγχος εισιτήριων και απευθείας πτήση για τη Βασιλεία. Άφιξη και γνωριμία με το συνοδό μας, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο ταξίδι επανειλημμένα, γνωρίζει τα μέρη, τις τοπικές παραδόσεις και τη νοοτροπία των κατοίκων. Θα περιηγηθούμε στην πιο βιομηχανοποιημένη πόλη της  χώρας. Σημείο αναφοράς της, ο ποταμός Ρήνος, ο οποίος πηγάζει από τις νοτιοανατολικές Ελβετικές Άλπεις και συνεχίζει το ταξίδι του βόρεια μέχρι την Ολλανδία, όπου και εκβάλει στη Βόρεια θάλασσα. Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα είναι το κόκκινο δημαρχείο της Markplatz με τις αλληγορικές φιγούρες και ο καθεδρικός ναός ο οποίος φτάνει το ύψος των 67 μέτρων σηματοδοτώντας το θρησκευτικό κέντρο της πόλης. Τέλειώνοντας συνεχίζουμε για τη Γαλλία και το Στρασβούργο. Άφιξη στην πόλη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙΑ
Πρόγευμα και ξεκινάμε με περιήγηση στην πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη του νομού του κάτω Ρήνου, το Στρασβούργο, όπου ο τοπικός πληθυσμός αποτελείται από ένα μείγμα γαλλικών και γερμανικών στοιχείων. Μοναδική πινελιά στη γραφικότητα της περιοχής προσδίδει η Petite France, μια περιοχή η οποία μοιάζει να είναι βγαλμένη από τα παραδοσιακά παραμυθία του Σαρλ Περώ και την εποχή του 1600. Το εμπόριο και οι παραδοσιακές δραστηριότητές είναι αυτές που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της. Μια ματιά στο φράγμα Βομπάν θα μας πείσει για το μέγεθος των αμυντικών έργων, τα οποία έλαβαν χώρα περί το 1700. Ο προτεσταντισμός είναι έντονος στη περιοχή γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στη στενή σχέση μεταξύ της πόλεως και της γειτονικής Γερμανίας. Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν στην πόλη αυτή είναι το τύπωμα του πρώτου βιβλίου το 1450 από το Γουτεμβέργιο. Επισκεπτόμενοι την πόλη αυτή θα δούμε τον καθεδρικό ναό, ένα από τα υψηλότερα κτίρια στην Ευρώπη με ύψος 150 μέτρα, το εντυπωσιακό παλάτι Ροχάν με τα 3 μουσεία και άλλα. Το Στρασβούργο  είναι η μόνη πόλη στον κόσμο, μαζί με τη Γενεύη, που δεν είναι πρωτεύουσα κράτους, αλλά φιλοξενεί την έδρα σημαντικών διεθνών θεσμών. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ε.Ε. και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κινούν τα νήματα της Γηραιάς Ηπείρου από την πόλη της βορειοανατολικής Γαλλίας. Ελεύθερος χρόνος. Το μεσημέρι σας προτείνουμε μια υπέροχη προαιρετική εκδρομή στα φημισμένα κρασοχώρια. Νότια της πόλης του Στρασβούργου, και σε μια ακτίνα 150 χλμ. όπου υπάρχουν 67 φημισμένα κρασοχώρια τα οποία βρίσκονται σε Γαλλικό έδαφος. Θα επισκεφτούμε 2 από τα πιο φημισμένα χωριά το Ρεκβίρ και το Εγκισχαιμ. Επισκεπτόμενοι το Έγκισχαιμ θα δούμε ένα κάστρο του 11ου αιώνα κτισμένο από τους  δούκες της Αλσατίας, ενώ στο Ρέκβιρ, που είναι γνωστό ως το χωριό των αμπελουργών, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι ασχολούνται με τη καλλιέργεια σταφυλιών, θα θαυμάσουμε τον κεντρικό δρόμο του στρατηγού Ντε Γκολ, που διατηρεί το μεσαιωνικό του χαρακτήρα, με τα παστέλ χρωματιστά σπίτια να έχουν την τιμητική τους. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΛΜΑΡ - ΦΡΑΙΜΠΟΥΡΓΚ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη γραφική πόλη Κολμάρ, που είναι γνωστή για τα αμπέλια της. Η πόλη ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα και είναι μια από τις λίγες που δεν διαπερνάται από τον ποταμό Ρήνο, αλλά συνδέεται μέσω ενός καναλιού του ποταμού Λάουχ που διασχίζει την πόλη. Μουσεία, καθεδρικοί ναοί, αρχιτεκτονικά μνημεία, συντριβάνια και αγάλματα κοσμούν την πόλη και συμβάλουν στην μοναδικότητά της. Θα δούμε τις δυο πιο σημαντικές εκκλησίες της πόλης, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μαρτίνου και των Δομινικανών, θα θαυμάσουμε την περίφημη ‘μικρή Βενετία’ ένα τμήμα της πόλης αποτελούμενο από παραδοσιακά κτίρια, τα οποία θυμίζουν το στολίδι της Βόρειας Ιταλίας, την οικία Πφίστερ, μια παλιά οικία στο κέντρο της πόλης με περίτεχνη διακόσμηση και γερμανική  αναγεννησιακή αρχιτεκτονική κατασκευασμένη το 1537 και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, που διαθέτει μια από τις πλουσιότερες συλλογές της Γαλλίας. Η Κολμάρ είναι ακόμη γνωστή, καθώς αποτέλεσε την πατρίδα του ζωγράφου και χαράκτη Martin Schongauer και του γλυπτή Frederic Bartholdi, σχεδιαστές του αγάλματος της Ελευθερίας. Κατά την διάρκεια της παραμονής μας στην πόλη μην παραλείψετε να δοκιμάστε ένα παραδοσιακό εκλέρ σε μια από τις χαρακτηριστικές patiserie. Συνεχίζουμε για τη Γερμανία και την πόλη Φράιμπουργκ, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης, στην είσοδο του Μέλανα Δρυμού, στην πόλη όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο μεγάλος  Έλληνας συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης. Θα δούμε μεταξύ άλλων το χαρακτηριστικό μεσαιωνικό καθεδρικό ναό στη κεντρική πλατεία. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό στις ωραίες μπυραρίες της περιοχής. Επιστρέφοντας στο Στρασβούργο θα περάσουμε και από την ευρωπαϊκή συνοικία με το κοινοβούλιο της Ευρώπη, χτισμένο το 1998.
4η ημέρα ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΜΠΑΝΤΕΝ ΜΠΑΝΤΕΝ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τη γνωστή λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν. Άφιξη στην πόλη που βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μέλανα Δρυμού, στις όχθες του ποταμού Όου, κοντά στην πόλη Καρλσρουη. Οι θερμές πηγές στο Μπάντεν ήταν ήδη γνωστές από τη ρωμαϊκή εποχή και αποτέλεσαν πόλο έλξης για την υψηλή κοινωνία της Ευρώπης περί των 19ο αιώνα. Ακόμα θα δούμε το μουσείο Faberze, ένα από τα σημαντικότερα της πόλης. Η ιστορία των περιβόητων αβγών την οποία εξιστορεί το μουσείο ξεκινάει το 1885, όταν ο τσάρος Αλέξανδρος Γ δώρισε στη γυναίκα του ένα πασχαλινό αυγό-κόσμημα για την 20η επέτειο των γάμων τους. Ελεύθερος χρόνος και τελειώνοντας, μετάβαση στη Χαιδελβέργη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.
5η ημέρα ΧΑΙΔΕΛΒΕΡΓΗ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρόγευμα και ξεκινάμε την περιήγησή μας σε μια από τις ομορφότερες και γραφικότερες πόλεις της Γερμανίας, μια πόλη, η οποία υπήρξε το κέντρο του γερμανικού ρομαντισμού και διαθέτει το παλαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας ιδρυμένο το 1386. Τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι το Παλάτι, κτισμένο στις πλαγιές του βουνού Konigstuhl, και η οδός των φιλοσόφων, από την οποία μπορείτε να απολαύσετε την πιο ωραία θέα της πόλης. Ο κεντρικός δρόμος είναι το βασιλικό μίλι με 1,6 χλμ. μήκος, εκεί βρίσκεται και το πιο παλιό ξενοδοχείο της πόλης ‘Zum Ritter’ το οποίο λειτουργεί από το 1592. Οι δυο ωραιότερες εκκλησίες είναι αυτές του Αγίου Πνεύματος και του πανεπιστήμιου. Δε θα παραλείψουμε να ανεβούμε την ιστορική γέφυρα, όπου βρίσκεται το άγαλμα της Αθηνάς και τα αγάλματα - σύμβολα των μεγαλύτερων ποταμιών της νότιας Γερμανίας. Ελεύθερος χρόνος για σουβενίρ και αγορές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ σας προτείνουμε να δοκιμάσετε παραδοσιακή μπύρα στο κέντρο της πόλης.
6η ημέρα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινό, ελεύθερος χρόνος στην πόλη και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ντύσελντορφ και πτήση επιστροφής. Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης


Δεν περιλαβάνονται:
Φόροι αεροδρομίου, είσοδοι μουσείων & θεαμάτων, τοπικοί φόροι πόλεων και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής ( 2,45ε / άτομο / διανυκτέρευση ) στο Στρασβούργο.