Αλσατία - Μέλανας Δρυμός 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Αλσατία-Λίμνη Τίτιζε-Φράιμπουργκ-Ρικβίρ--Έγκισχάιμ-Έγκισχάιμ-Μπάντεν Μπάντεν-Στρασβούργο-Φρανκφούρτη-Μέλας Δρυμός-Τρίμπεργκ

ΑΠΟ 545 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Αθήνα - Φρανκφούρτη - Μπάντεν Μπάντεν - Στρασβούργο
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με AEGEAN για τη Φρανκφούρτη. Φθάνοντας, θα αναχωρήσουμε για την γραφική λουτρόπολη Μπάντεν Μπάντεν με τους ολάνθιστους κήπους και τον ποταμό Όος να την διαρρέει. Η πόλη είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές της από τα ρωμαϊκά ήδη χρόνια, αλλά και για το ιστορικό της Καζίνο, ένα κτίριο-κόσμημα. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο REGENT CONTADES 4* sup. ή στο HILTON 4*. Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Στρασβούργο, Ξενάγηση
Πρωινή ξενάγηση στο Στρασβούργο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε το ιστορικό του κέντρο, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με τους γραφικούς δρόμους, τα ξύλινα σπιτάκια, τις λιθόστρωτες πλατείες, αλλά και τον ύψους 149 μέτρων Καθεδρικό ναό της Notre Dame. Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην κουκλίστικη "Petite France"/Μικρή Γαλλία, περνώντας πάνω από τις γέφυρες του ποταμού Ιλλ, στον οποίο μάλιστα η Αλσατία να οφείλει πιθανόν και το όνομά της, καθότι στα γερμανικά Elsass σημαίνει "περιοχή του Ιλλ". Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Στρασβούργο, Αλσατικός Δρόμος του Κρασιού, Εγκισέμ, Κολμάρ, Ρικβίρ
Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό χωριό Εγκισέμ (Eguisheim), γνωστό για τα πέτρινα σοκάκια του σε ομόκεντρους κύκλους και για το υπέροχο κρασί του, καθώς το ιδιαίτερο κλίμα της περιοχής ευνοεί την αμπελοκαλλιέργεια. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στην καρδιά της Αλσατίας, θα φθάσουμε στο γοητευτικό Κολμάρ (Colmar), την "πρωτεύουσα της αλσατικής οινοπαραγωγής", με την πλούσια μεσαιωνική και αναγεννησιακή του αρχιτεκτονική και θα καταλήξουμε στο "χωριό των αμπελουργών", το Ρικβίρ (Riquewihr), έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, φωλιασμένο πίσω από τα μεσαιωνικά του τείχη που μοιάζουν ανέπαφα στο πέρασμα των αιώνων. Το Ρικβίρ, όπως και το Εγκισέμ, θεωρούνται από τα ωραιότερα χωριά της Γαλλίας και περιλαμβάνονται στον κατάλογο "Les Plus Beaux Villages de France". Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Στρασβούργο, Στη μαγεία του Μέλανα Δρυμού, Φράιμπουργκ, Λίμνη Τίτιζεε, Καταρράκτες Τρίμπεργκ
Σήμερα θα γνωρίσουμε το παραμυθένιο φυσικό τοπίο του περίφημου Μέλανα Δρυμού με τις αμέτρητες ομορφιές (πεύκα, έλατα, καταρράκτες, λίμνες), τις γραφικές πόλεις και τα χωριά με τα ξύλινα κουκλίστικα σαλέ. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Φράιμπουργκ, από τις πιο φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, στην οποία θα περιηγηθούμε περιπατητικά. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού Μαύρου Δάσους (τα πυκνά δέντρα εμποδίζουν το φως του ήλιου στο εσωτερικό του, εξ ου και η ονομασία) ακολουθώντας τον γερμανικό "Δρόμο του Ρολογιού" (με τα αμέτρητα εργαστήρια ρολογιών-κούκων) και φθάνουμε στην "πνιγμένη" στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε τους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας (163 μέτρα), σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της περιοχής, το Τρίμπεργκ. Επιστροφή στο Στρασβούργο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Στρασβούργο - Φρανκφούρτη - Αθήνα
Πρωινή αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη, την πόλη που εκτός από έδρα του γερμανικού χρηματιστηρίου και πολλών σημαντικών τραπεζών, αποκαλείται δίκαια το "Μανχάταν" του Μάιν, λόγω του μεγάλου αριθμού ουρανοξυστών που είναι κτισμένοι δίπλα στο ιστορικό της κέντρο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και ψώνια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για την Αθήνα.
Περιλαμβάνονται:
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.


Δεν Περιλαμβάνονται:
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα
  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.
Σημειώσεις: 
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.
  • Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)