Αλπικό Όνειρο (Χριστούγεννα)

Οδικό Ακτοπλοϊκώς, 10 ημέρες

Ανκόνα-Ιταλία-Ελβετία-Μιλάνο-Λουγκάνο-Λουκέρνη-Βέρνη-Ιντερλανκεν-Νταβός --Ζυρίχη-Καταρράκτες Ρήνου-Λίχτενσταιν-Ζεεφελντ-Ίνσμπρουκ-Βερόνα-Αυστρία

ΑΠΟ 695 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – AΝΚΟΝΑ
Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα . Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ημέρα ΑΝΚΟΝΑ – ΒΕΡΟΝΑ
 Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση, αναχώρηση για τη Βερόνα.  Άφιξη το απόγευμα, σύντομη πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης,  μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΒΕΡΟΝΑ - ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το το Ίνσμπρουκ. Άφιξη και  πανοραμική περιήγηση, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να θαυμάσουμε πληθώρα από αξιοθέατα που συνθέτουν την μαγεία αυτής της πόλης. Δικαιολογημένα αποκαλούν το Ίνσμπρουκ «διαμάντι των Άλπεων». Ο ποταμός Ιν της προσδίδει μια μεγαλοπρέπεια και τα αξιοθέατα την στολίζουν σαν ένα μόνιμο και διαρκές μοναδικό κόσμημα. Θα περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό κέντρο και θαυμάστε την Χρυσή Στέγη, τα Χειμερινά ανάκτορα (όπου βρίσκεται και η σαρκοφάγος του αυτοκράτορα Μαξιμιλιανού), και τον μεγαλοπρεπή και χρυσοστολισμένο ναό του Αγ. Ιακώβ. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Σβαρόφσκι γνωστό παγκοσμίως σας το Μουσείο Swarovski Crystal World, δημιουργία του καλλιτεχνικού διευθυντή André Heller, που αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση του οίκου Swarovski. Πέρα από τα εκθέματα, ιδιαίτερα εντυπωσιακός είναι ο χώρος του μουσείου. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΖΕΕΦΕΛΝΤ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα  θα  περιηγηθούμε στο γραφικό χωριό που απλώνεται σε ένα οροπέδιο περιτριγυρισμένο από τις πλαγιές των Άλπεων σε ένα τοπίο ασύλληπτης ομορφιάς με τους αμαξάδες στη κεντρική πλατεία που σε περιμένουν για να σε ξεναγήσουν στο μικρό τους παράδεισο  το Ζέεφελντ. Αν και μικρό σε μέγεθος προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις. Σπίτια με ξύλινες στέγες, ζωγραφισμένες εξωτερικές τοιχογραφίες αναδεικνύουν  την αρχιτεκτονική των Αυστριακών Άλπεων.  Στα μικρά ξύλινα κιόσκια μπορείτε να δοκιμάσετε  τοπικά γλυκίσματα και κρασί ή να απολαύσετε ένα ποτήρι μπύρα ή μια  σοκολάτα μπίτερ στα τραπεζάκια  έξω από τις μπυραρίες και τα καφέ της μικρής πλατείας Ντορφπλάτζ.  Επιστροφή  στο Ίνσμπρουκ.   Διανυκτέρευση.
5η ημέρα ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ - ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ – ΖΥΡΙΧΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για Το Πριγκιπάτο του Λίχτενσταϊν, είναι ένα μικρό ευρωπαϊκό κράτος, εκτεινόμενο στις Άλπεις, ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία.  Πανοραμική περιήγηση και χρόνος ελεύθερος. Αναχώρηση για τους καταρράκτες Ρήνου, στην πόλη Σάφχάουζεν που βρίσκεται στα σύνορα Ελβετίας – Γερμανίας για να δούμε τους πιο εντυπωσιακούς σε όγκο νερού καταρράκτες της Ευρώπης, μέσα στο καταπράσινο Αλπικό τοπίο.  Αργά το απόγευμα άφιξη στη Ζυρίχη,  μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
6η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ – ΣΑΙΝ ΜΟΡΙΤΖ- ΝΤΑΒΟΣ (Αλπικό Τρένο - προαιρετικό)
Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να τη χαρείτε όπως εσείς θέλετε. Εμείς σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή στο παγκοσμίου φήμης χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ το οποίο είναι χτισμένο σε υψόμετρο 1580μ με γραφικά σαλέ και πολυτελή ξενοδοχεία για υψηλών προϋποθέσεων χειμερινές διακοπές. Μετά από μια θαυμάσια διαδρομή φθάνουμε στο Κουρ. Από εδώ θα πάρουμε το Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιν Μόριτζ. Η διαδρομή ξετρελαίνει, μέσα από δάση, λίμνες και παγετώνες. Μια διαδρομή δυόμιση ώρες περίπου, γεμάτη αντιθέσεις, που θα σας μείνει αξέχαστη. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε την φυσική ομορφιά. Σύντομη επίσκεψη στο Νταβός και αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ζυρίχη. Διανυκτέρευση.
7η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΝΚΕΝ - ΒΕΡΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο  και αναχώρηση για το κοσμοπολίτικο Ιντερλάνκεν την  πόλη μεταξύ των λιμνών όπως σημαίνει το όνομα του. Θα περπατήσουμε στην λεωφόρο Χέεβεκ με τις καρυδιές και τις ινδικές καστανιές και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ομορφιές της πόλης. Διασχίζοντας την πανέμορφη Ελβετική ύπαιθρο θα επισκεφθούμε μία  από τις ομορφότερες και πιο σημαντικές πόλεις της Ελβετίας και πρωτεύουσα της, τη Βέρνη που είναι  κτισμένη στις όχθες του ποταμού Αάρ. Στην περιήγηση μας στην παλιά πόλη θα δούμε τον περίφημο Πύργο των Ρολογιών με το ωραιότερο ωρολογιακό κουκλοθέατρο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικεντίου και το κτίριο που στεγάζει το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στη Ζυρίχη.  Διανυκτέρευση.  
8η ημέρα ΖΥΡΙΧΗ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΜΙΛΑΝΟ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη κουκλίστικη  Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατειές. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  την ελβετική πόλη Λουγκάνο, πρωτεύουσα του ιταλόφωνου καντονιού Τιτσίνο, χτισμένη στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Πανοραμική περιήγηση και χρόνος ελεύθερος να παραπλανηθείτε στα γραφικά στενά της πόλης.   Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μιλάνο, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
9η ημέρα ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
10η ημέρα ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. ‘Άφιξη αργά το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη.
Περιλαμβάνονται:
 
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα  – Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντους (ΑΒ4)
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία  4*
  • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  •  Φ.Π.Α
Δεν περιλαμβάνονται:
 
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Checkpoint (20€)
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Βερόνα 3€,Μιλάνο 2€, Βενετία 2.8€)
 
Σημειώσεις : 
 
Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν