Αλπική Ευρυτανία – Καρπενήσι 28η Οκτωβρίου

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Αλπική Ευρυτανία -Καρπενήσι-Λουτρά Υπάτης -Μονή Αγάθωνος-Ι.Μ. Παναγίας Προυσιώτισσας

ΑΠΟ 129 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Γοργοπόταμος - Λουτρά Υπάτης – Μονή Αγάθωνος – Καρπενήσι

 

Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση . Έπειτα από ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στον ιστορικό Γοργοπόταμο. Πάνω από το χωριό του Γοργοποτάμου βρίσκεται η ιστορική ομώνυμη γέφυρα, που ενώνει τις δύο πλαγιές της Οίτης και διαπερνά η σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Σ’ αυτή την γέφυρα γράφτηκε μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας. . Επόμενος σταθμός μας τα Λουτρά Υπάτης. Τα ιαματικά νερά της Υπάτης ανέβλυζαν κατά πάσα πιθανότητα το έτος 427 π.χ. Το Υδροθεραπευτήριο της Υπάτης είναι από τα τελειότερα και πλέον σύγχρονα υδροθεραπευτήρια. Χρόνος ελεύθερος . Έπειτα κατευθυνόμαστε προς τη Μονή Αγάθωνος, η ίδρυσή της ανάγεται στις αρχές του 15ου αιώνα. Το μοναστήρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως οικολογικό επειδή φιλοξενεί στους χώρους του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Οίτης. Στο μουσείο προβάλλεται η χλωρίδα και η πανίδα του Εθνικού δρυμού Οίτης. Στον εξωτερικό χώρο της Μονής λειτουργεί εκτροφείο άγριων πουλιών που ενισχύουν την πανίδα του δρυμού, ειδικός χώρος όπου φιλοξενούνται παγώνια καθώς και περιφραγμένος χώρος 1.200 στρεμμάτων που ζει σημαντικός αριθμός ελαφιών. Κατεβαίνοντας προς τα Βαπτιστήρια, ο επισκέπτης βρίσκεται μπροστά στο Κρυφό Σχολείο. Χρόνος ελεύθερος και αναχώρηση για τον τελικό μας προορισμό ,  την όμορφη πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, το Καρπενήσι.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας.

2η ημέρα Κορυσχάδες Ι.Μ. Παναγίας Προυσιώτισσας - Μικρό & Μεγάλο Χωριό

 

Πρωινό και επίσκεψη στο ιστορικό χωριό των Κορυσχάδων, που αποτελεί ένα ακόμη χωριό της Ευρυτανίας που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Ο χώρος αυτός έχει κηρυχθεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και λειτουργεί ως μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Στον προαύλιο χώρο μπορείτε να δείτε το μνημείο που είναι αφιερωμένο σε αυτή την ιστορική μέρα και την προτομή του Μάρκου Μπότσαρη που έχασε την ζωή του στην ομώνυμη εδώ μάχη στις 8/8/1823. Στο ισόγειο του μουσείου λειτουργεί βιβλιοθήκη με μία αρκετά ενδιαφέρουσα συλλογή συγγραμμάτων ενώ στον πάνω όροφο βρίσκεται η έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό που απεικονίζει την διαδικασία της ιστορικής εθνοσυνέλευσης αλλά και άλλες εικόνες από την δράση των αγωνιστών. Επόμενη επίσκεψη μας η Ιερά Μονή της Παναγίας Προυσιώτισσας που αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής. Είναι χτισμένη σε ένα τοπίο επιβλητικό, σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή η οποία είναι κατάφυτη από Έλατα. Επόμενος σταθμός το Μεγάλο Χωριό, χτισμένο μέσα σε πυκνό ελατοδάσος σε υψόμετρο 720 μέτρων. Η πλατεία του χωριού με το πλατάνι προσφέρει εκπληκτική θέα προς την κοιλάδα του ποταμού Καρπενησιώτη και τις κορυφές του όρους Χελιδώνα, ενώ πολύ σημαντικό είναι και το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο με πλούσια εκθέματα λαϊκής τέχνης, εκκλησιαστικά κειμήλια και εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων. Λίγο αργότερα θα γευματίσουμε προαιρετικά σε παραδοσιακή ταβέρνα με τοπικές σπεσιαλιτέ στο Μικρό Χωριό.  Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο .

3η ημέρα Φραγκίστα - Λίμνη Κρεμαστών – Μονή Τατάρνας (Προαιρετικά)

Αναχωρούμε μετά το πρωινό για τη Φραγκίστα, ένα από τα ωραιότερα γραφικά χωριά της Ευρυτανίας γεμάτο με έλατα. Επόμενη στάση η Τεχνητή λίμνη των Κρεμαστών, μία από τις πιο όμορφες λίμνες.  Θα διασχίσουμε την ΓΕΦΥΡΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ πάνω από την λίμνη που συνδέει τους Νομούς Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας όπου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα. Η λίμνη Κρεμαστών είναι η μεγαλύτερη τεχνητή λίμνη της Ελλάδος. Συνεχίζουμε για το μοναστήρι της Τατάρνας, που  είναι από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της Στερεάς Ελλάδας. Θα εκπλαγούμε από την ομορφιά του τοπίου αλλά και του μοναστηριού. Θα μάθουμε την ιστορία του, θα προσκυνήσουμε , θα επισκεφτούμε το εξαιρετικό εκκλησιαστικό μουσείο της μονής  όπου θα μας ξεναγήσουν. Συνήθως μας κερνούν καφεδάκι και λουκούμι. Αφού απολαύσουμε την γαληνεμένη ομορφιά της περιοχής θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής και θα  επιστρέψουμε στο Καρπενήσι όπου υπάρχουν πολλά μαγαζιά για φαγητό, αλλά και να γνωρίσουμε καλά αυτήν την όμορφη ορεινή πόλη. Φυσικά μπορούμε να ψωνίσουμε τα τοπικά προϊόντα, από κρέας και παραδοσιακά γλυκά μέχρι ξύλινα χειροποίητα καλλιτεχνήματα.

4η ημέρα Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου – Θεσσαλονίκη
Πρωινό και αναχώρηση για το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου που βρίσκεται στη θέση Διαβολότοπος του όρους Τυμφρηστός. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1840 μ. και προσφέρει για μεγάλη χρονική περίοδο χιόνι καλής ποιότητας. Το χιονοδρομικό κέντρο στο Καρπενήσι είναι το πρώτο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας που ιδρύθηκε και λειτούργησε από ιδιώτες το 1974. Ελεύθερος χρόνος . Έπειτα αναχώρηση για την πόλη μας
Στη συγκεκριμένη εκδρομή μπορείτε να εξαργυρώσετε Δελτία ΟΓΑ και ΟΠΕΚΑ
 
Περιλαμβάνονται:
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο της επιλογή σας
 • Διατροφή ανάλογα την επιλογή σας   
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελές λεωφορείο
 • Αρχηγό, συνοδού του γραφείου καθ’όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Ασφάλεια tour operator
Δεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων, διασκεδάσεις, ποτά
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Φιλοδωρήματα, δημοτικός φόρος ξενοδοχείου
Επίναυλος καυσίμων + 5€ το άτομο *
*Την παραπάνω χρέωση την επέβαλαν οι εταιρείες ναύλωσης λεωφορείων ,λόγο της τρομερής αύξησης του κόστους των καυσίμων .Σε περίπτωση που επανέλθει στις τιμές του Φεβρουαρίου 2022 ,οι παραπάνω χρέωση θα αφαιρεθεί
 
Παρατηρήσεις :
 • Στο 3ήμερο πρόγραμμα δεν πραγματοποιείται η 3η ημέρα ου προγράμματος
 • Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων, ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος.
 • Για κρατήσεις απαιτείται προκαταβολή μόνο 20€ το άτομο
 • Οι εκδρομείς οφείλουν να προσαρμοστούν στους υγειονομικούς κανόνες της χώρας και να φέρουν τα απαιτούμενα έγγραφα  .Το γραφείο λειτουργεί μόνο συμβουλευτικά
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η διαφοροποίηση στην καθημερινότητά μας κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων είναι δεδομένη. Δεδομένη οφείλει να είναι και η συμμόρφωση και η προσαρμοστικότητα του ταξιδιωτικού προϊόντος απέναντι στους νέους υγειονομικούς κανόνες. Ως εκ τούτου η διοίκηση του Grecos Tours θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υγειονομική ασφάλεια των ταξιδιωτών μέσα από τις παρακάτω πρακτικές:
 • Διάθεση αντισηπτικών υγρών σε κάθε λεωφορείο.
 • Τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των ταξιδιωτών στο μεταφορικό μέσο. Τέλος, το προσωπικό του Grecos Tours και πιο συγκεκριμένα οι οδηγοί και αρχηγοί – ξεναγοί, προσαρμοσμένοι στα νέα δεδομένα και με αίσθημα ευθύνης συμβάλλουν στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της εκδρομής και τη διασφάλιση της υγειονομικής ακεραιότητας των ταξιδιωτών.
 
 
Ταξιδέψτε χωρίς άγχος , με ασφάλεια και σιγουριά !!!
Καλύψεις Ταξιδιωτικής ασφάλειας (προαιρετικά):
 
 • Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση νόσησης COVID – 19
 • πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 70% του καταβληθέντος ποσού.)
 • Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID – 19).
 • Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών .
 • Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών .
 • Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου
 • Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.
 • Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .
 • Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.
 • Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α).
 • Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.
 • Έξοδα για νομική υποστήριξη.
 • Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.
 • Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.
 • Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.