ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Οδικώς, 3,4 ημέρες

Αλεξανδρούπολη-Θράκη

ΑΠΟ 159 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη
Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί από τα γραφεία μας. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, θα φτάσουμε το μεσημέρι στην ακριτική Αλεξανδρούπολη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.
2η ημέρα Ολοήμερη εκδρομή στην Αδριανούπολη
Πρόγευμα και νωρίς το πρωί αναχώρηση για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα (απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου) για να φτάσουμε στην Αδριανούπολη. Πόλη που διετέλεσε πρωτεύουσα του Οθωμανικού κράτους πριν την Κωνσταντινούπολη, με πολύ ενδιαφέροντα μνημεία και κτίρια. Κατά την ξενάγησή μας θα περάσουμε από τις Ελληνικές συνοικίες, Ιλντιρίμ – Κιίκ – Κιρασχανέ, (κάθε μία από αυτές με τη δική της ιστορία), θα δούμε το Τέμενος “Selimiye”, έμβλημα της πόλης, έργο του αρχιτέκτονα Μιμάρ Σινάν, τον Ορθόδοξο Βουλγαρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου (κτίσμα του 1880), το κάστρο της πόλης (Μακεδονικός Πύργος), το οποίο κτίστηκε από τον βασιλιά Αδριανό την εποχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, κ.ά. Ελεύθερος χρόνος στην αγορά για καφέ και ψώνια και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
3η ημέρα Υδροβιότοπος Έβρου - Δάσος Δαδιάς - Σουφλί

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για να επισκεφτούμε τον Υδροβιότοπο του Έβρου. Φτάνοντας στο Εθνικό πάρκο, θα ενημερωθούμε για το οικοσύστημα που σχηματίζει ο ποταμός, προστατευμένο από την συνθήκη Ramsar. Μετά την περιήγησή μας στο Δέλτα του Έβρου θα αναχωρήσουμε για το δάσος της Δαδιάς, ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, μωσαϊκό βιότοπων και φωλιά πολλών ζώων και φυτών. Συνεχίζουμε για το Σουφλί, γνωστό ως σταυροδρόμι ανατολής και δύσης στους δρόμους του μεταξιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση.

4η ημέρα Αλεξανδρούπολη - Θεσσαλονίκη
Μετά το πρόγευμα θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν για να πραγματοποιήσουμε περιήγηση της πόλης γνωρίζοντας τα σημαντικότερα αξιοθέατα. Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής μας, όπου θα φτάσουμε νωρίς το βράδυ έχοντας σύντομες στάσεις για φαγητό, καφέ και ξεκούραση.
Περιλαμβάνονται : 
  • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο λεωφορείο
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογής σας
  • Διατροφή σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
  • Περιηγήσεις του προγράμματος
  • Έμπειρο αρχηγό - συνοδό του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Επαγγελματικής ευθύνης. 
Δεν περιλαμβάνονται : 

Είσοδοι αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, εισιτήριο για το τρενάκι του Πηλίου, προαιρετικές εκδηλώσεις ή άλλες παροχές.