Αϊβαλί – Σμύρνη

Οδικώς, 4 ημέρες

Σμύρνη-Τσανάκκαλε-Καλλίπολη-Φώκαια-Αρχαία Πέργαμος-Μοσχονήσια-Τροία--Τουρκία-Ασία

ΑΠΟ 109 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη – Τσανάκαλε – Τροία – Αιβαλί
Συγκέντρωση στα γραφεία μας και αναχώρηση . Διέλευση από Εγνατία Οδό , με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στα Σύνορα Κήπων, έλεγχος διαβατηρίων, σύντομη επίσκεψη στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών. Διέλευση από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και μέσω Κεσσάνης , Καλλίπολης άφιξη στη Μάδυτο απ’ όπου με ferry boat διασχίζουμε τον Ελλήσποντο. Άφιξη στο Τσανάκαλε , σύντομη περιήγηση με το λεωφορείο και σσυνεχίζουμε για το λόφο του Χισαρλίκ, όπου βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Τροίας. Θα ξεκινήσουμε την περιήγηση με το ξύλινο άλογο που εμπνέεται από το θρύλο της Τροίας. Στην αρχαία πόλη που κάηκε και καταστράφηκε 9 φορές και ξαναχτίστηκε στον ίδιο τόπο, θα περιηγηθούμε στα θρυλικά τείχη και τον προμαχώνα, την εκσκαφή και το λόφο του φρουρίου, τον βορειοανατολικό πύργο και τη δεξαμενή, τα ερείπια και τα σπίτια του Τρωικού ΙΙ και του Μεγάρου, τις πύλες των τειχών, τις πόρτες ράμπας, το βωμό, τα λουτρά, τους υπονόμους και το Ωδείο, θα αισθανθείτε ότι βρίσκεστε σε μια άλλη εποχή. Ακριβώς έξω από την είσοδο των ερειπίων της Τροίας, υπάρχει το Μουσείο της Τροίας που άνοιξε τον Οκτώβριο του 2018! Το γεγονός ότι το ύψος του κτιρίου του μουσείου είναι ίσο με το ύψος της αρχαίας πόλης της Τροίας πριν από την ανασκαφή επιτρέπει στην Τροία να κρατηθεί ζωντανή εδώ με όλες τις λεπτομέρειες. Συνολικά ο εκθεσιακός χώρος 3.000 τ.μ. στο Μουσείο της Τροίας, παρουσιάζει μεγάλο αριθμό έργων από τις εννέα πόλεις. Στο μουσείο θα δείτε, γλυπτά, σαρκοφάγο, επιγραφές, βωμό, ορόσημο, εργαλεία τσεκούρι και κοπής, κεραμικά τερακότα, μεταλλικά δοχεία, χρυσά σκάφη, όπλα, νομίσματα, αντικείμενα οστών και εργαλεία, γυάλινα βραχιόλια, διακοσμητικά, ειδώλια, γυαλί και τερακότα, ειδικά κομμάτια που έχουν μαρτυρήσει την ιστορία της ανθρωπότητας, ειδικά τα μπουκάλια. Αφού θαυμάσουμε τα αρχαιολογικά εκθέματα θα φτάσουμε στον προορισμό μας το πανέμορφο Αϊβαλί.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα Αιβαλί (ξενάγηση πόλης) – Μοσχονήσια

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η σημερινή ημέρα περιλαμβάνει ξενάγηση στο Αϊβαλί. Μεταξύ άλλων θα θαυμάσουμε τον ωραίο αιγιαλό στο μυχό του που λεγόταν "Φάληρο", με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο "Γενιτσαροχώρι" και οι εσωτερικοί λιμένες άλλοτε Αγιά Παρασκευή και Πασά-λιμάνι. Επίσκεψη κατόπιν στο Μοσχονήσι, το μόνο από τα 22 νησιά και βραχονησίδες της συστάδας των Μοσχονησίων που κατοικείται, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στην παλιά πόλη και να θαυμάσουμε τα καλοδιατηρημένα ελληνικά σπίτια και την εκκλησία του Αγίου Ταξιάρχη του 19ου αιώνα. Χρόνος ελεύθερος, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ημέρα Αιβαλί – Αρχαία Πέργαμο – Σμύρνη - Φώκαια
Πρωινό και στη συνέχεια αναχώρηση για την Πέργαμο για να θα θαυμάσουμε την Ακρόπολη με τη φημισμένη Βιβλιοθήκη. Εδώ θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Ακολουθεί ξενάγηση στον χώρο του Ασκληπιείου, ενός από τα κέντρα της αρχαιότητας που δημιουργήθηκε προς τιμήν του θεού της ιατρικής, Ασκληπιού. Αναχώρηση κατόπιν για τη Σμύρνη με ενδιάμεση στάση στη Φώκαια, ιστορική πόλη της Ιωνίας που κτίστηκε τον 8ο αιώνα π.Χ. από Αθηναίους αποίκους. Η αρχαία πόλη Φώκαια φημιζόταν για τους εφευρετικούς και τολμηρούς ναυτικούς της. Τα ταχύπλοα πλοία τους, οι περίφημοι πεντηκόντοροι με τα πενήντα κώπες, διέσχιζαν ολόκληρη τη Μεσόγειο. Άφιξη στη Σμύρνη και ακολουθεί περιήγηση της πόλης, στην οποία γεννήθηκε ένα από τα σημαντικότερα είδη αστικού τραγουδιού, το Ρεμπέτικο. Είναι μια πόλη όπου ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του παρελθόντος της είναι εμφανής ακόμη και σήμερα. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά. Άφιξη στο Αιβαλί αργά το απόγευμα. Δείπνο & διανυκτέρευση.
4η ημέρα Αιβαλί – Τσανάκαλε – Καλλίπολη
Πρωινό και αναχώρηση . Άφιξη στο Τσανάκαλε .  Διάπλους Ελλησπόντου με το καράβι για την Ευρωπαϊκή ακτή και φθάνουμε στην πανέμορφη Καλλίπολη, γενέτειρα της Εθνικής μας τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο. Συνεχίζουμε τον δρόμο της επιστροφής, περνάμε τα σύνορα και φτάνουμε στην πόλη μας
Περιλαμβάνονται: 
 
• Μεταφορά με σύγχρονα λεωφορεία
• Διαμονή με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
• Έμπειρος συνοδός - αρχηγός του γραφείου μας
• Περιηγήσεις-ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
• 24ώρη εξυπηρέτηση από το συνοδό μας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης 
 
Δεν Περιλαμβάνονται:
 
Είσοδοι σε μουσεία ,αξιοθέατα ,επισκέψιμους χώρους
Check point – φόροι 10 €