ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ των ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

Αεροπορικώς, 6 ημέρες

Τέλ Αβίβ-Βηθλεέμ-Γαλιλαία-ΙΣΡΑΗΛ-ΆΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ-Ιορδάνης Ποταμός-Ναός της Αναστάσεως -Γεσθημανή

ΑΠΟ 475 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ / Πτήση μετάβασης
Για αναχώρηση από την Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσσαλονίκης στις 12.00 το μεσημέρι.  Πτήση προς Αθήνα στις 14.50 (A3-7117) με άφιξη στις 15.40.  
Για αναχώρηση από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 14.00.  Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00 (A3-924) με άφιξη στις 19.00. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο.  Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.  
2η ημέρα Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020, ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ / ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο νωρίς και μετάβαση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως.  Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου, το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος.  Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.  Συνεχίζουμε, διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά»:  Το σημείο όπου ο Ιησούς συνάντησε τις κόρες της Ιερουσαλήμ, από τον Οίκο Αγ. Βερονίκης,  θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό και σύμφωνα με την παράδοση αποτυπώθηκε η παλάμη του Χριστού μας, το σημείο συναντήσεως Του με την Παναγία μας, το Λιθόστρωτο και φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας και των Ληστών, το ονομαζόμενο «Πραιτώριο».    Συνεχίζουμε για την Βηδεσδά ή Προβατική Κολυμβήθρα, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας) καθώς και στο σπίτι που γεννήθηκε η Παναγία μας.  Από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.  Εδώ θα πρσοκυνήσουμε ευλαβικά την Εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισας.   Επίσκεψη στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας του Χρσιτού μας από τον Ιούδα και ο Βράχος της Αγωνίας.  Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου, εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης.  Από τους πρόποδες του Όρους των Ελαιών θα θαυμάσουμε την Χρυσή ή Βασιλική Πύλη και την κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των Κέδρων).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η ημέρα Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, ΒΗΘΛΕΕΜ/ΣΠΗΛΑΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ - ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ - ΛΟΦΟΣ ΣΙΩΝ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, για να συμμετάσχουμε στην Θεία Λειτουργία και να προσκυνήσουμε το Ιερό Σπήλαιο και την Φάτνη.  Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο διπλανό σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων.  Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Σπηλαιο όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγ. Ιερωνύμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό.  Επίσκεψη στην παρακείμενη Ιερά Μονή των Ποιμένων και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων.  Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότατη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, μέσα στο άγριο τοπίο της ερήμου της Ιουδαίας.  Επιπλέον θα επισκεφθούμε την Μονή του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) στην ομώνυμη πολυτελή συνοικία, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο και το λείψανο του Αγίου.   Συνεχίζουμε για το Όρος των Ελαιών, όπου η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας στους μαθητές Του μετά την Ανάστασή Του, (Μικρά Γαλιλαία)  καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς.  Από την κορυφή του Όρους των Ελαιών θα έχουμε μια πανοραμική θέα και αναμνηστική περιγραφή όλης της παλιάς πόλης.  Αποβίβαση στον Λόφο Σιών, «στο Υπερώον» όπου «ετελέσθη» ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά, καθώς και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής.  Σύμφωνα με την παράδοση,  υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, τον οποίο και θα επισκεφθούμε και ο τόπος, όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός).  Πεζοί θα εισέλθουμε στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων.  Κατόπιν, όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν μικρά μοναστήρια της παλιάς πόλης. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.  
4η ημέρα Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020, ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ
Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το πρωί, για μία ολοήμερη επίσκεψη στην περιοχή της Γαλιλαίας.  Στη Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.    Συνεχίζουμε με την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον» και το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας.  Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική βόλτα στη λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησαρέτ.    Επίσκεψη στην Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας και διέλευση από το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας εκφώνησε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες, με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν 5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην Τιβεριάδα.  Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
5η ημέρα Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020, Η ΥΠΑΠΑΝΤΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΙΕΡΙΧΩ - ΒΗΘΑΝΙΑ
Πρωινό στο ξενοδοχείο.  Μεταφορά στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων, για να συμμετάσχουμε στην Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι της Σεϊδανάγιας, για την Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου.    Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο.   Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών.  Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Υδάτων.  Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».    Στάση για προσκύνημα και ανάπαυση στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, μια πραγματική όαση στην έρημο του Ιορδάνου.  Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€) και τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος για να αντικρύσει τον Κύριο.  Κατά την επιστροφή μας, στην Βηθανία, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Προϋπαντήσεως (Μάρθας και Μαρίας, των αδελφών του Λαζάρου).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο το βράδυ, δείπνο και διανυκτέρευση.
6η ημέρα Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020, ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΟΡΟΣ ΝΑΟΥ - ΤΕΙΧΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ - ΛΥΔΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ / Πτήση Επιστροφής
Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως για την συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής του Ασώτου.      Για όσους επιθυμούν μπορούμε να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντος και του Ζοροβάβελ.  Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η Περιτομή του Κυρίου, η Υπαπαντή του Κυρίου (Σαραντισμός) από τον Δίκαιο Συμεών τον Θεοδόχο, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων από τον Ναό κ.α.   Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού.  Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές.  Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση.    Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για την πόλη Λύδδα όπου βρίσκεται το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου.  Εδώ θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.    Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε το Τελ Αβίβ!  Στην περιήγηση με το λεωφορείο θα δούμε το Δημαρχείο, τις λεωφόρους με κτήρια Μπάουχάουζ,, την Πλατεία Γιτζάκ Ράμπιν, τους ουρανοξύστες που θυμίζουν Μανχάταν, αφού περάσουμε μπροστά από την οργανωμένη πλαζ της πόλης και την λεωφόρο Ντίζενγκοφ με τα πολυτελή καταστήματα και τα κοσμικά καφέ.  Σύντομο πέρασμα από την γραφική Γιάφα, στην ακτή της Μεσογείου.  Χρόνος ελεύθερος για γεύμα στην προκυμαία, στα στενάκια και την παραδοσιακή αγορά της πόλης.  Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν την Ι.Μ. Αρχαγγέλων ή το υπόγειο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης.   
Πτήση Επιστροφής
Συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.  Έλεγχος και τυπικές διαδικασίες αεροδρομίου. Πτήση στις 19.50 (A3-925) με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50.  Αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη στις 23.15 (A3-7136) με άφιξη στις 00.05. 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Θεσσαλονίκης στις 12.00 το μεσημέρι. 
Πτήση προς Αθήνα στις 14.50 (A3-7117) με άφιξη στις 15.40.
  
Για αναχώρηση από την Αθήνα
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στο γκισέ της Aegean Αirlines, στις 14.00.  Check in και έλεγχος διαβατηρίων. Πτήση για το αεροδρόμιο BEN GURION του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00 (A3-924) με άφιξη στις 19.00. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο.  Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.  

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
· Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
· Πέντε (5) Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων (Shepherds House 4*) στην περιοχή της Βηθλεέμ.
· Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν.
· Ημιδιατροφή καθημερινά (σε μπουφέ).
· Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί.
· Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
· Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
· Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα.
· Ασφάλεια αστικής Ευθύνης και ασφάλεια ατυχημάτων και οξείας ασθενείας
· ΦΠΑ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
· Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος €15.
· Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
· Το διαβατήριο πρέπει να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
· Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
· Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
· Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι.
· Για αναχωρήσεις από άλλες πόλεις της Ελλάδας, Κύπρο ή χώρες εξωτερικού, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.