Άγιοι Τόποι

Αεροπορικώς, 7 ημέρες

Τέλ Αβίβ-Ιεροσόλυμα-Πανάγιος Τάφος-Βηθλεέμ-Τιβεριάδα-Γαλιλαία

ΑΠΟ 695 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», στις 13.30 η ώρα, παράδοση αποσκευών και πτήση στις 15.00 για την Αθήνα, άφιξη στις 15.55. Συνάντηση με το υπόλοιπο γκρουπ και πτήση για την Αθήνα, μετά τον έλεγχο διαβατηρίων.  Πτήση για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ με την Aegean στις 17.00 με άφιξη στις 19.00. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.  Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
2η ημέρα ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Πρωινό και αναχώρηση για την παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άπτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο Πατριαρχείο, όπου θα συναντηθούμε με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή των Αγ. Κωνσταντίου και Ελένης εντός του Πατριαρχείου, της Μεγάλης Παναγίας, στον Τίμιο Πρόδρομο, στην Παναγία Σαιδανάγια, στους Αγ. Θεοδώρους. Ακολούθως  θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην διάθεσή μας στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
3η ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΑΣΩΤΟΥ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΒΗΘΛΕΕΜ
Εκκλησιαμός στον Ναό της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε για την «Οδό του Μαρτυρίου», όπου «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, Οίκος της Αγίας Βερονίκης, θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, από τον τόπο  όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και  όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το Πραιτωριο. Συνεχίζουμε για το Λιθόστρωτο, τον Οίκο Ιωακείμ και Άννας (των γονέων της Παναγίας μας)  καθώς και το σπίτι που γεννήθηκε η Παναγίας μας και από την πύλη των Λεόντων θα μεταβούμε την Γεθσημανή,  όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας μας, καθώς και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας και του Μνήστορος Ιωσήφ.    Μετάβαση στον κήπο της Γεθσημανής, όπου βρίσκεται ο Τόπος της Προδοσίας και ο Βράχος της Αγωνίας. Ακολουθεί προσκύνημα στην Εκκλησία και στον Τόπο Λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου εκτός των τειχών της παλαιάς πόλης. Εδώ θα δούμε, την Χρυσή Πύλη και την  κοιλάδα του Ιωσαφάτ (ή του χειμάρρου των κέδρων).  Τέλος μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου έλαβε χώρα,  η εμφάνισή του Κυρίου μας μετά την Ανάσταση και   η Ανάληψη του Κυρίου μας.   Επίσκεψη στην Μικρή Γαλιλαία, στο σημείο της Αναλήψεως του Χριστού μας και στο Πανόραμα των Ιεροσολύμων, από όπου θα θαυμάσουμε τον Ιερουσαλήμ πανοραμικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
4η ημέρα ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ - ΓΑΛΙΛΑΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη  στην περιοχή της Γαλιλαίας. Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με  την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», και καταλήγουμε στο Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας. Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική  βόλτα στην λίμνη €10 και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ €18. Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας  και του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν  5.000 άτομα. Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας,  δείπνο, διανυκτέρευση. 
 
5η ημέρα ΒΗΘΛΕΕΜ - ΣΙΩΝ - ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ
Αναχώρηση για την Βηθλεέμ όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεία Λειτουργία στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων. Επίσκεψη στο σπήλαιο του Αγίου Ιερωνύμου. Μετάβαση στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων, και συνεχίζουμε για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.  Συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και στην περιοχή «Κατά Μόνας», θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Ολοκληρώνουμε σήμερα με την Σιών, όπου το ΥΠΕΡΩΟΝ, ο τόπος όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφιση του Θωμά, η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Επίσης εδώ θα δούμε τον Τάφο του Βασιλέα Δαυίδ και τον τόπου όπου κοιμήθηκε η Παναγία μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
 
6η ημέρα ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
Πρωινό και αναχώρηση  για την Βηθανία, στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας των αδερφών του Λαζάρου και στον Τάφο του Λαζάρου. Συνεχίζουμε για την Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας. Εδώ θα προσκυνήσουμε τα λείψανα των Αγίων, το σκήνωμα του Αγ. Ιωάννου του Ρουμάνου καθώς και το σπήλαιο στο οποίο ασκήτευσε ο Προφήτης Ηλίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίσθηκε πλήρως εκ των φθορών. Στις όχθες του Ιορδάνου ποταμού, θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  «του Ἁγιασμου». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (ανάβαση με τελεφερίκ 15€, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. Αλλά και τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.  

 
7η ημέρα ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΑΝΑΓΙΟΣ ΤΑΦΟΣ - ΣΑΜΑΡΕΙΑ - ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ
Πρωινή αναχώρηση για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας και χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων Όσοι επιθυμούν μπορούν να μεταβούν, με τον αρχηγό μας, στο Τείχος των Δακρύων και στο Όρος του Ναού.
Το μεσημέρι, θα μεταβούμε στην Σαμάρεια, όπου θα επισκεφθούμε τον μεγαλοπρεπή Ναό της Αγίας Φωτεινής, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ και το ιερό σκήνωμα του Αγίου Φιλούμενου.  
Μετάβαση στο αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων. Πτήση επιστροφής στις 19.50 με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50. 
 
Περιλαμβάνονται: 
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή
  • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων Shepherds House 4*
  • Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί
  • Μετάβαση στον Άγιο Σάββα
  • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα από Ιερωμένο του Πατριαρχείου
  • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ
  • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων
  • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης
  • ΦΠΑ.
  • Οδική μεταφορά από Τρίκαλα στο αεροδρόμιο Αθηνών και επιστροφή


Δεν περιλαμβάνονται:
  • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
  • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος 14€
  • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα 18€
  • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα 10€


Σημειώσεις:
  • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
  • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
  • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
  • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.
  • Φιλοδωρήματα για όλο το ταξίδι 10€ (υποχρεωτικά)