ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

Αεροπορικώς, 5 ημέρες

Γαλιλαία-Βηθλεέμ-

ΑΠΟ 495 €

Τιμή ανα άτομο


2310 555 556

210 933 9333

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

1η ημέρα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση προς Αθήνα στις 14.50. Άφιξη στις 15.40 στο ‘Ελευθέριος Βενιζέλος’. Συνεχίζουμε με πτήση της Aegean από την Αθήνα για το Τελ Αβίβ στις 17.00. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ ‘Ben Gurion’στις 19.00 (τοπική ώρα). Άφιξη στις 19.00 (τοπική ώρα). Έλεγχος διαβατηρίων, παραλαβή αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο, διανυκτέρευση.
2η ημέρα ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΒΗΘΛΕΕΜ - ΌΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ
Πρωινή μεταφορά στην Βασιλική της Γεννήσεως, στην Βηθλεέμ, και παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Χριστού μας. Προσκύνημα και ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και στο σπήλαιο των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων και στον τάφο του Αγ. Ιερωνύμου. Μετάβαση στο Όρος των Ελαιών, όπου εκεί έγινε η πρώτη εμφάνιση του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του στους μαθητές (Μικρή Γαλιλαία), καθώς και η Ανάληψή Του στους ουρανούς. Επίσης από το σημείο “Πανόραμα”, θα θαυμάσουμε και θα ξεναγηθούμε αρχικά στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων. Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως του Χριστού μας. Ευλαβικό προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας, στην Αποκαθήλωση, στον Φριχτό Γολγοθά, στον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, στο σημείο Μη μου Άπτου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου, καθώς θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Χρόνος ελεύθερος στην Παλιά Πόλη και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, διανυκτέρευση.
3η ημέρα ΌΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ - ΤΕΙΧΟΣ ΔΑΚΡΥΩΝ - ΚΑΡΝΤΟ - ΣΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ - ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ
Πρωινό και μετάβαση στην Πύλη των Αφρικανών για να επισκεφθούμε το Όρος του Ναού, όπου εδώ και χιλιάδες χρόνια έχει τιμηθεί ως ιερός τόπος, από τον Ιουδαϊσμό, τον Χριστιανισμό και το Ισλάμ. Ο σημερινός χώρος, που αποτελείται από δύο τεμένη, είναι χτισμένος πάνω στον χώρο όπου διαδοχικά ήταν ο Ναός του Σολομώντος και του Ζοροβάβελ. Εδώ, ήταν όπου η Παναγία αφιερώθηκε για δώδεκα έτη, όπου έγινε η περιτομή του Κυρίου, η διδασκαλία Του όταν ήταν δωδεκαετής, η εκδίωξη των εμπόρων κ.α. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Τείχος των Δακρύων, το εναπομείναν Δυτικό Τείχος από την δεύτερη ανέγερση του Ναού. Στην συνέχεια, με τα πόδια, θα κάνουμε μία περιήγηση εντός της παλιάς πόλεως των Ιεροσολύμων, όπου θα δούμε τα ερείπια ενός αρχαίου δρόμου με κόγχες που ήταν αρχαία καταστήματα και υπάρχουν πρωτότυπες στήλες που δείχνουν πως οι πάγκοι και τα καταστήματα θα έβλεπαν τις ρωμαϊκές εποχές. Ο ρωμαϊκός κεντρικός δρόμος είναι σήμερα περίπου 2 - 3 μέτρα κάτω από την επιφάνεια των δρόμων, αλλά είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όμορφα ανακατασκευασμένα με μικρά καταστήματα, παλιές ρωμαϊκές στήλες, σε εξαιρετική θέση. Μετάβαση στο όρος Σιών, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε ο Μυστικός Δείπνος, η Ψηλάφηση του Θωμά καθώς, και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος κατά την ημέρα της Πεντηκοστής (Υπερώο). Εκεί υπάρχει επίσης ο τάφος του Προφήτη και Βασιλιά Δαβίδ, και ο τόπος όπου κοιμήθηκε η Παναγίας μας (σπίτι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, σήμερα Ρωμαιοκαθολικός Ναός), καθώς και η Πατριαρχική Σχολή. Μετάβαση, δια μέσω της αρμενικής συνοικίας, στον χριστιανικό τομέα της παλιάς πόλης, που βρίσκεται πέριξ του Ναού της Αναστάσεως. Συνάντηση με την Α.Θ.Μ. Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο στην έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, διανυκτέρευση.
4η ημέρα ΒΗΘΑΝΙΑ - ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Βηθανία, όπου θα επισκεφθούμε την γυναικεία Ιερά Μονή των Αγίων Λαζάρου, και των αδελφών αυτού, Μάρθας και Μαρίας. Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές «τον Αγιασμό των Φώτων». Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα, για την «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..». Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του (ανάβαση με τελεφερίκ 14€). Συνεχίζουμε στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Συνεχίζουμε για την Νεκρά Θάλασσα, στο χαμηλότερο σημείο της γης, όπου σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, εδώ βρίσκονται καταποντισμένα τα Σόδομα και τα Γόμορρα. (είσοδος 10-15 ευρώ το άτομο, σύμφωνα με τους κανονισμούς που θα ισχύουν). Όσοι δεν επιθυμούν να μεταβούν στην Νεκρά Θάλασσα, θα μείνουν περίπου μία ώρα στην Ιερά Μονή του Αγ. Γερασίμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση
5η ημέρα ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ - ΛΗΔΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ / ΓΙΑΦΑ
Πρωινό, προετοιμασία για αναχώρηση. Μετάβαση στο Ναό της για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, στον Γολγοθά και στην Αποκαθήλωση. Συνεχίζουμε για τα προσκυνήματα εντός της Παλαιάς Πόλεως, μεταβαίνοντας στο Πραιτώριο, αφού διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου/ στάσεις του Χριστού προ του Φρικτού Γολγοθά, στάση όπου ο Χριστός μας συνάντησε τις γυναίκες των Ιεροσολύμων, Οίκος Αγ. Βερονίκης/Αγ. Μανδήλιο, τόπος όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος «κουβάλησε» τον Σταυρό στους ώμους του μέχρι τον Γολγοθά, τόπος όπου η Παναγία μας συνάντησε τον Χριστό με τον Σταυρό στους Ώμους Του, άφιξη στο Πραιτώριο, όπου η Φυλακή του Χριστού μας και των Ληστών. Ακολουθούν το Λιθόστρωτο, η Προβατική Κολυμπήθρα και ο Οίκος Ιωακείμ & Άννης (τόπος γεννήσεως της Παναγίας). Από την πύλη των Λεόντων μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε το Θεομητορικό Μνήμα / Τάφος της Παναγίας μας. Στον κήπο της Γεθσημανής θα επισκεφθούμε τον Τόπο της Προδοσίας από τον Ιούδα και τον Βράχο της Αγωνίας προ της συλλήψεως εντός του Ναού των Εθνών. Προσκύνημα στην Εκκλησία αι στον Τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου Στο δρόμο προς το Τελ Αβίβ, θα μεταβούμε στο Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγίου Γεωργίου στην Λήδα και θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Συνεχίζουμε για μία ωραία βόλτα στην Γιάφα και στο Τελ Αβίβ.Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο, όπου θα αναχωρήσουμε για την επιστροφή μας στην πατρίδα. Έλεγχος και πτήση στις 19.50, με άφιξη στην Αθήνα στις 21.50. Συνεχίζουμε για την Θεσσαλονίκη στις 23.15 με άφιξη στις 00.10 στην πόλη του Θερμαϊκού
Περιλαμβάνονται
- αεροπορικά εισιτήρια
- αποσκευές 
- Διαμονή στα προσφερόμενα ξενοδοχεία
- Διατροφή στο ξενοδοχείο σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο
- Λεωφορείο για την εκτέλεση των περιηγήσεων σύμφωνα με το πρόγραμμα
- Συνοδό του γραφείου καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού
- Επίσημο τοπικό ξεναγό σε χώρους όπου απαιτείται σύμφωνα με το πρόγραμμα
- Ασφάλιση αστικής ευθύνη

Δεν περιλαμβάνονται

- Είσοδοι μουσείων/αρχαιολογικών χώρων,δραστηριοτήτων και φιλοδωρήματα
- Δημοτικοί φόροι πόλεων  πληρωτέοι στην υποδοχή του ξενοδοχείου
- Προαιρετικές / προτεινόμενες εκδρομές ή δραστηριότητες.
- Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα.